[Giulietta] AR Giulietta QV Bianco Pastello

Super jej w tej bieli :cool:
Wlej ar do płukania, zrób 2-3k km i zmień olej. Imo bez sensu wymiana oleju co 5k km tak w kwestii budżetu, lepiej to przepalić w benzynie ;)
Ps. Podstawe anteny też wymieniałem ale bez żadnych dodatkowych uszczelnień, zobaczymy ile pojeździ, na razie wszystko gra ale i tak jakość odbierania fal radiowych imo odbiega od innych np. niemieckich marek...

Wlej ar do płukania, zrób 2-3k km i zmień olej. Imo bez sensu wymiana oleju co 5k km tak w kwestii budżetu, lepiej to przepalić w benzynie ;)

Prawda taka, że zawsze we wszystkich swoich autach wymieniałem olej raz na rok na jesieni (u mnie to max 12-13 tyś km) a że Julką w ciągu roku robię tylko z 8 tyś to jeszcze lepiej :)
Na wiosnę zmieniłem przy okazji innych robót a teraz niby nie muszę ale w sumie aż tak dużo to nie kosztuje to sobie zmienię dla własnego spokoju :) Płukankę już wlewałem więc teraz sam olej :)

Co do anteny - ja jak ją wkładałem w dach to dałem minimalnie silikonu na rant żeby przypadkiem nie podciekało do środka :)

A co do małego chwalę się ...
Temat śledziłem już z pół roku i w sumie to już byłem zdecydowany żeby oddać swoją na ścięcie dołu i obszycie ale z delikatnym modelowaniem kosztuje to ok 500 zł więc jakoś mi się nie śpieszyło za bardzo .... i dobrze :)
Pokazała się aukcja więc bez zastanawiania się kupiłem :)
Ścięty polift bez łopatek do zmiany biegów z czerwoną nitką :)

Było IMG_20201123_172536.jpg i jest :) IMG_20201124_153002.jpg

Wymiana banalna gdyby nie konieczność dziurawienia kierownicy od tyłu i fakt, że albo miałem za wąski śrubokręt albo gorszy dzień :lol: Ze zdjęciem poduchy męczyłem się z godzinę a reszta podmiany i składanie to 10 minut :P
Mi się mega podoba :)

Ostatnia edycja:
Fajnie wygląda. Też tak miałem przy zamianie kiery - jeden zatrzask 3 minuty a drugi 30 :D

Mały Update :)

Wymiana termostatu bo niestety trzymał 70*C,
Serwis olejowy,
Pełna diagnostyka + program :)
Niby nie było mało ale jakoś się już przyzwyczaiłem do mocy :rolleyes::cool:

Odcinka na 6500obr/min, wolne obroty podniesione z 750 na ok 900 ( wg Cinka 750 to jakieś nieporozumienie i podobno była na nie nawet jakaś akcja serwisowa) i program pod RON 98.
IMG_20210205_162648.jpg
GIUIETTARAFALMOD.jpg
Finalnie 272 konie i 420Nm :)

Przypominając zmiany w aucie .... większy IC, wycięty środkowy tłumik, końcowy ulter i sprzęgło na nowo obite okładziną kevlarową :)
Czekam na lepszą pogodę żeby pocieszyć się ze zmiany :)

IMG_20210212_113218.jpgIMG_20210212_113317.jpg

Udało się kupić prezent na przyszły sezon w zamykających się Norauto :)

IMG_20210309_182242.jpg

Tymczasem zmiana kół na letnie i liczę, że po śniegu nie będę musiał na nich jeździć :cool:

IMG_20210407_174712.jpg

producenci mówią że jak magazynowane w poprawny sposób to że nawet 3-letnie są git :D ciekawe jaki to ma wpływ po np 5 latach jeżdżenia

ale w sumie cena na tyle dobra, że nawet jakbyś miał kupić szybciej nowe gumy to też nie będzie tragedii

Super wypełniają nadkole te felgi, dodatkowo lubię "mięsiste" opony, całość zgrywa się ekstra!
Ps. Zazdro kiery z poliftowej qv. Sam poluję ale dość ciężki temat :cool:

Super wypełniają nadkole te felgi, dodatkowo lubię "mięsiste" opony, całość zgrywa się ekstra!
Ps. Zazdro kiery z poliftowej qv. Sam poluję ale dość ciężki temat :cool:

Fakt, kiera razem z scudetto od polifta robia robotę... raz że ciężko upolowac dwa to że ceny są zacne :(

Fakt, kiera razem z scudetto od polifta robia robotę... raz że ciężko upolowac dwa to że ceny są zacne :(

Scudetto da się wyrwać za ok 600zł nówkę więc bez tragedii gorzej z kierownicą ... mi się przypadkiem trafiło na Allegro - ponad pół roku ustawione zapytanie na Allegro i OLX i odświeżane 2x dziennie :lol::lol:

producenci mówią że jak magazynowane w poprawny sposób to że nawet 3-letnie są git :D ciekawe jaki to ma wpływ po np 5 latach jeżdżenia

ale w sumie cena na tyle dobra, że nawet jakbyś miał kupić szybciej nowe gumy to też nie będzie tragedii

Przy tej mocy i fakcie, że na zimówkach na 2gim biegu trakcji muszę raczej szukać jak tylko mocniej przycisnę nie wróżę im wielu lat eksploatacji :P

A z drugiej strony jest plan / marzenie za jakieś może 2 lata zmienić Giuliettę na Giulię ... może stanieją na tyle, że będzie mnie stać :laugh:

Amortyzatory
Powrót