[AR 156] wzmacniacz do radia

piotrekzaz

Użytkownik
Auto
Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
Witam serdecznie!
Mam pytanko odnośnie seryjnego radyjka na kasety wraz ze zmieniarka "Alpine" http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/0709091046/
czy można pod to radio podłączyć wzmacniacz?
wyjmowałem radio i patrzyłem czy jest jakieś wyjście na wzmacniacz ale nic takiego nie widziałem, może ktoś robił już taka operacje i puszczał z radia wyjście na wzmacniacz?
z góry dziękuje!
Pozdrawiam!

Jesli nie ma wyjscia na wzmak to trzeba sie wpiac (wlutowac przewody) w tor audio przed koncowka mocy radia. Sredniej klasy elektronik powinien to zrobic za niewielkie pieniadze. Drugi sposob to wprowadzenie sygnalu na wejscie HIGH wzmaka (o ile je posiada) z tych samych kabli, ktore ida do glosnikow.

chyba, ze kupisz wzmacniacz z wejsciem high input, wtedy podlaczasz do niego normalny kabel wychodzacy z radia glosnikowy...

a czemu nie można podłączyć bezpośrednio z wyjścia głośnikowego?

witam przeszukalem juz troche forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie wiec podepne sie pod temat:
Mam pytanie gdzie w scianie grodziowej najlepiej przeciagnac kabel od akumlatora do wzmacniacza siedzialem wczoraj pol dnia i gdzie bym go nie wsadzil to nie moge go wyczaic moze ktos zna jakies przejscie oczywiscie chodzi o takie zeby nie dematowac calej konsoli srodkowej w samochodzi

na zdjeciu masz pokazane jak mozesz przeprowadzić kabel,zdemontuj podszybie i w prawym rogu(patrzac od przodu) bedziesz miał otwór przez który przeciagniesz kabel wprost do kabiny za bezpiecznikami

rafal_n5 napisał:
na zdjeciu masz pokazane jak mozesz przeprowadzić kabel,zdemontuj podszybie i w prawym rogu(patrzac od przodu) bedziesz miał otwór przez który przeciagniesz kabel wprost do kabiny za bezpiecznikami
ok wlasnie wczoraj sie zastanawialem nad demontowaniem podszybia
ps na jakim zdjeciu??

img1611yx9.jpg

Witam odkopię troszkę temat, wcześniej w radiu miałem wlutowane wyjście na wzmacniacz z końcówki mocy, teraz gdy mam 2 radio szukam innego sposobu, mam na wzmacniaczu High input tylko nie wiem co tam podłączyć... wcześniej było coś opisane "Adapter Cinchowy" czy to chodziło o to http://allegro.pl/adapter-audi-vw-skoda-gniazdo-mini-iso-4x-rca-i1348088962.html ??? Jeśli są lepsze sposoby proszę o jakieś podpowiedzi, wyjść z kostki mini iso w radiu (żółta) nie ma pinów....
I co myślicie o takim adapterze http://allegro.pl/sinuslive-hl-406-adapter-wyjscie-na-wzmacniacz-i1350908130.html

ps.
Prosił bym o przeniesienie tematu do CAR AUDIO

Ostatnia edycja:
mam założony taki adapter.Jest to jedyny chyba sposób żeby podłączyć wzmacniacz gdy radio nie ma wyjcia na wzmacniacz,a seryjne radia alfy tego nie mają,to coś wpina się w parę głośników tzn rozłączasz na przyład tylne głośniki i wpinasz ten adapter.Z tym że z jakości dzwięku na pewno nie będziesz zadowolony-szkłem d... nie utrze

daj zdjęcie wejść tego wzmaka
niektóre mają możliwość wejścia z wyjść głośnikowych radia

tam gdzie masz high input (po lewej) można dać sygnał prosto z głośników radia.
proponuje użyć oryginalnej kostki, kupisz w każdym sklepie elektronicznym
ten sposób jest gorszy od standardu chinch (low input), jakość dźwięku spada:(
najlepiej mieć radio z wyjściem na chinch do wzmaka

Co masz zamiar podpiąć pod wzmak? Bo widzę że to 4ch. Jeśli suba to jeszcze ujdzie... Ale jeśli jakiś zestaw na przód to przez hi input szkoda zachodu... jakość dźwięku... katastrofa... Za 200 pln. kupisz radio ze starszych serii Alpine lub kenwood czy pioneer... posiadające wyjście na wzmacniacz...

Amortyzatory
Powrót