• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] AR 156 1.9 JTD by rav(4u)

rav4u

Nowy
Auto
AR GT/ AR 156 / MW 2.0 20VT
Jako, że się przywitałem czas teraz przedstawić moją a właściwie naszą Bellę :)

Generalnie jest to seryjna 156 w klekocie z 2002, kupiona jako drugie auto, czyli słodko mówiąc dupowóz i to też bardziej dla Żony. Generalnie wybór nie mógł być inny niż piękna Włoszka - z włoskimi autami mam już do czynienia od paru lat, także jak wspomniałem narodowość drugiego auta była oczywista.

Auto seryjne i pewnie takim pozostanie, ponieważ mamy już jeden weekendowy wynalazek i chyba starczy - chociaż u mnie różnie to bywa :cool:

Auto w ładnej czarnej skórze z miłym również wyposażeniem i całkiem przyzwoitym ogólnym stanie.
Auto już pokochaliśmy - jest piękne, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz do tego przyjemnie się prowadzi i symbolicznie spala ON - czego chcieć więcej

W sumie to skłamałem - auto nie jest seryjne - założyłem hak... a i radio zmieniłem na JVC KD-LHX551 i białe kierunki na imieniny Żona dostała :)

Poniżej fotki jakimi dysponuje póki co - robione po ciemaku i niestety suszarką do włosów:

216.jpg

217.jpg

218.jpg

No to chyba tyle.
Fotki lepsiejsze postaram się niedługo wrzucić

Pozdrawiam,
rav

Kilka fotek z dzisiejszego "car spa":

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

Buziaki,
rav

Se popiszę sam ze sobą. :)

Afla wbrew wcześniejszym zamysłom miała zostać "seryjna" ze względu chociażby na fakt, że jedna lalka jest w mym posiadaniu, no ale cóż... jest to jednak silniejsze i dzięki jednemu z Delikwentów z tego klubu tak się nie stało, a stało się o to co poniżej:

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

Nooo.... tylko już coś czuje, ze to nie koniec...
W Marei też sie zaczęło od 17 i też szprychowych...

Mam nadzieję, że wkrótce ogarnę jakąś wspólną sesję...

A póki co:

Szprycha vs Szprycha :D

23.jpg

24.jpg

Czyli auto Żony vs moje :)

Załączniki

• 549ae53f850be6e8.jpg
    549ae53f850be6e8.jpg
    125.5 KB · Wyświetleń: 100
  • c7d4de1fe0d23137.jpg
    c7d4de1fe0d23137.jpg
    153.4 KB · Wyświetleń: 62
jestem tym delikwentem?:Po nieeee :D fajna szprychaaaa :D skad masz?:P

Trzeba odświeżyć wątek bo się znowu zakurzył :)

Z racji ładniejszej pogody udało się pozbyć trochę zimowego i syfu i w końcu założyć klubowe ramki :D
Oczywiście po postanowieniach, ze w aucie nic się nie będzie działo zostało wspomnienie ponieważ po 17 przyszedł czas na soczewki (srebrne), od Proxim@Ar które czekają na montaż - i dalej twierdze, ze to tylko kosmetyka :rolleyes:

Dojdzie jeszcze mieszek ręcznego i biegów z perforowanej skóry też od wspomnianego wyżej Osobnika ;)
Ogólnie chciałbym doprowadzić wnętrze do stanu takiego jakim by chciał, tj. pomalować te elementy które „trzymają” przyciski od elektrycznych szyb z przodu – nie wiem z czego to jest zrobione, ale po nastu latach eksploatacji wygląda to fatalnie. Przydało by się też obszyć na nowo gałkę i to pewnie również wprowadzę do realizacji.

Z kosmetyki korci mnie jeszcze grill scudetto, ale to się zobaczy – czekam póki co na fotki jak to się prezenci na srebrnym lakierze.

Ciągle też waham się co do założenia sprężyn -35mm… A le to tylko ze względu, ze przy 17" auto poszło w górę i to bym chciał zniwelować.

71.jpg

72.jpg

73.jpg

Pozdrowienia,
rav

Skonczy sie jak z M. Choć to oczywiście bardzo dobry kierunek

Wysłanego z mojego Wc za pomocą Tapatalk pro

I jest soczewka... i lato wróciło na Belle, i nawet wiosenna fota w mega scenerii jest :D

attachment.php

I powalającej jakości zdjęcie ze starszą siostrą:

attachment.php

Hmmm a przez chwilę były...

Dwie słit focie z wczorajszej "trasy" na działkę.
Tył poszedł trochę niżej bo w bagażniku siedziały 4 worki z ziemią - o dziwo się zmieściły :lol:

98.jpg

99.jpg

Ogólnie to poszukuje nowych opon - szerokość 225 to mordesrtwo dla tego auta,
Trochę szkoda bo te F1 co mam są superanckie i do tego ten stan, ale cóż trzeba będzie je pogonić i poszukać czegoś w 215/45R17.

r.

Wygląda super te felgi pasują do niej idealnie

ps. czy my się czasem nie mijaliśmy przy Realu wczoraj koło godz. 12 ?

Jeżeli to Ty mi “odmachnąłeś” to my się mijaliśy :)

Amortyzatory
Powrót