• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] AR 159 2.0 JTDm - Tomek K.

Auto
AR 159 '09 r. - 2.0 JTDm
Witam!
Po 1,5 rocznym szukaniu udało mi się kupić moją pierwszą Alfę. Padło na model 159. Samochód zakupiłem w lutym ale dopiero teraz postanowiłem napisać na forum;)

Jest to 159 w sedanie z 2 litrowym dieslem - tym mocniejszym:)) Trafiłem na czarny egzemplarz z jasnym alfatexem. Co do wersji wyposażenia to tak do końca nie wiem - VIN : ZAR93900007250907. Może mi ktoś podpowie ;)

W najbliższym czasie chciałbym założyć jakąś ładną , pasującą końcówkę na wydech. Kiedyś pamiętam ze na forum ktoś sprzedawał - jakiś Misiek??

Co jakiś czas będę tutaj wrzucał zdjęcia moich modyfikacji, dużo ich raczej nie będzie ale jakaś końcówka, felgi możliwe ze tak:)

Pozdrawiam,
Tomasz Krzemiński

IMAG1375.jpgIMAG1377_1.jpgIMAG1380.jpgIMAG1382.jpgIMAG1383.jpgIMAG1386.jpg

Całkiem fajna, ale 170KM aż prosi się o większe koło, czyli minimum 18".
Pozdrawiam.
- Rafał

I to srogą, bo jak łagodna to trochę małe ;)

A poważnie bardzo ładna. Moja poprzednia to też był czarny sedan z jasnym wnętrzem i to połączenie może nie jest zbyt praktyczne, ale wygląda świetnie.

Szerokości!

Hm... 18 to może i nie. Ale 17 jak najbardziej. To chyba fajny kompromis między wyglądem a komfortem;)
Póki co to jednak bardziej myślę o kupnie maski... Bo spotkała mnie niemiła przygoda. Trafiłem sarnę... No cóż, a była taka piękna. Bezwypadkowa;) Uszkodzenia nie są duże ale jednak maska do wymiany..

Widzę, że sezon na sarny w pełni. Ja między Rawą Mazowiecką, a Białą Rawską też niedawno trzasnąłem.
A odnośnie kompromisu między wyglądem, a komfortem, to wydawało mi się, że 18" jest złotym środkiem. Pojeździłem sezon i chętnie zamieniłbym na 19", ale szkoda mi nowych opon, które kupiłem w zeszłym roku. No i wspomniana sarna mocno uszczupliła budżet.

Co do maski, polecam odezwać się do kolegi [MENTION=6145]camil[/MENTION] spod Radzymina. Kupowałem od niego niedawno i miał jeszcze 2.

Ostatnia edycja:
Co do maski, polecam odezwać się do kolegi camil spod Radzymina. Kupowałem od niego niedawno i miał jeszcze 2.
Cześć, dzięki za polecenie! :)
[MENTION=65673]Tomekkr[/MENTION]zemiński - jeśli byś potrzebował felg/kół w dowolnym rozmiarze, końcówki wydechu, albo czegokolwiek innego (na przykład ładnej skórzanej, grzanej tapicerki ;) ), pisz śmiało, mam w zasadzie wszystkie części :)

[MENTION=6145]camil[/MENTION] napisałem wiadomość na priv. Może mnie poratujesz jakąś ładną maską;)

Bym musiał się przejechać 9tką na 18tkach. Wiadomo, ładnie to wygląda ale też kosztuje. Jak się odbije po naprawie to może, może...;)

Alfa wróciła do żywych! Dzięki [MENTION=6145]camil[/MENTION] za maskę;) Wraz z remontem alfa dostała tablice klubowe. Wiosna powoli nadciąga, więc niedługo zrobię spa i dorzucę kilka detali. Pozdrawiam:)!

Ma ktoś może doświadczenie związane z wyciszaniem nadkoli? Chodzi mi szczególnie o przednie nadkola, zawsze może być ciszej;) Czym wyciszać? Na forum znalazłem tylko jeden post

Amortyzatory
Powrót