AR 147 JTD w wersji DISTINCTIVE

• Autor wątku Autor wątku kinga147
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kinga147

Guest
Alfa z 2002 roku, sprowadzona z Niemiec. Na razie ma 115 koni, ale czeka na chip tuning.
Kupiłam ją w zeszłym roku i ku zdziwieniu ekspertów jeszcze mi sie nie popsuła.
Co tu dużo gadać- jest to spełnienie moich motoryzacyjnych marzeń
showFullSize.php
[/URL][/img]
showFullSize.php
[/URL][/img]
showFullSize.php
[/URL][/img]
showFullSize.php
[/URL][/img]
a tu ze swoją włoską kuzynką
showFullSize.php
[/URL][/img]

sliczniutka niunia...i ten kolorek...miodzio...moja bella tez jezdzi mimo zeczepek znajomych...tak trzymaj,gratuluje :mrgreen:

Re: AR 147 JTD w wersji DiSiNCTIVE

witaj w klubie

do czasu , do czasu ... masz spokój :DDD

PS. fajna ta Lancia

Wspaniala kolekcja...147 ze swoja kuzyneczka :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam :wink: :wink:

Fajna bestyjka :D Jak wrzucisz chipa to będzie mała rakietka i pewnie nejednemu mina zrzednie jak go wytniesz bez większego problemu heh :D

Alfa to ALfa...co tu duzo gadać... 8)

Pozdrawiam

Alfa doczekała się właśnie chipa w LanciaTeam.pl. Nie wiem dokładnie ile koni przybylo, ale przy dodaniu gazu uderzam głową w podgłówek i to zdrowo. Poza tym alfa zyskała na elastyczności i nie trzeba redukować ciągle biegów. Nie ma też turbo dziury. polecam każdemu taki zabieg.

kinga147 napisał:
Alfa doczekała się właśnie chipa w LanciaTeam.pl. Nie wiem dokładnie ile koni przybylo, ale przy dodaniu gazu uderzam głową w podgłówek i to zdrowo. Poza tym alfa zyskała na elastyczności i nie trzeba redukować ciągle biegów. Nie ma też turbo dziury. polecam każdemu taki zabieg

Noo gratuluje :D Teraz tylko hamownia i sprawdź ile faktycznie koników doszło i jak moment obrotowy strzelił w górę...

Jednyny minus benzyniaka że nie idzie tak łatwo podnieść mocy jak w dieselku, no cóż pozostaje tylko kupić 2,5 V6 :mrgreen:

Moja Pani jest zakochana w AR 147, żadnej nie przepuści i się obejrzy heheh 8)

Piekne autko i teraz do tego mocny skurczybyk :wink:

kinga147 napisał:
Alfa doczekała się właśnie chipa w LanciaTeam.pl. Nie wiem dokładnie ile koni przybylo, ale przy dodaniu gazu uderzam głową w podgłówek i to zdrowo. Poza tym alfa zyskała na elastyczności i nie trzeba redukować ciągle biegów. Nie ma też turbo dziury. polecam każdemu taki zabieg.

Mam silniczek na chipie i jest szalona róznica, pieknie pracuje, straszny moment obrotowy, super przyspieszenie no i spalanie przy 80-90 na poziomie 4 litrów :mrgreen:

Hm, chip do alfy 147 diesel to AŻ taka fajna sprawa? :) bo sam się akutalnie zastanwaiam czy 147 diesel czy może 1.6 benzyna + lpg. Ale do diesla coraz bardziej mnie ciągnie.

Benzyny AŻ tak bardzo nie zchipujesz bo nie mają tak dużego zapasu mocy jak diesele.

Kinia a jakies inne delikatne dodatki masz moze w planie?
... Jakie ;) ?
Pozdrowionka

Sylwia napisał:
Kinia a jakies inne delikatne dodatki masz moze w planie?
... Jakie ;) ?
Pozdrowionka
Założyłam końcówkę na rurę wydechową i na tym poprzestanę.
Nie jestem zwolenniczką upiększania Alfy, bo nie dorastam do pięt włoskim projektantom :lol:

Amortyzatory
Powrót