• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] AR MiTo 1.4 TB, Biała Perła

Strzalka

Nowy
Auto
Giulia Veloce TI
97.jpg
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155 KM
Rok produkcji 2009
Pierwsza rejestracja 13.01.2010
Przebieg: 152k km
Sprowadzona z Szwajcarii (jakoś w październiku), krótka historia poniżej
Autko przyjechało z lekką obcierką w tylnym nadkolu.(zdjęcie troszke niżej) Handlarz niczego nie ukrywał (o dziwo) zatem szybka akcja najpierw sprawdzenie po VINie, potem sprawdzenie przez autotesto.pl. Jeszcze tylko przed zakupem geometria i można kupować :D
Wrzucam cząstke raportu:
98.jpg

99.jpg

100.jpg

Po lakierze wszystko to co mówił handlarz rewelacja bierzemy autko :) kupiona 05.01.2017, zarejestrowana 09.01.2017. Ubezpieczona w link4 oc+smartcasco. Mamy wszystko.

Pierwsze co zrobiłem to dorzuciłem chromowane nakładki:
101.jpg

Czekam jeszcze na znaczki QV (oryginalne) zamawiane z ASO.

Do zrobienia:
- pakiet start czyli rozrząd + olej (5W40 Selenia)
- tylny ręczny

W planach:
- 18"tki lato (wizualiacja 18nastek poniżej)
102.jpg

- jakiś tłumik (choć ten seryjny naprawdę rewelacyjnie gra powyżej 4000rpm)
- może chip na 170, żeby zgadzało się z znaczkami :P (choć narazie musze się z tym gokartem obyć)
Więcej modyfikacji raczej brak bo wszystko co chciałem co mam.

Wyposażenie auta wersja Distinctive dla tych co nie wiedzą co wchodzi w skład podstawowy wymieniam te co pamiętam poniżej:
- światła dzienne
- system DNA
- welurowa tapicerka
- dwustrefowa klimatyzacja
- Blue&Me (bluetooth + usb) + polski język
- tempomat
- hillholder
- coming home
- domykanie/otwieranie szyb z kluczyka
- czujniki parkowania tył
- przeciwmgielne przód/tył
- el.szyby + lusterka
- przyciemniane szyby tylnie (chyba nie seryjnie)
- ładowarka 12v obok usb (nie zapalniczka)
- ręcznie regulowane siedzenia + góra/dól, lędźwie

Procedura startu, która strasznie mi się podoba!
Więcej zdjęć wkrótce.

Załączniki

• h7HJQsN.jpg
    h7HJQsN.jpg
    65.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Bardzo fajna, czekam na więcej zdjęć :) A co do wydechu - prawda, seryjny całkiem sobie radzi :cool:

Genialna wersja - kolor, felgi, silnik poezja. Szkoda, że takiej jak żonie szukałem nie było :/ ma New Ypsilon 1.3 multijet i procedura startu taka sama ;D

Gratulacje:)
Czy aby na pewno domykanie z pilota działa?
Od któregoś roku np w 159 wycofano domykanie że względów bezpieczeństwa i zostało tylko otwieranie.
Pozdrawiam.
Rafał

Domykanie oraz otwieranie. By domknac trzyma sie dluzej klodke na pilocie. Identyczna sytuacja ma sie do otwierania tylko dluzej trzyma sie guzik od otwierania. Nagram filmik w weekend.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ladna :)
I serducho swietne!

Na 18stkach na pewno będzie wygladala jeszcze lepiej, ale nad samym wzorem jeszcze bym się na Twoim miejscu zastanowil ;)
Do Mito dużo bardziej, niż szprychy pasuja wg mnie oble ksztalty

Bardzo ładne felgi zimowe masz i kolor samochodu też fajny. Chętnie bym spróbował jak się takim Miciakiem jeździ. 1.4 przy tej masie musi dobrze iść i być zwinne w zakrętach jak na takie rozmiary. Podoba mi się w Mito to masywne przetłoczenie nad tylnymi błotnikami.

Świetne autko, a że Miciaków nie za dużo na forum, tym bardziej cieszy !

Co do wzoru felg - też bym się jeszcze zastanowił :)

Super autko! Silnik i kolor na duży + :)

Gratuluję zakupu!! Mito świetnie się prezentuje :)

Witaj w rodzinie! :D Mam nadzieję, że również będziesz się cieszył z jazdy tym małym gokartem :D

[MENTION=248]alces1[/MENTION] filmik z otwierania domykania szyb:

Znaczki QV:
173.jpg

174.jpg

Brelok QV:
175.jpg

Autko prosto z myjki:
176.jpg

177.jpg

178.jpg

179.jpg

Ostatnia edycja:
Mały uliczny bandyta jak się patrzy! świetny wybór, świetny silnik, ładna sztuka :) pozdrawiam uki

Dzisiaj dorzucone nakładki progowe aluminiowe MiTo z pakietu akcesoriów. Lewa + Prawa (sa symetryczne)
271.jpg

272.jpg

Fajne niepozorne autko :) z każdym dodanym zdjęciem coś się zmienia na lepsze, super ! Byle będzie cieszyć jak najdłużej.
Podoba mi się bajer z otwieraniem i zamykaniem szyb z pilota :)

Z racji że CD nie slucham tylko usb mp3 wpadł statyw na telefon
iOttie
24.jpg

25.jpg

Nowy świeczki do lamp dziennych
425.jpg

424.jpg

Przyszedł tłumik ULTER'a
73.jpg

Do mechanika umówiony na 15'tego to zostanie założony. Ponadto:
wymian świec
tarcze + klocki tył
linki ręcznego
amory tył (bo niestety lewy tylni mi wylał :( )
osłony/odboje/poduchy

Autko wróciło od mechanika
tarcze, klocki, linki ręcznego, amory tył, świece i tłumik wymienione.

Tłumik dość głośny, nie spodziewałem się, że aż tak. Narazie tylko fotki po trasie.
203.jpg

204.jpg

Amortyzatory
Powrót