• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

AR166 rozpiska gniazda OBDII

danus77

Aktywny
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r
Rozpiska dla wszelkich szukających i pytających.
Przed FL:
1 - ABS
3 - AirBag
7 - ECU,
8 - Immo
9 - Licznik, ICS, Moduł świateł, Webasto do 03/02, xenon
11 - Alarm
12 - ZF, po 03/02 Webasto
13 - brak

Po FL:
1 - ABS
3 - AirBag
7 - ECU
8 - Immo
9 - ASB (ZF, Aisin), Licznik, ICS, Moduł świateł, Webasto
11 - Alarm
12 - Xenon
13 - Parktronic

A najlepiej zrobić tak jak kiedyś pisałem. Rozebrać interfejs i połaczyć do kupy piny 1,7,8,9,11,12,13 i na przełączniku zostawić tylko 3, aby świadomie łączyć się z poduchami. Zapominasz wtedy o wszelkich problemach typu co, kiedy i na jakim pinie chodzi. Ja mam tak przerobionego KKL i ELM327.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Świetnie, temat będzie podwieszony do HOW TO.
Teraz każdy kupując kabel za kilkanaście zł zrobi full opcję.

Łącząc wszystkie te piny o których napisałeś i zostawić przełącznik w byle jakiej pozycji i mogę bezpiecznie połączyć się z każdym systemem w aucie? Co w przypadku kiedy przełączy się przełącznik?
Prosty schemacik też się przyda
Czy taki interfejs połączy się z autami innych marek?

Ostatnia edycja:
Nie. Masz zrobić wszystkie mostki (połączyć razem) a pin 3 na przełączniku. Reszta złączy przełącznika jest nie połączona.
Ja np mam zwykły KKL bez żadnego przełącznika i połączyłem wszystkie wspomniane piny :P oczywiście ryzyko poduszek "biorę na klatę" :) łączę się ze wszystkim :P

Dzień dobry.

Po FL pin 9 to też ZF, jak myślę.
Choć to proste, to jakiś schemacik może. Wiadomo: jeden schemat - tysiąc postów[emoji6] .

pozdrawiam
mirek

Dzień dobry.

Po FL pin 9 to też ZF, jak myślę.
Choć to proste, to jakiś schemacik może. Wiadomo: jeden schemat - tysiąc postów[emoji6] .

pozdrawiam
mirek

Uściśliłem wpis odnośnie po FL. Schematów nie wrzucam bo byłoby ich parę. Jak komuś bardzo potrzeba to pozostaje Elearn lub chomik z sygnatury.

Ok Danus wielkie dzięki, dzisiaj udało mi się połączyć to co jest mi potrzebne czyli 1, 7 i 12. Wszystko się łączy tak jak trzeba. Jeszcze raz dzięki:)

Ostatnia edycja:
Komukolwiek udało się podłączyć do modułu Xenon?
Mi sie nie udaje:
AR 166 3.0 2001 CF3
Mam FES 3.3 i on próbuje łączyć się na PIN12, nie jak jest wyżej do PIN9.
Ustawiam na kablu pin 9 lub 12 i się nie łączy.

EDIT: Pytanie nie aktualne. Aby się podłączyć należy ustawić PIN9, odpalić silnik i włączyć światła. Działa

--
Pozdr.
Hubert

Ostatnia edycja:
EDIT: Pytanie nie aktualne. Aby się podłączyć należy ustawić PIN9, odpalić silnik i włączyć światła. Działa

Dobrze wiedzieć. Ja u siebie próbowałem podłączyć się do ksenonów, ale nigdy mi się nie udawało. Wydawało mi się, że to dlatego, że ktoś już tam łapy wpakował i coś namieszał, ale nigdy nie próbowałem z włączaniem świateł i silnika.

Witam.

Czy 159 można bez obaw podłączyć, czy to tylko ze 166 działa ta przeróbka?

pozdrawiam
mirek

Ja swoje wszystkie auta (w tym 159) podpinam tym samym "zmostkowanym" KKL`em

Witam .
Zmostkowałem dzisiaj Vag KKl z przełącznikiem pin 7 z 1 i 11 i 12 bo mi najbardziej zależało zeby tym vagiem podpiąc sie pod centralny zamek a do tych innych rzeczy mam zlutowanego elm327 na bluetooth . Zainstalowałem Alfa OBD na kompie i próbowałem sie podłączyć do alarmu w Kaaca alfie i nie mogłem sie podłączyć wyskakuje informacja, że mam sie upewnić czy kluczyk jest w pozycji mar itp. z silnikiem się podłączyłem więc Com itp. jest wybrane prawidłowo lecz co jest z tym centralnym zamkiem łączył sie ktoś wgl. ?

Amortyzatory
Powrót