Aluminiowe ringi do zegarów AR155.

• Autor wątku Autor wątku grzelutek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzelutek

Guest
Założyłem sobie alu ringi do zegarów w mojej 155. Chwilę to trwało,ale wrto było.Trzeba wyjąć zegary i poodkręcać trochę śrubek,ale za to potem jak się wszystko poskłada do kupy to palce lizać.Mecyjnie wyglądają.Kosztują 80 zł plus przesyłka.Niemam zdjęć bo nie posiadam cyfraka,ale jak by ktoś chciał obejrzeć to polecam stronę producenta - www.dido.win.pl. :lol:

grzelutek napisał:
Założyłem sobie alu ringi do zegarów w mojej 155. Chwilę to trwało,ale wrto było.Trzeba wyjąć zegary i poodkręcać trochę śrubek,ale za to potem jak się wszystko poskłada do kupy to palce lizać.Mecyjnie wyglądają.Kosztują 80 zł plus przesyłka.Niemam zdjęć bo nie posiadam cyfraka,ale jak by ktoś chciał obejrzeć to polecam stronę producenta - www.dido.win.pl. :lol:

witam

spoko:) tez sobie zamowilem
ile czekales na przesyle????
dostaje sie same ringi czy tak jak jest na zdjeciu czyli z calym tym plastikiem:)

pozdrawiam serdecznie

Posiadam takie ringi już od roku i powiem że wygląda to dobrze, jak zamawiasz ringi to dostajesz same ringi w plastikowym pudełeczku pozdro

Piotrekk napisał:
Posiadam takie ringi już od roku i powiem że wygląda to dobrze, jak zamawiasz ringi to dostajesz same ringi w plastikowym pudełeczku pozdro

ok dzieki
male pytanko trzeba je przykleic?

ja tez sobie w 145 zamontowalem :) jedyny problem byl taki, ze bylo trzeba "wylamac" szybke od zegarow, bo byla zgrzana. mi nic nie peklo, potem tylko super glue i wszystko skleic :)
mam tez ramki na nawiewy, ale nieprzyklejone wiec czasem odpadaja... bede musialem pomyslec nad przyklejeniem.
sklep ten sam.

w 145 jedna ramka weszla idealnie, nie bylo trzeba przyklejac. reszta to juz super glue :lol:

Możesz zrobić fotki i wrzucić :?: Chciałbym zobaczyć jak wyglądają w 155 takie ringi już po zamontowaniu :wink:

Ringi trzeba przykleić bo same to mogą wylecieć.
Wrzuciłem zdjęcie mam nadzieje że udało mi się :D Po przyklejeniu i zamontowaniu musiałem jeszcze raz rozkręcać bo jak klej wysychał to zostawił taki nalot na ringach częściowo i na tym plastiku od zegarów, ale wszytko zostało naprawione 8) pozdrawiam

Na zdjęciu widać na obrotomierzu taki biały nalot to właśnie jak klej parował ale to szybko rozkręciłem i przetarłem porządnie mokrą szmatką i już tego nie ma. Pamiętajcie że te ringi nie są idealnie wyprofilowane do otworów, z małymi nie miałem problemu gorzej było z obrotomierzem i prędkościomierzem ale da rade to założyć.

Ja też sobie montowałem w 146. Najlepiej użyć do tego celu kleju, który jest gęsty i nie zostawia smug, czyli inny niż kropelka i inne szybko schnące. Ja użyłem przezroczystego poxipolu i nie nakładając go na całą powierzchnie tylko punktowo. Co do montowania w 145/146 nie trzeba zdejmować przedniego plastiku tak jak pisał Tuti tylko można je wsadzić od środka, najgorzej jest tylko ze środkowym ale te ramki są na tyle elastyczne że jak nawet podczas wkładania się trochę zegnie to jak wskoczy do środka to znowu będzie taka jak była.

p.maiki, od srodka to znaczy? nie pamietam juz dokladnie jak to sie wszystko rozkrecalo, czy dalo sie wyciagnac zegary ze wskazowkami, ale nawet jak sie da to te ramki z dido tuning sa szersze niz otwory... mozesz napisac wiecej o tym wstawianiu?

Piotrekk dzięki za fotkę!!

Mi jakoś te ringi nie pasują i pozostanę przy standardzie

Tuti napisał:
ja tez sobie w 145 zamontowalem jedyny problem byl taki, ze bylo trzeba "wylamac" szybke od zegarow
Nie trzeba nic wyłamywać :shock: :!:
Zdejmujesz liczniki i jak zostaje Ci w rękach sam plastik z szybką, to ramki przepychasz przez otwory. Jest troche zabawy z wklejaniem, ale nie trzeba nic łamać :!:

Co do samych ramek z dido tuning.. to z całym szacunkiem ale są kiepskie. Tzn. mówię tu o ramkach do 145.
O ile jeszcze te na zegary jakoś wyglądają, choć też nie najlepiej to te na nawiewy proszą o pomste do nieba. Wiem bo widziałem je na żywo i nie przesadzam.

Ja i p.maiki zamówiliśmy ramki na www.extratuning.pl Robione były na nasze zamówienie. Jakośc w porównaniu z tymi z dido to jak między Golfem a Alfą. Przepaść :!:
Możemy porównać zdjęcia to zobaczycie o czym mówię.

Zdejmujesz liczniki i jak zostaje Ci w rękach sam plastik z szybką, to ramki przepychasz przez otwory. Jest troche zabawy z wklejaniem, ale nie trzeba nic łamać :!:
a jak wlozyc najwieksza ramke skoro jest wieksza od otworu?:P zginac?

rigobert napisał:
Co do samych ramek z dido tuning.. to z całym szacunkiem ale są kiepskie. Tzn. mówię tu o ramkach do 145.
O ile jeszcze te na zegary jakoś wyglądają, choć też nie najlepiej to te na nawiewy proszą o pomste do nieba. Wiem bo widziałem je na żywo i nie przesadzam.
co to wygladu ja nie mam zastrzezen i nie wiem pod jakim wzgledem mogly by lepiej wygladac... gorzej z dopasowaniem bo z nawiewow jak sie nimi pokreci to wypadaja - dlatego ze nawiewy sa pod katem. fotki chetnie zobacze, chociaz jesli jest roznica to nie wiem czy bedzie zauwazalna na zdjeciach... chyba ze mowisz o innym wzorze, bo ja kompletnie nie wiem co jest w nich nietak :)

Tuti napisał:
Dokładnie, trzeba zrobić minimalną elipsę żeby się tam zmieściła a jak już wpadnie do środka to znowu będzie idealne kółeczko :D U mnie tak było

Kurcze, widze że jestem do tyłu. Wszyscy już mają chromowane ringi na licznikach tylko nie ja.

Tuti napisał:
Nawet nie trzeba jakoś bardzo zginać tylko przepchnąć. One sprężynują więc wrócą do swojego kształu. A nawet jak się wygną o kilka setnych mm to różnicy nie wypatrzysz.
Jeśli jesteś w stanie to zrób zdjęcie swoich ramek szczególnie tych z nawiewów.

Moim skromnym zdaniem te ringi 155 to ni w kij ni w oko. 155 jest zaprojektowana bardzo jeszcze w klimacie lat 80 gdzie była bardzo silna tendencja odwrotu do wszelkich błyskotek. Po prostu moim zdaniem to tam nie pasuje. Bardziej widzę takie coś w audi tt. Dodatkowo dziwnie to wygjąda bo w 155 nie ma okrągłych zegarów... W 145/6 to ok bo tam były montowane filigranowe ale CHromowane obwódki zegarów.

PietereQ napisał:
W 145/6 to ok bo tam były montowane filigranowe ale CHromowane obwódki zegarów.
Właśnie one były/są bardzo subtelne i delikatne i takich też szukałem, żeby zamontować u siebie. Niestety dla mnei te z dido nie spełniały tego warunku.. :roll:

Na szybkiego zrobilem foty...

PS
sory za brudne paluchy ale czyscilem przepustnice :D

PS 2
te nawiewy takie tluste bo foty swiezo po psikaniu srodkiem na trzeszczace plastiki...

Amortyzatory
Powrót