[Giulietta] AR Giulietta by EriS

• Autor wątku Autor wątku EriS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

EriS

Nowy
Auto
AR Giulietta Sport, 1.4 170KM, 2012r
Witam Wszystkich,
W niedziele 24 marca o godzinie 11:20 dołączyłem oficjalnie do grona Alfaholików:D, ponieważ stałem się właścicielem Alfy Romeo Giulietty:D. Włoska Motoryzacja płynie w mojej krwi, bo od zawsze miałem Włoskie samochody: Fiat Seicento > Fiat Punto II > Fiat Grande Punto > Fiat Stilo Schumacher > Abarth Grande Punto EsseEsse i teraz Alfa Romeo Giulietta:P. Podejść do kupna Alfy było kilka tzn przed Stilem, szukałem AR 147 lub 156SW, ale nie było nic fajnego, drugim podejściem to była chęć kupna AR MiTo, ale po 2 miesięcznych poszukiwaniach, trafił się Abarth (marzenie odkąd się pojawił) i nici z Alfy. Jak to mówią do 3 razy sztuka i tak jest u mnie teraz, w grę wchodziła tylko Giulietta i na szczęście udało się ją stosunkowo szybko kupić :D. Teraz czas na opis Julki i kilka fotek:). (Rejestracje zakryte, ponieważ jeszcze nie przerejestrowałem.)

Marka i Model:
Alfa Romeo Giulietta, rocznik 2012, salon PL, Kolor: Nero Etna :love:
Silnik:
1.4 Multiair 170KM
Wersja Distinsive + Pakiet Sport, z najważniejszych rzeczy:
- czarny środek (podsufitka, słupki, itp)
- ori nawigacja TomTom
- czujniki cofania
- nakładki progowe + ciemne lampy
- 4x szyby elektryczne
- biksenon

Plany Na Julke:
- zakup nowych alufelg na lato 17 lub 18 (obecne pójdą na zimę)
- obowiązkowo sprężyny Eibach'y Pro Kit'y
- scudetto na czarno
- kierownica z polifta
- korekta lakieru
- radio 2din
- dyfuzor + dwururka
- pakiet stylistyczny coś na wzór Maxtona, lecz w zupełnie innej firmie i będzie to nowość na rynku z pakietów/dokładek do Giulietty
- pewnie po drodze urodzi się sporo nowych mniejszych lub większych pomysłów :)

Czas na fotki :

68e4fcd6bad0ab9bgen.jpg
6ae7c95c6e817011gen.jpg
939bf81f21ccacbdgen.jpg
07e778b2606368b9gen.jpg

Jako że lubię bawić się amatorsko oklejaniem folią, wpadł motyw według własnego pomysłu na ramki:

085379a53584de09gen.jpg

Jak na początku pisałem, wcześniejsza przygoda z Włoską Motoryzacją:

c9e9afa4e838ac2cgen.jpg

Jeśli przeczytałeś wszystko do końca, Dziękuje :D:D:D

Gratuluję! Ładniutka fura!

Julka jak Julka, ale to Stillo...:rolleyes:

17' będą wizualnie małe na tym samochodzie. Generalnie w fajnym stanie :) minione egzemplarze również bardzo fajne. Ja też od początku włochami śmigam, jeden z nich wyjątkowy to Punto mk1 sporting 1.2 16V z pakietem abartha ahh... :)

Już gratulowałem na messengerze, ale jeszcze raz! Fajna bryka, nie mój kolor, ale fajna:)
Przy tkaim kolorze karoserii poszedł bym w wyczernienie całego auta. Okleić wszelkie chromy (listwy, lusterka,scudetto) na czarny połysk. Felgi również w czerni. Przyciemnić szyby i do tego jedynie żółte zaciski przód i tył. Będzie miodzio:)

BTW. jaki masz w końcu ten pakiet sportowy o którym rozmawialiśmy? Zawieszenie też obejmuje?

dyfuzor + dwururka
Też planowałem ten dyfuzor, ale po prostu nie mogę sobie logicznie uzasadnic wydania ok 1000zł (za używkę) na bądź co bądź gówniany kawał plastiku:D

17' będą wizualnie małe na tym samochodzie.
Wszystko zależy od modelu felg jakie się wpakuje.

[edit]
Właśnie zauwazyłem, że nowa MY19, ma nawet takie zestawienie kolorystyczne jak pisałem wyżej. Tyle, że tutaj jest jeszcze ten kijowy pasek na zderzaku.
Anteriore-Veloce_990x730.jpg

Ostatnia edycja:
Już gratulowałem na messengerze, ale jeszcze raz! Fajna bryka, nie mój kolor, ale fajna:)
Przy tkaim kolorze karoserii poszedł bym w wyczernienie całego auta. Okleić wszelkie chromy (listwy, lusterka,scudetto) na czarny połysk. Felgi również w czerni. Przyciemnić szyby i do tego jedynie żółte zaciski przód i tył. Będzie miodzio:)

Właśnie mniej więcej taki jest plan na zrobienie wszystkiego na czarno, a co z tego wyjdzie pokaże przyszłość, obecne felgi pójdą w grafit póki nowe nie wpadną. Czarne raczej odpadają bo giną optycznie zazwyczaj, już miałem i czarny połysk i mat :).

Fajne auto, czekam na rozwój wypadków :)

Właśnie mniej więcej taki jest plan na zrobienie wszystkiego na czarno, a co z tego wyjdzie pokaże przyszłość, obecne felgi pójdą w grafit póki nowe nie wpadną. Czarne raczej odpadają bo giną optycznie zazwyczaj, już miałem i czarny połysk i mat :).

Ja wlaśnie na ten sezon idę w grafit po zmianie z czarnego. Miałem osiemnastki w czerni i jakoś mnie nie przekonały. I wbrew trendom zmienam z 18 na 17 ;)
A Alfa niech służy i cierpliwości w planowanych zmianach ;) Zacna Julka :)

Ten żółty pasek w zderzaku może by tak nie gryzł jakby był czerwony, wg mnie pasowało by bardziej do czarnego koloru

Pożyjemy zobaczymy jak wszystko będzie robione, narazie najbliższe zabawy to serwis pozakupowy :)
Ps
Gdyby ktoś szukał to sprzedam górna część deski, uchwyt i ori nawigację TomTom'a z mojej Giulietty

Pożyjemy zobaczymy jak wszystko będzie robione, narazie najbliższe zabawy to serwis pozakupowy :)
Ps
Gdyby ktoś szukał to sprzedam górna część deski, uchwyt i ori nawigację TomTom'a z mojej Giulietty

A co zamiast tego Tom Toma będziesz wkładał?

Zwykły schowek

Dużo zabawy ze zmianą na zwykły schowek? Też mam z portem na nawigację, ale nie będę z tego korzystał, jak wiadomo wiele schowków w Julce nie ma, więc dodatkowy byłby na wagę złota.

Dużo zabawy ze zmianą na zwykły schowek? Też mam z portem na nawigację, ale nie będę z tego korzystał, jak wiadomo wiele schowków w Julce nie ma, więc dodatkowy byłby na wagę złota.

Jako że już mam wszystko zdemontowane to nawigacje i uchwyt wiadomo 2 sekundy i wyjęte, schowek trochę dłużej, musisz podważyć tą jakby zaślepkę schowka od przodu bo jest na 2 zaczepach (ciężko się pod nią dostać, by podważyć). Gdy już się uda to masz dwie śrubki na torx'a, wykręcasz i schowek od przodu trzeba podważyć bo też jest na zaczepach, wyciągasz delikatnie i wypisz kostkę z gniazda, kabel ma dosyć długi, tylko u mnie wtyczka nie chciała się wypiąć, ale po dłuższej chwili uległa :P
Powodzenia :P

Ps.
Zapraszam na Fanpage Julki którego nazwa to: Był Abarth Punto EsseEsse, jest AR Giulietta by EriS ( nazwa tymczasowa, bo facebook robi problemy, docelowo będzie AR Giulietta by EriS)

Korzystając z wczorajszej pogody wraz z pomocą Taty poprawiliśmy wiązkę w klapie i plastiki na niej bo brakowało kilku spinek :) , bo jak to się mówi niestety przed nami "nasi tu byli" i zrobili lekką januszerke :twisted:
478.jpg

Trochę przez ostatnie dni było działane przy Julce czyli:
- malowanie scudetto plastidip'em na czarny mat
- malowanie felg plastidip'em (kolor Luxury Metal Grey)
- zaciski na żółto (farba Hammerite)
- wymiana tylnej prawej parującej lampy
- wymiana uszczelki tylnej wycieraczki na poliftową
Z kolei dziś wziąłem się za ogarnięcie lakieru i efekt mnie zadowala, chodź w przyszłości i tak wleci korekta lakieru :P

Czas na fotorelacje:
9129039697d5f3bdgen.jpg
24ce60b89b629637gen.jpg
fc6dbda9c2d26717gen.jpg

Mała sesja z niedzielnego spota Alfaholików w Tarnowie:
dcf615feb144b486gen.jpg
e46f53cd615338d7gen.jpg
c1b0deb9933b8c3fgen.jpg
8bc4361c6df3b7d8gen.jpg

Dzisiejsze ogarnięcie lakieru (niestety lepszych fotek nie mam):
7579b27a716731a1gen.jpg

Amortyzatory