AR 156 vs 147

• Autor wątku Autor wątku gallxanonim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Jaki model wybrać

• 156

Głosów: 4 80.0%
  • 147

Głosów: 1 20.0%

• Łącznie głosujących
    5
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

gallxanonim

Guest
Na wstępie witam serdecznie Alfistów i już od razu mam do Was prośbę, mianowicie zastanawiam się nad zakupem pierwszego samochodu oczywiście alfa romeo - nie ma innej opcji :P (wystarczyła chwila aby się zakochać w belli) i tu mam zgryz, pomóżcie wybrać AR 156 czy AR 147.

Budżet mam do 2 tys euro z hakiem.

Jeśli byście byli łaskawi napisać wady i zalety każdego z tych samochodów, biorąc pod uwagę budżet i który w tej cenie był by lepszy (jakość/ wyposażenie, etc.)

Liczę na odp.

Pozdrawiam gallxanonim :)

Edit. Chyba, że macie propozycje innych modeli dla początkującego, proszę o komentarze.

Ostatnia edycja:
za 2 tys ojro to 147 nie da rady
a 156 to też raczej ciężko ale można trafić ( tylko benzyna w tej kwocie i raczej na super igła stan nie ma co liczyć )

A pomijając budżet, co byś proponował kupić?

Mogą też być inne modele jestem "początkującym alfistą" i te dwa modele znam lepiej, tzn. oba są moimi faworytami, może jeszcze 166...

Za te pieniądze to lepiej dobrej 155 poszukać, a to co zostanie przeznaczyć na rozrząd, rejestrację itd.

kurcze mam podobny problem... nie wiem czy wybrać 147 z 2.0TS czy połasić się na starszą 156 ale z v6 no bo na JTS akski nie wystarczy.. budżet do 15tys (+rozrząd, filtry i olej) wszystkie silniki będą gazowane. Czy w środku jest dużo mniej miejsca w 147 względem 156? Pozdrawiam

To dobrze by było jak by znawcy opisali swoimi doświadczeniami te oba samochody, jak się poszczególne sprawują etc. to by Koledze i mi znacząco ułatwiło decyzje ;)

To dobrze by było jak by znawcy opisali swoimi doświadczeniami te oba samochody, jak się poszczególne sprawują etc. to by Koledze i mi znacząco ułatwiło decyzje ;)

Sprawują się podobnie.
Głównie różnią się wyglądem.
147 mniej koroduje.
Tak z grubsza.

w dziale jest mnóstwo informacji o tych obu samochodach. kazdy ma inny gust więc sensu tu nie widze. temat zamykam bo wartościowe informacje znaleźć można w innych tematach. wkrótce temat zniknie w koszu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót