[164] Amortyzatory aktywne

• Autor wątku Autor wątku Xofer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Xofer

Nowy
Auto
Giulia Veloce, Giulietta
Czy nasze aktywne amorki w 164 są dostępne na rynku ? Cena ? Da się je jakoś regenerować ? Moje są sprawne ale pytam z czystej ciekawości.

Czy nasze aktywne amorki w 164 są dostępne na rynku ? Cena ? Da się je jakoś regenerować ? Moje są sprawne ale pytam z czystej ciekawości.

Masz regulację twardości zawieszenia?? :eek:
Myślałem żeby to do swojej 164 wrzucić ale jest pare ale:
- sterowanie?
- sprężyny (czy są różnice)
- zmiana ukł elektrycznego

To tak pare na wstępie. Co do amortyzatorów są dostępne chyba ale ich cena jest mocno zaporowa.. Chyba ok ~2kzł. Poczekajmy na odpowiedź amigasa :D:cool:

jak dam rade od nastepnego tygodnia bede mial dostep do amortyzatorow boge. wtedy pogadamy wstepnie kolo 1700 za sztuke

Są zajebiaszcze - na sporcie niszczy szczękę ;)hehe

---------- Post dodany o godzinie 20:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:55 ----------

jak dam rade od nastepnego tygodnia bede mial dostep do amortyzatorow boge. wtedy pogadamy wstepnie kolo 1700 za sztuke

Czyli około 8000 z wymianą :D PROMOCJA ;)hehe - a tak serio nie ma tragedii, w ASO mówił że koło 3000 szt - ale nie sprawdzał tylko przypuszczał.

A regeneracja tego ustrojstwa jest wogóle możliwa ?

Są zajebiaszcze - na sporcie niszczy szczękę ;)hehe

---------- Post dodany o godzinie 20:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:55 ----------

Czyli około 8000 z wymianą :D PROMOCJA ;)hehe - a tak serio nie ma tragedii, w ASO mówił że koło 3000 szt - ale nie sprawdzał tylko przypuszczał.

A regeneracja tego ustrojstwa jest wogóle możliwa ?

nie wiem czy przypadkie koni nie robilo czegos tanszego;)

Masz regulację twardości zawieszenia?? :eek:
Myślałem żeby to do swojej 164 wrzucić ale jest pare ale:
- sterowanie?
- sprężyny (czy są różnice)
- zmiana ukł elektrycznego

To tak pare na wstępie. Co do amortyzatorów są dostępne chyba ale ich cena jest mocno zaporowa.. Chyba ok ~2kzł. Poczekajmy na odpowiedź amigasa :D:cool:

A tak serio to nie wiem czy warto w to inwestować jak nie masz w swojej belli, szczerze to włączam to tylko jak się chce komus pochwalić:D:cool:, raczej na naszych super drogach nie jest to przydatne. A potrzebne mi było tylko jeden jedyny raz: zlot we Wrocławiu bo na szybko pokonywanych ciasnych zakrętach Alfa kładła się i tarła oponą o nadkole, jak po 2 okrążeniu przypomniałem sobie, że mam "sport" to jechało się zdecydowanie lepiej i nic już mi sie tarło:)

U mnie po załozeniu 18" jak włacze sport to antena CB sie odrywa :):)

Wiem i to też mnie zdziwiło bo myślałem że to tylko występuje w QV i Q4.
To było wyposażenie opcjonalne czy seryjne?

Pod koniec okresu produkcji występowało jeszcze jako wyposażenie dodatkowe w Superkach. Wcześniej jak piszesz tylko QV i Q4.

Poszukaj użytkownika o nicku maciekczer . On zna zakład, który przeprowadzał regenerację takich amorków.

Ja parę lat temu w Golfie rallye robiłem regenerację na Modlińskiej w Wawie... :D
zrobili dobrze, dwal lata smigałem i było OK. Tylko regeneracja wchodziła w grę bo nowe nie do dostania (to była krótka seria Golfa II 4x4 do homologacji)

Czyli da radę? Bo w ASO jak pytałem to swteirdzili, że nie ma takiej możliwości.

--------------------------------------------------------------------------------

Regulowane w sensie utwardzane- reg. twardości zawieszenia- dwie pozycje AUTO I SPORTw auto centralka odbiera sygnały od czujników;
AUTO;
przyspieszenia pionowego umieszczony pod poduszką tylnego siedzenia z boku centralkiel. mierzy drgania samochodu,
czujnik kąta i predkości obrotu koła kierownicy, czujnik hamowaniaw pompie ham.- ciś >20bar,
czujnik predkościomierza-pomory chwilowe
funkcja auto - 3 sposoby działania
1przy predkości do 5 km/h-sztywny
2 przy pr. 5-28km/h - miekki
3 powyzej 28 km /h- rególuje wg czujników-
SPORT;
sztywne zawieszenie
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)

---------- Post dodany o godzinie 15:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:06 ----------

http://www.forum.alfaholicy.org/33_164/120-164_skrzynia_viscodriwe-2.html
wTym temacie kidyc sie to przewinęło

Rafał;496889 napisał:
164 skrzynia Viscodriwe
wTym temacie kidyc sie to przewinęł
Nie będe odkopywał tak starego tematu, więc zapytam tu. W mojej 164 jest jakaś kontrola trakcji, włącza się gdy przednie koła tracą przyczepność. Cóż to za ustrojstwo, jak to działa i jak się zwie ?

nie wiem czy przypadkie koni nie robilo czegos tanszego

Mam u siebie na przodzie Koni regulowane ręcznie, śrubką od góry, gdyby ktoś rozważał to polecam, ale zapomnijcie o komforcie. nawet w najłagodniejszym ustawieniu są dość twarde, mocniejsze ustawienia to raczej tylko na trasę a nie po dziurawym mieście.

Jeżdże na nich prawie 3 lata i są trwałe, ostatnio na przeglądzie nie wykazały zużycia wogóle.Nie są to kompletne amortyzatory lecz wkłady. Należało wybebeszyć stare i użyć rury z dolnymi mocowaniami do wsunięcia koni.
Robiłem to u gościa kótry zajmuje się regeneracją amorów w krakowie na mogilskiej ,gdyby ktoś potrzebował to polecam.

Amortyzatory
Powrót