• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Ar 156 v6

• Autor wątku Autor wątku Efkwadrat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
E

Efkwadrat

Guest
Witam , przed tygodniem stalem sie wlascicielem Ar156v6 ...
Auto kupilem od handlarza z Allegro , sprowadzone ze Szwajcarii ...
Zawieszenie i silnik w doskonalym stanie ... Jezdzilo w Firmie ;)
Jedyny feler to tandetnie naprawiony lewy blotnik ...
Pelen wypas bez skor ...
Jestem pod wrazeniem osiagow i elastycznosci silnika ...

Blotnikiem sie nie przejmuj zrobisz za 300zl, wazne za masz fajna Alfke, to sie liczy najbardziej. Sorki ze tak zapytam ale grzebal ktos przy poduszce pasazera ze tak odstaje ta klapka ?

Lesio napisał:
Blotnikiem sie nie przejmuj zrobisz za 300zl, wazne za masz fajna Alfke, to sie liczy najbardziej. Sorki ze tak zapytam ale grzebal ktos przy poduszce pasazera ze tak odstaje ta klapka ?

Jasiek siedzi , jeden zaczep puscil , szykuje sie do naprawy ...
Plaskoszczypy potrzebne :lol:

ladniutka:) a co do jasika to mialem u siebie to samo zaczep urwany i odstawal i kazdy kto wsidl to myslal ze to zaslepka lipnie zrobiona :? mialem problem z kupnem takiej spinki i dobralem troszki inna i jest ok

Śliczna.Może by tak podumać nad troszkę większym kołem :?:

Lesio napisał:
Sorki ze tak zapytam ale grzebal ktos przy poduszce pasazera ze tak odstaje ta klapka ?

Standard w 156 - po prostu zaczepy sie psuja i odstaje zaslepka.

Bardzo fajne masz radyjko. Oczywiscie Bella pierwsza klasa! Pozdrawiam :)

Bardzo fajne masz radyjko. Oczywiscie Bella pierwsza klasa! Pozdrawiam

Radyjko zostalo z poprzedniego auta , teraz mysle nad systemami w drzwiach , bo seryjne audio to porazka ...

Efkwadrat napisał:
bo seryjne audio to porazka ...

oj to prawda! Jak masz troche siana na to audio do popros o rade marcins737'a, na pewno cos Ci podpowie.
Ja nie chcialem wchodzic w koszty i wlasnymi silami zrobilem co sie dalo ale nie narzekam - przod 16 JBL CS plus syki, z tylnych drzwi zrezygnowalem a w polke dalem Magnaty 6x9 - co jest o tyle istotne ze drzwi w AR156 maja kiepska akustyke i jezeli nie masz skrzyni albo tuby to dobry bas wyciagniesz jedynie "z bagaznika".

marcins737 napisał:
Efkwadrat - jak określisz budżet i konfiguracje (wzmak czy radio) to coś tam doradzę :)

DLS , Focal , Mb Quart - na pewno cos z tego , na pewno system 2 drożny z pełnymi zwrotnicami

wzmak ma to zasilac czy radio a jesli wzmak to jaki ?? i jaka ma być konfiguracja - sam przód czy coś więcej (tył , bas) ??

Radio takie jaki widac 4x60 :|?:
Myslalem nad jakims systemem z przodu i kickbassami w tylnie drzwi pod wzmacniacz ...

marcins737 napisał:
jutro napisze co i jak bo mało mam teraz czasu

zamiast tylnych drzwi radze jednak skrzyneczke do bagażnika jeśli chcesz aby to grało

napis czy masz już wzmak a jesli tak to jaki

wstyd sie przyznac ... w Fiacie mialem buszmana i tube 40 cm Pioneera , to narazie mam :cry: ,
ale nie mam zamiaru tego montowac

Amortyzatory
Powrót