• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alufelgi 16 czy 17 cali

MatiMatteo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
Witam. Chciałbym kupić alufelgi 16 cali ale ciężko znaleźć w dobrym stanie. Mam ofertę alufelg 17 cali. Moje pytanie jest takie, duża różnica jest w komforcie jazdy między 205/55 R 16 a 215/45 R 17? :)

Czasem większe są różnice między poszczególnymi modelami opon. Przy tym samym modelu opony i seryjnym zawieszeniu nie będzie duża.
Ale, żeby ciężko było znaleźć felgi 16" do dobrym stanie to nie uwierzę.

Czasem większe są różnice między poszczególnymi modelami opon. Przy tym samym modelu opony i seryjnym zawieszeniu nie będzie duża.
Ale, żeby ciężko było znaleźć felgi 16" do dobrym stanie to nie uwierzę.
Zależy mi na szprychowych alufelgach z Alfy Romeo 147 po lift i dlatego ciężko. A bałem się kupić 17 cali,bo myślałem,że będzie sztywno.

Ja jestem w stanie uwierzyć. Jak uszkodziłem w grudniu jedną swoją oryginalną zimowkę 16" (nadawała się tylko na złom) to na całym allegro były tylko 2 sztuki z czego jedna tylko odbiór osobisty a druga i tak nadawała się do prostowania. Całych kompletów też było jak na lekarstwo a jak były to albo beznadziejnie pomalowane albo w słabym stanie

Wyryte rantem felgi

Dokładnie. ;)

- - - Updated - - -

Zapytam czy nie chce sprzedać. Obecnie mam 15 cali więc nie zgodzi się na zamianę :D.

Amortyzatory
Powrót