• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

ASO vs infotainment

Dzakart

Nowy
Auto
Giulia 2.0 LPG :)
Kochani,

przerwałem tuż przed końcem instalację map, co spowodowało ich trwałe usunięcie i brak możliwości ponownego wgrania. ASO od tygodnia nie jest w stanie usunąć problemu i postawić systemu na nowo. Doszło do takiej bezradności, że planują rozkopać pół deski by wymienić cały moduł radia, co z tak błachego błędu jest dla mnie irracjonalne.

Czy na forum znany jest kontakt do osoby, potrafiącej dać sobie rady z tym problemem oprogramowania? Auto po FL '23.

Miłego dnia, Adam

Wyjęcie radia to naprawdę prosta sprawa a paczkomat blisko :-).

Wyjęcie proste, natomiast przydałby się dodatkowy łokieć w ręce żeby to wygodnie zrobić.

Odebrałem dziś auto, ASO czeka na soft z Włoch, ma to potrwać do 2-4 tyg. Nim to dostaną, sam bym wrzucił nowe oprogramowanie, obecnie mam wgrane 145.000.068. Sugestia gdzie szukać nowszych wydań?

Zdarzało mi się przerwać wgranie map - np przy próbach czy dałoby się wgrać na postoju bez włączonego silnika, i nie było potem problemu wgrywać jeszcze raz. Tak samo próby czy można wyłączyć silnik. To było wiele lat temu, jak jeszcze nie było radii 3 generacji.

Soft infotainmentu jest obecnie minimalnie nowszy dostępny na updaty, linkowane powyżej, wątpię jednak czy to coś da.

Radio jakby co jest nad nogami kierowcy z prawej strony - kilka wkrętów TX25 osłony i 2 wkręty TX30 radia. Aso za to lubią połamać blokady wtyków fakra czy innych - wiem bo u mnie w aucie wymieniali zaraz na gwarancji (oczywiście sprawa zapewne firmwarowa ale włosi nie chcieli dać firmwaru na update wtedy żadnego to musieli wymienić radio na które czekałem bagatela 5 mcy (a od odbioru kolejne 2.5 do tego 5 wizyt w ASO/zostawianie auta, gość z TeSeO, wiele godzin stracone) i wkurzałem się że android auto co chwilę nie chce się połaczyć z żadnym z moim telefonów).

Nic nie dało, rzeczywiście to jakaś drobna aktualizacja, bo nawet nie skasowało mi ustawień, co już było złym prorokiem. Eh...

Amortyzatory
Powrót