AR33 Dziwna rzecz

qdlacz007

Nowy
Auto
33 16V
Mam problem.Alfa romeo 33 1.4 i.e. instalacja LPG.Na benzynie pracuje normalnie do 70 stopni a potem ma tylko wolne obroty i nichce się wkręcić na wyzsze.Jak wystygnie znowu normalnie pracuje.CO TO?Na gazie chodzi bezproblemowo.Jeszce jedno pytanko żeby dostac się do pływaka w zbiorniku paliwa trzeba wyciągac zbiornik bo niemoge dopatrzec się innego dostępu?Do czego jest czerwona kontrolka we wskażniku temperatury?

A powinna świecić przy rozruchu silnika?Jak odpalam swieci przez jakiś czas a potem gaśnie, a razem znią rezerwa paliwa i zużycie klocków.

Do czujnika poziomu paliwa możesz dostać się jedynie zdejmując zbiornik :(
A co do kontrolki to lejek20, dokładnie Ci to opisał :)

qdlacz007 napisał:
A powinna świecić przy rozruchu silnika?Jak odpalam swieci przez jakiś czas a potem gaśnie, a razem znią rezerwa paliwa i zużycie klocków.

umnie jest to samo, kontrolki gasną po ok 3 sec. zatem wszystko prawidłowo

Przez 3-5 s po przekreceniu kluczyka robi sie tak jakby test i zaswiecaja sie kontrolki od rezerwy, temperatury i hamulcow.

a teraz znowu dziwne coś.Odłączyłem pompę paliwa podłączyłem ją znowu i samochód niechodzi na benzynie?Pompa pracuje normalnie.?????????CO to znowu???

a teraz znowu dziwne coś.Odłączyłem pompę paliwa podłączyłem ją znowu i samochód niechodzi na benzynie?Pompa pracuje normalnie.?????????CO to znowu???

A demontowałeś zbiornik??? Pytam dlatego , że kiedyś zdejmowałem zbiornik, odłączyłem pompę i sobie qrde tak podpiąłem że miałem obieg zbiornik - pompa - zbiornik :) i pompa też chodziła :)

nie. nie demontowałem zbiornika.Ale własnie teraz prubuję znależć przyczynę.

Z tą benzyną po 70 stopniach już chyba doszedłem.Były zaduże przerwy na świecach zmniejszyłem i narazie jest spoko.Ale dalej dławi się przy obrotach do 2000.CO to może być?Potem juz normalnie się wkręca:)

Amortyzatory
Powrót