ar 156 silnik 1.9 jtd pomocy!!!!

• Autor wątku Autor wątku belmondoo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

belmondoo

Guest
pomocy mam wielki problem z moją alfą. odpalam sobie popołudniu autko, wszystko pięknie, zaczynam jechać i nagle dramat jak dodaje gazu to coś szumi z komory silnika, dzieje się tak na każdym biegu, niezależnie czy silnik jest zimy czy nagrzany. Taki sam szum dochodzi kiedy samochód stoi a ja dodam gazu wkręcając go na obroty przy czym jak jadę dzieje się tak już od 2000 obrotów a jak stoję gdzieś od 4000. wiecie może co to jest? bo chyba nie turbina :(

Sprawdź wszystkie połączenia do turbiny i filtra powietrza, mi sie wydaje ze bedzie to coś z tym ponieważ piszesz ze podczas jazdy juz od 2 tyś, silnik dostaje wieksze obciązenie, ja miałem podobnie, z silnika dochodziło dziwne dudnienie, okazało sie ze rura wychodząca z puszki filtra powietrza poprostu z niego wypadła :roll: i wszystko wpadało w nieprzyjemny rezonans. Krótko: sprawdz wszystko co wchodzi do silnika od filtra powietrza oraz przewody Turbo-Intercoler. :wink: :!: Gdzieś musi być nieszczelność :mrgreen:

dzięki za rady jutro sprawdzę co to bo dzisiaj już za ciemno i nic nie widać. prawdę mówiąc jestem laikiem jeżeli chodzi o mechanikę i jeżeli to nie będzie coś oczywistego to raniutko jadę do serwisu

Dzięki za browarka <haha> jak już dojdziesz co to było napisz, ciekawy jestem :roll:

miałeś rację, powodem szumienia był pęknięty przewód gumowy turbina-intercooler. koszt tej przyjemności to 250 zł plus 100zł robocizna :(

belmondoo napisał:
miałeś rację, powodem szumienia był pęknięty przewód gumowy turbina-intercooler. koszt tej przyjemności to 250 zł plus 100zł robocizna :(
Stówke za robocizne?? Przeciez to 15 min roboty. masakra ;// :twisted:

maxsakra debile robili to może z 10 minut ale stawka jest 75zł plus vat więc wychodzi prawie 100zł ;//

A założyli ci te kiepskie fabryczne (sprężyste) opaski czy skręcane?

nie mam pojęcia, nawet nie wiem jak to sprawdzić. wiem tylko że jedna opaska kosztowała 1,10zł a druga 1,6zł

Amortyzatory
Powrót