• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

amortyzatory stare sprężyny nowe

sleyer3

Nowy
Auto
alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.
Mam pytanie, gdy kupiłem swoją Alę zawieszenie bardzo skrzypiało i nosiło mi tył po całej drodze. Sprzedawca powiedział mi że to dlatego że ktoś założył sportowe sprężyny, co wydało mi się niedorzeczne ale i tak postanowiłem wymienić sprężyny na wyższe bo szorowałem tyłkiem po asfalcie.Jak się okazało sprężyny były oryginalne czerwone eybaha czy jakoś tak. Moje pytanie brzmi co może sie stać jeśli nie wymieniłem amortyzatorów na dłuższe, będą tego jakieś skutki?

raczej nie będzie skutków ubocznych bo mało kto zmienia amory na krótsze jak zakłada niższe sprężyny. a co do tłumaczeń sprzedawcy to bajki opowiadał bo przy twardszych sprężynach i dobrym zawiasie auto idzie jak po sznurku. pewnie są luzy na wahaczach i tyle

Dobra teraz powiem dlaczego pytałem, wylał mi się jeden amor i mam stuki w zawieszeniu których nie mogę się pozbyć wymieniłem już prawie wszystko od poduszek amortyzatora aż po gumy stabilizatora i nadal puka i wydaje mi się że na wszystkich kołach na jednych mniej na innych bardziej ale najgorzej jest z tyłu i to wcale nie na tym wylanym amorze tylko na drugim sprawnym tzn. na tej stronie

Amortyzatory
Powrót