Amortyzatory do GT

artur_ka

Nowy
Auto
Alfa GT CZARNA :-)
Witam

Przyszedl czas na wymiane amortyzatorow w mojej belli, chce wymienc komplet (wszystkie 4).
Bede wdzieczny za kazda sugestie odnosnie marki i typu amortyzatorow.

Pozdrawiam
Artur

zawiechę masz fabr . ?
czy może jakieś obniżane ?

że myślisz o małym położeniu belli to b6/b8
B6 nic nie zmienia w tej kwestii, tak w ogole z B8 można zrobić B6 :)

Koledzy dobrze Ci napisali: B4 powinny byc ok, ja sam mam B6 i wrazenie po zmianie niesamowite

P.S. Tak poza tym byl juz o tym watek ... uzywajmy szukajki bo tematy co rusz te same

Pozdrawiam

Witam

dzieki za dotychczasowe podpowiedzi
kazdy pisze B6, B8 itd ale nikt nie pisze jakiej firmy, czy olejowe czy gazowe ? Bede wdzieczny za kazda podpowiedz.
Sprawdzalem ceny benstein b4 do GT, przod 245 a tyl 310 za sztuke - cena chyba jest OK, co sadzicie ?

Artur

dzieki za wytlumaczenie majster_85 - bardzo pomocny opis :-)
amorki zamowione do tego tarcze brembo i klocki TRW

Pozdrawiam

Hej. Przepraszam, że w Twoim wątku ale mam pytanie:
Ile kosztuje wymiana amortyzatorów z fabrycznych na B6 w GT ? Chodzi mi o koszt robocizny.
Dzięki i pzdr.

Hej. Przepraszam, że w Twoim wątku ale mam pytanie:
Ile kosztuje wymiana amortyzatorów z fabrycznych na B6 w GT ? Chodzi mi o koszt robocizny.
Dzięki i pzdr.

gdzie i kogo?
u mietka w szopie, zapewne tania flacha. w serwisie, też bywa różnie.

To może inaczej. 599 brutto za komplet. Dużo ? Mało ? Standardowa stawka w serwisie ?
Myślisz, że mietek dałby rade w szopie ?

Szczerze? Ciut drogo, ale nie wnikam, różnie bywa. Ja mam kolegę mechanika więc mogę mieć zaburzoną perspektywę.

599 to całkiem sporo wydaje mi się że powinno jakąś stówke mniej kosztować :)

chociaż to jest 3.2 to tam zawsze wszystko droższe ;)

Ave! od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem GT i przymierzam się do wymiany amortyzatorów bo obecne już się kończą. Proszę o aktualne porady odnośnie zamienników. W przeważającej większości wątków polecane są Bilsteiny. Ale jak zauważyłem na allegro - są drogie. Podobnie jak KYB czy Monroe. Co sądzicie o amorkach Magneti Marelli czy SRL, które są dwukrotnie tańsze? Czy ktoś z Was na tym jeździł i z jakim skutkiem? Pozdro

Możesz brać magnetti. Sa niezle.

magneti to w sumie wyrób "fiatowski" więc coś jak org.
no ale nie mam doświadczenia w wymianie amorów

Amortyzatory
Powrót