• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] AR159 SW 2,4 JTDm pcplus

No raczej tak, bo chyba inaczej się chyba nie da :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

witam, ta tuleja wahacza to ma numery lewa strona 50706954 i prawa strona 50706955 czy inne, jakiej firmy polecacie kupić FEBI BILSTEIN, MOOG, TRW, IMPERGOM czy coś innego, czy może oryginał ?

Pozdrawiam
Łukasz

Witam, z racji tego ze emblematy były już mocno zniszczone, postanowiłem je wymienić wybór padł na czarno-białe, zakup od kolegi z forum paczek.gsm, dodatkowo wpadł jeszcze jedne emblemat, tak to teraz wyglada :), lepiej z wersją czarno-białą czy oryginał

266.jpg

267.jpg

268.jpg

Pzdr
Łukasz

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Myślałem ,że zdecydujesz się na znaczki poliftowe ;),ale biało-czarne do czarnego może być :P. No i teraz masz QV JTDM :D

Witam, ostatnio Alfa dostała kilka modyfikacji; dołożona dokłada na przód, montaż szybki dzięki Wojtkowi adalberto, dołożona kierownica z łopatkami dzięki jasio79. Po za tym pomalowałem relingi bo były bardzo zniszczone i zderzak przód, dużo odprysków od kamieni.
Po za tym Alfą sprawuje się bardzo dobrze na dniach wymiana tarcz i hamulców przód i tył

299.jpg

300.jpg

301.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

No nareszcie coś w temacie ;) ,prezentuje się super :)
Kierę widziałem i jest miazga ;) nówka cewka :)
O i felgi lato wpadły :),teraz tylko doczekać czerwca i ruszamy na zlot :)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Pięknie się prezentuje w całości :) jasne zaciski z ciemnymi felgami fajny efekt robią :)

Kiera faktycznie była nówka jak ze sklepu, kupiłem dla siebie ale rozwalili mi auto i (nie)stety nie zdążyłem założyć. Gdzie malowałeś relingi?

Relingi malował mi lakiernik ale czym malował i jak to nie wiem, wiem tyle że za pomalowanie wziął 250 zł a za zderzak bo tez był malowany bo my było dużo odprysków 400 zł

Tak ostatnio myśle bo mam trochę rzeczy do zrobiony przy zawieszeniu z przodu i pare rzeczy z tyłu i nie wie czy nie wymieć sprężyn na eibach pro kit :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Aktualizacja na dzień 22.06.2018 przebieg 194tys km [emoji4]

Wymiana oleju PENRITE ENVIRO+ 5W-40
Filtr powietrza, paliwa
Klocki tarcze przód - tarcza Brembo Xtra, klocki Black Diamond Fast Road
Klocki tarcze tył - tarcza Brembo standard, klocki Black Diamond Fast Road
Ogólne sprawdzenie samochód - jest ok

Wymiana sprężyn na Eibah Pro Kit, optycznie Alfa wyglada duzooo lepiej, po przejechaniu 150km komfort bez zmian, jak na seryjnych sprężynach [emoji4]

Zrobione u Pawła w Pablogarage

243.jpg

244.jpg

245.jpg

Wysłane z iPada

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:
Faktycznie fajnie wygląda. Ile dałeś za taki komplecik Eibaha? Pozdrowionka dla kolegi ze zlotu od równie czarnej SW.

Bardzo fajny pakiecik Łukasz,teraz zawsze będziesz jechał za mną,bo ja za tobą już nie wyhamuje [emoji39]

Ostatnia edycja:
Faktycznie fajnie wygląda. Ile dałeś za taki komplecik Eibaha? Pozdrowionka dla kolegi ze zlotu od równie czarnej SW.

Pozdrawiam, zestaw kupiłem w IC, kolega ma zniżki i wyszło coś koło 480zł wiec warto było zainwestować :)

Mała zmiana na zegary poliftowe :)

76.jpg

77.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Inne auto :D poliftowe sa przesliczne

Widzę że kierownica pasuje idealnie :-)

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót