Amortyzatory Alfa 147/156

• Autor wątku Autor wątku Bartek1909
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartek1909

Guest
Witam mam dylemat przed zakupem amortyzatorów do Alfy Romeo 147 . Czy to prawda ze amortyzatory podchodzą do alfy Romeo 156 sedan ? . Bo zawieszenie do alfy 147 jest takie same jak w 156 a czy amortyzatory tak samo niczym się nie różnią proszę o pomoc .

a możesz podać linka to tego wątku bo musze być pewny ze jest takie samo ;) bo na aukcjach pisze raz ze samo 147 potem 147/156 wiec muszę być pewny .

Wiec prośba do osób które wymieniały amortyzatory niech coś się wypowiedzą na ten temat :cool:

a możesz podać linka to tego wątku bo musze być pewny ze jest takie samo ;) bo na aukcjach pisze raz ze samo 147 potem 147/156 wiec muszę być pewny .

sa amortyzatory dedykowane dla modelu i maja swoje oznaczenie, jak i sa amory "uniwersalne", bilstein sprzedaje takie i takie

Raczej sugerowałbym się tutaj silnikiem jaki masz. do 1.6 TS będą inne niż do 2.4JTD/3.2 V6 (chociaż nie jestem pewien..sprężyny na pewno ale nie wiem czy amorki mają różnicę w tłumieniu). Mocowania są identyczne jeżeli o to pytasz. Ja za niedługo wkładam amorki od 156 GTA do swojej 147.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót