• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[159] Antena "rekin" Alfy 159

Łapserdak

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm
Cześć wszystkim

poszukuje informacji o zamienniku do Alfy w formie rekina zamiast oryginalnej anteny. Szukam takiej dlatego, ponieważ niedawno kupiłem już tak przerobione auto ale radio praktycznie totalnie nie działa, szumi i ledwo wyszukuje pojedyncze stacje - dramat. Wiem, że aktualnie na dachu jest jakiś zamiennik z ali, dlatego też pewnie taka jakość odbioru. Teraz pytanie, czy warto kupić znów jakiegos rekina za 40zł z allegro, czy będzie to samo? I jak macie jakąś dobrą, jakościową antenę tego typu to będę wdzięczny. Może od innych aut "rekin" będzie pasować :confused:

Pozdrawiam

Możesz zamówić na allegro i sprawdzić działanie. Z allegro Smart nic nie tracisz , jak nie pasuje lub dalej kiepsko działa to oddajesz i próbujesz do skutku . Podejrzewam że zamiennik z ali będzie ten sam co z Allegro za 40 zł.

Zamiana bata nic prawdopodobnie nie zmieni. To, że masz kiepski odbiór to raczej wina podstawy. Jest tam elektronika, która lubi szwankować. Być może czyszczenie pomoże. Kłopot tylko z dostępem do śruby pod podsufitką.

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Ja mam zamontowaną taką "płetwę", którą kupiłem na Aliexpressie i działa lepiej od oryginalnego "bata" - tak, jak pisze kolega powyżej, kłopot może leżeć nie w końcówce, ale w podstawie, bo elektronika w niej umieszczona lubi się psuć, ze względu na wilgoć, a więc taka płetwa, dodatkowo zabezpiecza ją przed tą wilgocią - zamontowałem ją na taśmę dwustronnie klejącą, która zniwelowała delikatne różnice w kształcie, między podstawą płetwy, a krzywizną dachu.

Zamiana bata nic prawdopodobnie nie zmieni. To, że masz kiepski odbiór to raczej wina podstawy. Jest tam elektronika, która lubi szwankować. Być może czyszczenie pomoże. Kłopot tylko z dostępem do śruby pod podsufitką.

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

W sedanie tak, jest zabawa, ale w sportwagonie wymieniałem już 3 razy, max pół godz roboty

Amortyzatory
Powrót