AR159 GTA

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No silnik miód malina jak i dla oka i pewnie dla uszu równiez :)
bo to co teraz sie dzieje (jak słyszałem) oplowskie silniki i bywajace w ASO na branie oliwy nadmierne przy 30 tys to duza duza przesada.
Ale ten silnik maserati o kurde jestem pelen podziwu

pozdro
łukasz

co do wagi auta to fakt faktem Alfy są cholernie ciężkie.
moja waży prawie 1250kg, jak mówie kolesie ile waży moje auto to niedowieżają, i sie za głowe łapią.
ale za to mam plus, podczas ścigania się z pancerwagonami na mokrej nawieżchni moje auto gna do pszodu a nie boksuje,,, jak na pojemnoscv 1.4 moc 90KM daje wtedy rade heh :D
co do 159 to ładniusie cudeńko... a te silniczki> mniam :P
ale 159 jeszcze kurna wsumie nigdzie na żywo nie widziałem..tak mało ich jest czy jak?!>>>>

pozdro

Ten Obrazek sobie już jakiś czas temu wydrukowałem, wsadziłem w antyramke i powiesiłem nad łóżkiem.
A tak poważnie mówiąc ten szkic pojawił się zaraz po premierze "zwykłej" AR159, więc ma już swoje lata i nie należy się po nim zbyt wiele spodziewać.

Ja ******** :!: :!: :!: :!:
No mało z fotela nie spadłem. Jak bym miał taki silnik to bym go sobie na samym środku dużego pokoju postawił...ARCYDZIEŁO

Wasal napisał:
Ja ******** :!: :!: :!: :!:
No mało z fotela nie spadłem. Jak bym miał taki silnik to bym go sobie na samym środku dużego pokoju postawił...ARCYDZIEŁO
są do kupienia na allegro :)

Kolejne spy shoty - tym razem podczas testów na niemieckim torze wyścigowym Nurburgring:

(C) drive.com.au

Dzięki Poorwich z AG

Co do feli, to te na zdjęciu ( 18 calowe)są normalnym wyposażeniem dodatkowym do 159 i brery. Mam nadzieje że GTa będzie miała specjalnie jej dedykowane fele.I pewnie nie mniejsze jak 19, skoro 19 ma 159ti,

A co do nowych silniczków, To w saabie 9-3 po liftingu już montują 1.9 Jttd 180 km. (dwie sprężarki) ze stajni fiata, W krótce pewnie pojawią się w alfach. Zapewne osiągi nowego 1,9jbędą bardzo zbliżone do 2,4 jtdm

AR_33 napisał:
M3 czy RS4 nigdy nie dorównają wdziękowi GTA

Dobrze mówisz, samochód musi mieć to coś, a nie być bezduszną maszyną do robienia wynikow ( i to na prostej , bo na zakrętach ocięzałe Alfy wypadają całkiem nieźle)

no sory ale na zakretach taka alfa nawet jesli bedzie miala 100koni pod maska wiecej niema czego szukac obok M3

Czemu znowu glupoty gadacie ze M3 to maszyna do robienia wynikow na prostej?? :| :x
Pewnien filmik juz krazy po forum gdzie mozna zaobserwowac ktora auto lepiej spisuje sie na zakretach... :lol: zapewne nie byla to alfa... :wink:

Auto mi sie podoba ale jesli naped bedzie fwd to moja opinia o marce stanowczo zmaleje :x

No bez jaj, już wersja 3.2 V6 JTS jest dostępna tylko i wyłącznie z napędem na cztery koła. Więc GTA na 100% będzie miało napędzane 4-ry kółka (to potwierdzone). Więc jeśli chodzi o trakcję to M3 nie ma się czym równać do 159 GTA

Emenems napisał:
Więc jeśli chodzi o trakcję to M3 nie ma się czym równać do 159 GTA

poczekamy-zobaczymy :wink: ale ja bym nie byl taki pewny... :lol:

Emenems napisał:
olejne spy shoty - tym razem podczas testów na niemieckim torze wyścigowym Nurburgring:

(C) drive.com.au

Dzięki Poorwich z AG

Ta Alfa miała prawe przednie drzwi bite i źle malowane :mrgreen: :P

alFA/N napisał:
poczekamy-zobaczymy :wink: ale ja bym nie byl taki pewny... :lol:

A co twoim zdaniem 4o napędówka jest gorsza od tylnego napędu? Jeśli tak to przeanalizuj manuale, obejrzyj odpowiednie filmy i porównaj. W pewnych warunkach- zima i górska serpentyna BMW może poprostu nie dojechać do celu- w takich warunkach FWD góruje bo jest dociążony na osi ciągnącej, a AWD to już zupełnie inna bajka.

fiergloo napisał:
A co twoim zdaniem 4o napędówka jest gorsza od tylnego napędu
zalezy od ktorej strony patrzec-wolalbym rwd :wink:
fiergloo napisał:
W pewnych warunkach- zima i górska serpentyna BMW może poprostu nie dojechać do celu- w takich warunkach FWD góruje bo jest dociążony na osi ciągnącej

przepraszam, ze sie wtrace ale wlasnie fwd jest odciazone na osi napedzanej :wink: podczas ruszania,przyspieszania os tylna jest dociazona a przednia odciazona...wiec cos Ci sie pomylilo... :wink: W tym wypadku wlasnie bmw z rwd dojedzie do celu a fwd zostanie i poczeka, az snieg stopnieje :lol:

fiergloo napisał:
W pewnych warunkach- zima i górska serpentyna
fiergloo napisał:
AWD to już zupełnie inna bajka.

z tym sie zgodze.Ze w zime i pod gorke najszybciej i najpewniej wyjedziemy awd,nastepnie jest rwd a na szarym koncu fwd :wink: Nie mowcie, ze nie bo jezdzilem w zime rwd i fwd wiec mam porownanie-awd tylko jako pasazer i w zime najlepszy wybor to wlasnie awd :wink: Ale przeciez nie caly rok jest zima :twisted:

alFA/N napisał:
no sory ale na zakretach taka alfa nawet jesli bedzie miala 100koni pod maska wiecej niema czego szukac obok M3. Czemu znowu glupoty gadacie ze M3 to maszyna do robienia wynikow na prostej??

Przykładowo m3 w czasie przejazdu po torze (w zakretach) na tym swoim drifcie straci wiele cennych sekund

Amortyzatory
Powrót