189500 km
Dawno mnie tutaj nie było to wypadało by coś wrzucić.
Bilans roczny to zrobione 4tys km, wydawało mi się że nawet trochę mniej zrobiłem, bo z racji tego że rodzina już 4 osobowa to Spider mi służy tylko praktycznie do dojazdów do pracy w słoneczne dni.
Za dużo się nie działo bo auto większość czasu stoi w garażu pod kocem, ale jednak coś się tam działo ;-)
1. Felgi Pro drive S, w prawdzie docelowym autem na te felgi była moja 159, ale pokusa założenia ich choć na chwilę była zbyt duża.
Także:
Prodrive S ON
Prodrive S OFF, wleciał laczek i zaraz poszły felgi do malowania i dostały nowe opony, ale teraz obecnie są na 159
2. A tutaj mała zdobycz, nawet ma takie same felgi :-D Jeszcze do kolekcji brakuje mi 159 TI sedan i 156 lift sedan, bo chciałbym mieć na półce modele aut które mam albo już posiadałem.
3. Radio z dotykowym ekranem jest totalnie niepraktycznie w kabriolecie (nic na nim nie widać) dlatego zdecydowałem się na pójście w coś bardziej pasującego do auta z 2007r a zarazem markowego, no i też chciałem wyjść przed szereg, bo wszyscy pakują te wielkie ekrany teraz.
Decyzja padła na Pioneer FH-S720BT, posiada sterowanie z kierownicy (działa po założeniu adaptera CAN) rozmowy przez telefony, Spotify, BT Audio, AUX, CD, USB i rozbudowany equalizer nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. W porównaniu do chińczyka na pewno ma lepsze podbicie basu, no i może ciut lepiej gra, ale to może mi się wydawać.
Nie jestem Audiofilem ale z głośnikami SystemAudio tworzą naprawdę super zestaw w którym brzmienie jest naprawdę czyste, jeszcze może się później pokuszę o wzmacniacz ale sporo przy tym będzie roboty z kablami więc na ten moment odpuszczam temat.
W razie co, wszystko jest tak zrobione że bez problemu można wrócić do oryginalnego radia.
Z tylnymi głośnikami chyba tez nie będę nic robić, ponieważ powiedzieli mi w serwisie CAR Audio że 8cm głośniki są bardzo słabe, wsadzenie nowych raczej dużo nie zmieni, a z racji że one są mocno zabudowane to sporo by trzeba było tam przerabiać żeby wsadzić coś nieoryginalnego. Ah no i bym zapomniał o basie, chciałem zamontować taką walizkę subwoofer+wzmacniacz pod siedzenie ale okazało się, że tam nie ma wystarczająco dużo miejsca, oczywiście gdzieś na siłę dało by się wsadzić subwoofer ale na pewno nie będzie to estetycznie wyglądać.
4. Skromny zimowy spot w Poznaniu grupy Fiata, było kilkanaście aut, akurat pierwszy raz podjechałem dwoma alfami, bo 159 odbierałem od mechanika no i wyszło że spot po drodze
To wszystko na teraz, jakie plany na przyszłość? nic konkretnego, dbać najlepiej jak się da, jeździć tyle ile się da i kochać tyle ile się da ;-)