Marcin20vt
Nowy
Siemanko Wszystkim. Czas leci, a alfa dzielnie pokonuje następne kilometry. Aktualnie 79400.
Przed nami wymiana, mam nowe oryginalne filterki + Ravenol Turbo VST 5W40 ale to w przyszłym tygodniu.
Dzisiaj było dobre kilku etapowe mycie, woskowanie ( soft99 fusso ), pielęgnacja wnętrza ( delikatne APC, mikrofibra, pianka z Wurth ), konkretne długie czyszczenie klimatyzacji ( forch ) zakończone nowym filtrem kabinowym ( corteco węglowe ). Nie jakieś tam 2 minuty psik i nowy filtr.
Ostatnio zauważyłem że przez jakiś głąbów wymieniających klocki zostały uszkodzone zaciski przednie i zaczął odpadać bezbarwny..
Poświęciłem sporo czasu aby je bardzo dokładnie wymyć, okleić i dałem na nie 2 warstwy bezbarwnego lakieru ( wysokotemperaturowego do 800 stopni, najdroższy jaki był o ile to coś pomoże.. ). Mam nadzieję, że chociaż na sezon je to zabezpieczy bo nie ukrywam że jak bezbarwny zaczął schodzić to już poszło płatami a ten zabieg przywrócił im połysk no i mam nadzieję że nie zrobią się zółte.
Poniżej kilka zdjęć, fotografem nie jestem więc krytykę można zachować
. Nie chciało mi się już czekać na zachód słońca i jakiś plener bo nie czuję nóg, pleców i palców.
P.S jeszcze zimowe koła, letnie się robią, oczywiście dam foto jak będą gotowe.

Przed nami wymiana, mam nowe oryginalne filterki + Ravenol Turbo VST 5W40 ale to w przyszłym tygodniu.
Dzisiaj było dobre kilku etapowe mycie, woskowanie ( soft99 fusso ), pielęgnacja wnętrza ( delikatne APC, mikrofibra, pianka z Wurth ), konkretne długie czyszczenie klimatyzacji ( forch ) zakończone nowym filtrem kabinowym ( corteco węglowe ). Nie jakieś tam 2 minuty psik i nowy filtr.
Ostatnio zauważyłem że przez jakiś głąbów wymieniających klocki zostały uszkodzone zaciski przednie i zaczął odpadać bezbarwny..
Poniżej kilka zdjęć, fotografem nie jestem więc krytykę można zachować
P.S jeszcze zimowe koła, letnie się robią, oczywiście dam foto jak będą gotowe.

Ostatnia edycja: