Quattro
Użytkownik
- Auto
- Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra
No cóż... Jak wiecie, nie jest to moja pierwsza 145. Ma ta linia w sobie coś takiego, co powoduje, że do niej wracam. I wracałem, przeglądając ogłoszenia... Myślałem, że na tym się skończy, ale jeżdżąc na Forza Italia i widząc zadowolonych użytkowników klasyków, zazdrościłem im. Klasyki jednak są zbyt drogie jak na mój portfel, a po drugie przeważnie nie mają klimatyzacji, więc znowu wracałem do myśli o 145 i koło się zamykało. W końcu się trafiła:
-wersja QV,
- 19 lat na drogach Szwajcarskich,
-bezwypadkowa,
-książka do końca,
-120.000km przebiegu.
Autko ma drobne problemy elektryczne, które raczej nie powinny pochłonąć dużych funduszy: nie działa ABS oraz elektryczne podnoszenie szyby pasażera.
Z plusów: silnik chodzi równo, ładnie trzyma temperaturę, nie słychać wariatora, skrzynka biegów nie zgrzyta nawet przy szybkich zmianach, nowe tarcze hamulcowe i klocki x4, nowe opony, klima chłodzi jak zwariowana, nowiutki wydech (lekko basowy dźwięk) i osłony termiczne. No i już na felgach Zender Le Mans
Podłoga i progi wyglądają na czwórkę z minusem, niemniej już jest umówiona do blacharza przed zimą. Nie warto z tym czekać, bo z każdym rokiem koszta będą się generować.

PS: Tipo oczywiście zostaje
-wersja QV,
- 19 lat na drogach Szwajcarskich,
-bezwypadkowa,
-książka do końca,
-120.000km przebiegu.
Autko ma drobne problemy elektryczne, które raczej nie powinny pochłonąć dużych funduszy: nie działa ABS oraz elektryczne podnoszenie szyby pasażera.
Z plusów: silnik chodzi równo, ładnie trzyma temperaturę, nie słychać wariatora, skrzynka biegów nie zgrzyta nawet przy szybkich zmianach, nowe tarcze hamulcowe i klocki x4, nowe opony, klima chłodzi jak zwariowana, nowiutki wydech (lekko basowy dźwięk) i osłony termiczne. No i już na felgach Zender Le Mans
Podłoga i progi wyglądają na czwórkę z minusem, niemniej już jest umówiona do blacharza przed zimą. Nie warto z tym czekać, bo z każdym rokiem koszta będą się generować.

PS: Tipo oczywiście zostaje
Ostatnia edycja: