Herostrates
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4 MA 170KM / Subaru Forester 2004 2.0 XT 265KM/400NM
Fajne zmiany, żółte zaciski robią robotę w czarnych autach
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
i jak poradziłeś sobie ze zmianą uszczelki wycieraczki?
a czemu wymieniacie? Czym sie ramiona roznia?
O kurde aż tak trzymało? Nie chce tego na siłę odciągać czy pukać w to żeby szyba nie zrobiła psikusa. Coś słyszałem o ściągaczach itp...
Ekstra się prezentujei jak poradziłeś sobie ze zmianą uszczelki wycieraczki? Też mam już poliftowa uszczelkę. Śruba mocująca odkręcona bez problemu ale ramię wycieraczki siedzi mocno i nie mogę go wyjąć. Używałeś jakiegoś ściągacza czy inny sposób?
Ps. Jak oceniasz tego plastidipa? Ile puszek użyłeś?
Miło że się podoba. Śruba puściła po użyciu WD40, ramie nie chciało zejść, ale pomocny był ściągacz i puściło, zabawy było trochę z wsadzeniem nowej uszczelki, bo jest twardsza i ciasno wchodzi. Co do plastidip'a to używam go od dawna i osobiście jestem bardzo zadowolony, warunkiem jest to żeby był to oryginalny Plastidip + dobrze przygotowana powierzchnia, na scudetto poszło około 1/4 puszki, jakieś 4 warstwy, na felgi z kolei praktycznie 2 puszki i też po 4 warstwy.
Doblo u mnie na szczęście nie było tak drastycznie, wyżej opisałem wszystkościągacz sobie poradził
koskar nie wymieniamy ramion, tylko uszczelkę wycieraczki co jest na szybie, poliftowa nie puszcza wody do środka.
lookash, a jak myślisz czemu nie ma dekielków na felgach![]()
![]()
, czekam na paczkę i wymieniam wszystkie znaczki na czarno białe czy tam srebrno czarne. Felgi były malowane: Plastidip Luxury Metal Grey (na żywo widać lekką perłę, która się mieni)
I czy zdejmowałeś zaciski do malowania?

Dekielki mega na plus. Co to za śruby z sitkami? Dlaczego je wymieniałeś?