• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

AR Gtv Cup Look 3.0v6 by cuma_borek

cuma_borek

Nowy
Auto
była 145 BX Zender, jest 166 2.4jtd progression, GTV 2.0TS oraz 3.0v6 Cup
jak wiekszosc wie posiadam gtv 2.0ts z cup lookiem, i od dawna szukalem silnika na swap-a a tu znalazl sie caly samochod wiec bez zastanowienia pojechalem i kupilem. Mianowicie jest to gtv z 2000roku, przebieg 52tys, w najblizszych planach przekladka wszystkiego co rarytasne z mojej 2.0 do tej, a w pierwszej kolejnosci gtv jedzie na montaz nowej instalacji lpg. zdjecia i reszta beda uzupelniane na biezaco

pozazdroscic.. :P ale jak juz z tym LPG modzisz to lepiej do oszczednej jazdy ts-a a to zostawic ;D

pozazdroscic.. :P ale jak juz z tym LPG modzisz to lepiej do oszczednej jazdy ts-a a to zostawic ;D
zakladam taka instalacje ze silnik nic nie bedzie cierpial na tym, niestety ale za to kieszen ucierpi i to dosyc znacznie

Oj nie przesadzaj V6 jak jestes delikatny to jest wyrozumiałe w 15 powinienneś się zamknąć :)

Oj nie sądzę, żeby jeżdżąc po Radomiu zamknął się w 15l. Katalogowe 14l to ja wyciągam na wsi w Skarżysku, jak załączę tryb: “emeryt“;)

Widzę Michał, że szalejesz:)
Za Tobą człowiek nie nadąży - jak ta Ania daje radę, podziwiam ją;)

pozdrawiam

2.5 są mniej oszczędnymi silnikami i 3.0 potrafią palić jak nasze mniejsze V-ki ;) takie mam info od osób użytkujących 3.0 ;)

ciezko mi zamknac sie w 22l a ty mowisz o 15, nie z moim stylem jazdy, samochod ma sluzyc dla przyjemnosci, a ta niestety kosztuje, a do emeryckiej jazdy mam swoje stare i wysluzone 2.8ictd

aktualne zdjecia;p

Załączniki

• 3802657-alfa-romeo-gtv-1-8-ts-r-v-99-1.jpg
    3802657-alfa-romeo-gtv-1-8-ts-r-v-99-1.jpg
    154.6 KB · Wyświetleń: 1,578
Super egzemplarz;) cieszy oko, czekam do soboty na nowe fotki:cool:

kilka fotek z przypadku, bo nie mam czasu zabardzo na ta gtv, tylko gaz dolozony a tak po za tym stoi i czeka
sdc11917.jpg

sdc11974v.jpg

sdc11973p.jpg

Fajna alficzka, miło słyszeć że moje zużycie 22l to nic strasznego ;). Czym zamierzasz doczyścić pokrywy silnika? Ja już próbowałem rozmaitej chemii, past polerskich i drapaków, najlepiej spisuje się z castoramy taki kłębek stalowego drutu bardzo cienkiego, jak do garów kuchennych. Aaaa i najważniejsze, dokładka pod przednim zderzakiem już mi się kończy, chciałbym taką CUP założyć bo nieziemsko się prezentuje, może ktoś sie zna i zrobiłby kilka replik, ew. gdzie toto można nabyć?

moge zrobic replike blotnikow cup-a ale dokladki jeszcze nie probowalem robic, ale w sumie to mam orginalna cupa wiec moze bym i sprobowal w wolnej chwili

Oj tak - ja też bym wział taką dokładke ;) A może nawet 2 :D A gdzie można nabyć aktualnie? W sklepie internetowym w UK Gazella Racing... Tylko nie wiem, czy cena ok 270 funtów bez wysyłki Cie nie przerazi ;) W sumie JEDEN błotnik kosztuje tam 312 funtów, więc można powiedzieć, że przy nim dokładka to okazja.

Szkoda tylko, że Alfa stoi ;) Mam nadzieje, ze jak będzie czas, to uda sie coś ruszyć do przodu... Chętnie bym ją zobaczył już w takim stanie, w jakim był TS po modach ;)

Amortyzatory
Powrót