[166] AR 166 2.4 mJTD by cuma_borek

cuma_borek

Nowy
Auto
była 145 BX Zender, jest 166 2.4jtd progression, GTV 2.0TS oraz 3.0v6 Cup
Pochwale sie moim nowym wozidłem, jest to juz kilkanasta moja alfa, a ze zima idzie i szkoda mi jezdzic gtv postanowilem kupic taki oto pojazd. Alfa 2.4 mjtd 20v, 175KM, z automatyczna skrzynia biegow, samochod wyposazony prawie maksymalnie, bo brak mu jedynie dsp, a pozatym to jest skora z pamiecia, jest webasto, 8airbag, szyberdach, telefon, bixenon, i cala reszta mniej lub bardziej potrzebnego wyposarzenia, samochod ogolnie w stanie dobrym, do poprawek napewno sobie wynajde cos, przedewszystkim, zderzaki przod i tyl do malowania, oraz blotnik, no i szyba bo coraz bardziej peka, zdjecia jeszcze przy zakupie, ale w sumie to nic sie nie zmienilo, oprocz nowych zimówek

Załączniki

• 2725486660_5.jpg
    2725486660_5.jpg
    100.7 KB · Wyświetleń: 202
  • 2725486660_4.jpg
    2725486660_4.jpg
    104.8 KB · Wyświetleń: 189
  • 2725486660_3.jpg
    2725486660_3.jpg
    133 KB · Wyświetleń: 191
  • 2725486660_2.jpg
    2725486660_2.jpg
    111.7 KB · Wyświetleń: 173
  • 2725486660_1.jpg
    2725486660_1.jpg
    98.1 KB · Wyświetleń: 176
  • 2725486660.jpg
    2725486660.jpg
    123.9 KB · Wyświetleń: 218
ładna fura, szkoda tego dsp:)
hehehehe ale jak miałeś to sam sprzedałeś zamiast sobie założyć. A teraz ja cierpię :P

Cuma widzę fajne autko sobie na zimę sprawiłeś :) pewnie okazyjnie wyszarpałeś bo widzę że ktoś się nieźle pastwił na zderzakach :) jeszcze brakuje Ci multi kiery :P

cena byla rozsadna, napewno nie byla to jakas mega okazja, bo taka by pewnie trzeba szukac w okolicach 10tys, ale tez nie byl to wycackany rodzynek za 25tys, co do zderzakow, tyl byl lakierowany w przeszlosci i poprostu ktos zle sie zabral i lakier caly sie pryszczy, a przód niestety mial spotkanie najpierw z innym pojazdem, a pozniej z plastikowym slupkiem przy drodze w wyniku czego stracilem ramke halogena oraz spryskiwacz,

Zacna. Te naklejeczki na drzwiach to imo troche wieś w takiej limuzynie.
A co z felunkiem? Masz ten zestawik 18 cali z poprzedniej 166 i ta wyglądała by na nim świetnie!
I żona pewnie znowu się ucieszyła , że 166 powróciło do domu:)

hmm...z naklejkami problem bo juz probowalem je zrywac i zaczynaja odlazic z bezbarwnym, dlatego prawdopodobnie podmienie sobie drzwi w calosci z innej 166, a co do zony to nie wiem, bo nie mialem zony jeszcze nigdy;p

Co prawda gubię się w tym kiedy gdzie i co kupiłeś, co doprowadziłeś do ideału i co sprzedałeś :D - ale wiem jedno bankowo kolejne dopieszczone auto za jakiś czas będzie :)

gdyby to bylo 3.2ti to zostawil bym sobie na dłuzej, a tak to bede chcial ja dopiescic i pewnie jak zrobi sie cieplo, i bede juz po procesie lakierowania gtv to 166 pojdzie na sprzedaz

raczej nie wisiała, bo codiennie obserwuje wszystkie wystawione aukcje i nie widzialem jej wczesniej

no tak, i kupilem ja w pierwszy dzien kiedy byla wystawiona

Noooo za tą cenę to się nie dziwię że od razu kupiłeś :P farciarz :P gratuluję

hmmm... coś kiedyś robiłem przy tym aucie, miał jakiś problem ze skrzynią chyba z którym nie mógł sobie poradzić, już dokładnie nie pamiętam.

tego tez nie wiem, skrzynie najczesciej pewnie usterka cieknacej nagrzewnicy i pada elektronika sterowania, ogolnie za te pieniadze spodziewalem sie ze wiecej bede mial roboty, liczylem na rozjechane zawieszenie, i problemy typu przeplywka, czy czujnieki jakies, a tu zaskoczenie, zawieszenie tyl calkiem jeszcze i w gratisie dostalem kpl. tulejek do naprawy, wachacz przod lewy tlucze sie pocichu narazie wiec juz wymienie oba, tarcze i klocki wymienione, ale cos reczny nie odbija, a mam nowe zaciski wiec tył podmienie sobie,podswietlenie zegarow umarło, swieci tylko stan paliwa,

Za te pieniądze to jak już odjechała o własnych siłach to było warto :D

odjechala, i przelechala juz 2300km, a co najlepsze samochod dostalem zatankowany jak widac na foto, jest kpl. kluczykow, karty kodowe, pomierzylem sobie lakier tak z ciekawosci teraz to dach, blotniki tyl, i drzwi lewa strona i maska orginal, a reszta wychodzi malowana, ale drzwi z prawej strony przekladam bo sa dosyc gleboko zadrapane a mam w kolorze

Nieźle, tym bardziej gratuluję :)

Amortyzatory
Powrót