[GT] Ar gt 1.9 jtd

• Autor wątku Autor wątku Rem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Rem

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Witam, od miesiąca jestem szczęśliwym właścicielem Alfy Romeo GT 1.9 JTD nie mogę powiedzieć o tym aucie praktycznie nic złego, jedyną wadą na jaką się natknąłem jest lekko pęknięty dolny wąż od intercooler'a. Alfa stoi na felgach DOTZ 17" na lato oraz oryginalnych felgach 16" na zimę. W planach jest podniesienie mocy do 180 KM oraz odnowienie lakieru, jak i zamocowanie w środku nagłośnienia bose (niestety zabrakło go w wyposażeniu). Jutro oddaje moją dziewczynę do mechanika gdzie zostaną wymienione podstawowe sprawy typu olej, wszystkie filtry, pasek klinowy, rozrząd oraz wspomniany wąż. Zakochałem się w tym samochodzie i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie. Prowadzi się naprawdę świetnie i mam nadzieję się nią nacieszyć :D Znaczek z przodu jest na razie zaklejony gdyż jest do wymiany, strasznie wypłowiały i na tę chwilę poradziłem sobie z tym tak.

Załączniki

• DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    105.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_0003.jpg
    DSC_0003.jpg
    80.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_0004.jpg
    DSC_0004.jpg
    109.5 KB · Wyświetleń: 0
załóż sobie lepiej firmowe głośniki zamiast Bose... albo chociaż posłuchaj u kogoś Bose w GT ze swojej płyty (o ile takowych używasz)

Felgi mi siadają w Tej GT. Mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieni, bo są naprawdę extra. Pasują do budy ;).

Jak kiedyś będzie możliwość to na pewno sprawdzę. Miałem okazję słuchać bose w porsche cayenne ale chyba to nie ta sama klasa i się przeliczyłem. A jakieś głośniki polecasz lub masz u siebie? :)

no trochę inna historia ;) u siebie mam kompletne własne car audio z dość trudno osiągalnymi składowymi także nie ma co o tym się rozpisywać

Opozycjonista ;-)
już tak nie strasz kolegi tym bose... Ja mam i myślę, że jest baja bongo... - niedawno uzupełniłem wszystkie dziury w ori glosniki. Jedyne do czego moglby sie ktokolwiek przyczepić to... jednostka sterująca, która po prostu już nie daje rady przy wyższych partiach ... no ale to nie ma na...alać tylko grać :)

Autko spoko, felgi rzeczywiście pasują do buty...

pokaż jeszcze wnętrze środka, ciekaw jestem stanu... :)

pozdrawiam.

Do 180km powiadasz...:) potem będzie trzeba więcej:) Zrob set up do 200 i 400nm to bedzie juz jezdzilo bardzo dobrze:) Proponuje frontowy cooler i bedzie git

Jak na początek prezentuje się bardzo dobrze, a pewnie jeszcze zostanie dopieszczona ;) Ja po swojej 147 chyba również rozejrzę się za GT :D

Opozycjonista ;-)
już tak nie strasz kolegi tym bose... Ja mam i myślę, że jest baja bongo...

nie straszę, tylko radzę posłuchać i sprawdzić czy będzie się podobał dźwięk

też mam Bose - leży sobie w schowku gospodarczym :D , wyjąłem z auta zanim wyjechałem na polskie drogi :D
dla mnie dźwięk tragedia i nie do przyjęcia - co nie znaczy że dla wszystkich, jak komuś wystarczy to nie ma po co
inwestować w cokolwiek lepszego, jak wyglądają głośniki z tego systemu pokazywałem na forum... albo raczej
jak nie wyglądają :D

co do jednostki sterującej - nie będę się wypowiadał bo używam sprzętu bardzo odległego od tego co dawała fabryka

Amortyzatory
Powrót