• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Ar 156 2.0 ts. Jarco

• Autor wątku Autor wątku jarco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

jarco

Nowy
Auto
Była AR 145 1.6 Boxer, AR 156 2.0 TS jest AR GT 1.9 JTD
Witam wszystkich :) Przedstawiam Wam moją Ślicznotkę :*
A więc tak : Alfę zakupiłem w sierpniu 2013r prezentuje dopiero teraz bo jakoś wcześniej nie było czasu :/
Po sprzedaniu AR 145 1.6 Boxer postanowiłem kupić właśnie tą krwisto czerwoną Belle :)
Samochód przywieziony w lutym 2013r z Włoch jestem jego 2 właścicielem w Polsce, ogólnie trzecim w historii Belli :)
Po zakupie nie wymagał nakładu finansowego i tak jest do tej pory :) oczywiście wymiana oleju filtrów itd jak to po zakupie używanego autka.
Rocznik 1999, Moc 155km. Dobrze wyposażona; automatyczna klima, elekt.lusterka szyby itd... Alufelgi 17'' 215/45, wydech Supersprint. Alfa sprawuje się doskonale, czerpię radość z każdego pokonanego kilometra :) Oby tak dalej :P
Zdj w miarę ładne chociaż na żywo wygląda lepiej :)DSCF5874.JPGDSCF5876.jpgDSCF5884.jpgDSCF5871.jpgDSCF5864.JPGDSCF5854.jpgDSCF5861.jpgDSCF5860.jpgDSCF5856.JPG

No piękna jest kolego, czerwony kolorek jest piękny :) a co to za tylnie lampy przerabiałeś je czy z takimi już kupiłeś?

Lampy to mój własny projekt :P Jak kupiłem były białe :/ a ja nie znosze takiego czegoś. Miałem zakupić jakieś używane oryginalne na allegro ale znajomy doradził mi żeby je przemalować :) kupiłem sprej do lamp w kolorze czerwonym i nałożyłem dwie warstwy :) Efekt jak widać ładny :) Kierunkowskazy ładnie mrugają na pomarańczowo chociaż nie tak wyraźnie jak np w oryginale no ale widać wszystko ok :) DSCF5863.JPG

Ostatnia edycja:
Czerwony kolor to +10km do mocy. Powodzenia :)

ogolnie piekna :) ale co mi sie najbardziej podoba to motyw z tymi lampami z tylu !!! bardzo fajnie poprawiony wyglad srednio wygladajacych lexow

No z lampami to mi się udało :P Ale co zrobić z klapką od wlewu paliwa ? :( jest tam jak widać na jednym zdj taka jasna wręcz biała naklejka :/ chciałem ją oderwać ale siedzi na tyle mocno, że mam wrażenie jakby chciała odejść wraz z lakierem :/ Myślałem ją po prostu zamaskować pod jakąś inną, ładniejszą niz ta no ale nie ma chyba nic takiego :/
DSCF5852.JPG

Ostatnia edycja:
zawsze możesz dokupić używaną klapkę w kolorze czerwonym lub innym i ją pomalować.
Co do tylnych lamp, to one przed pomalowaniem nie były przypadkiem takie?
http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-...-24V-MHW-Clear-Euro-Tail-Lights-/400420329345

Witaj no też o tym myślałem i coś już nie długo będę działał :)
Nie takie nie :) były znacznie brzydsze :/ Typowy agro tuning :P Jakby były takie jak przesłałeś to raczej nic bym z nimi nie robił :)

- - - Updated - - -

Ostatnia edycja:
Muszę przyznać, że te lampy wyszły super. Prosty pomysł no poprawę agrotuningu i wyszło nie gorzej od oryginału:)
I sama Alfa bardzo mi się podoba, jedyny słuszny kolor i moje ulubione felgi sprzed liftu, brakuje tylko progów SP i byłaby bajka.
A tą naklejkę próbowałeś na ciepło?

Ładniutka, najszybszy kolor, chętnie bym posłuchał tego wydechu :)

Muszę przyznać, że te lampy wyszły super. Prosty pomysł no poprawę agrotuningu i wyszło nie gorzej od oryginału:)
I sama Alfa bardzo mi się podoba, jedyny słuszny kolor i moje ulubione felgi sprzed liftu, brakuje tylko progów SP i byłaby bajka.
A tą naklejkę próbowałeś na ciepło?

No ja to jestem nią oczarowany :P Na ciepło nie próbowałem ale myślę, że w ten weekend zaczne coś kombinować :)

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Dokładnie TAK ! :P Kolego strzał w dziesiątkę :) Były takie samiutkie no i jak dla mnie po prosu nie do przyjęcia :) rzecz gustu :)

Amortyzatory
Powrót