Alfę 147 chcę ! :)

w ogłoszeniu pisze, ksenony, a nie widać spryskiwaczy, to znaczy że alfy nie muszą mieć spryskiwaczy?

w ogłoszeniu pisze, ksenony, a nie widać spryskiwaczy, to znaczy że alfy nie muszą mieć spryskiwaczy?

Albo błąd w opisie albo były dokładane ? Raczej spryskiwacze to obowiązek ? Chyba że się mylę to proszę mnie poprawić

Co do samego auta to ładnie się prezentuje dorzucisz jakieś ładne koło na lato i będzie super

Wiem, że od Glovasha, byłem ciekaw Waszej reakcji :)
To pewnie błąd w opisie z ksenonami, tak samo jak GPS ;) Co do felg, to pewnie będę się Was jeszcze radził, bo te co mnie się podobają, to nie pasują niby do bryły auta, więc muszę się dowiedzieć jakie pasują...a wstępnie, to jakieś czarne bym chciał. Jeśli chodzi o skórę, to bardziej to traktuję jako gadżet, welur wydaje mi się praktyczniejszy, poza tym skóra nie przepuszcza powietrza. Np. nigdy bym nie kupił fotela biurkowego w skórze, na którym siedzi się dziennie powiedzmy 6 godzin :P Byłaby skóra - jest ok, nie ma -...może nawet lepiej :)

Co do tej czerwieni, przekonywałem się kilka dni, bo mnie rzadko które auto podoba się w tym kolorze. Tej Alfie czerwień faktycznie pasuje. Chciałem się nieco wyróżniać na ulicy wśród golfów...golfów......i golfów :D, stąd 147-mka, a rosso może przykuwać uwagę aż za bardzo...:) Mam też nadzieję, że transakcja się uda, a jak to ktoś wcześniej powiedział "dobrego auta blisko siebie nie znajdziesz"...no to się trza tłuc 550km w obie strony za pragnieniem :P

Jest napisane.. :P..więc to prawdopodobnie hidy ..podobnie jest z ESP, którego 147 nie ma ..czy nawigacji, której tu nie ma. Trochę mało rzetelny ten opis..

---------- Post added at 13:35 ---------- Previous post was at 13:28 ----------

Co do felg, to pewnie będę się Was jeszcze radził, bo te co mnie się podobają, to nie pasują niby do bryły auta, więc muszę się dowiedzieć jakie pasują...a wstępnie, to jakieś czarne bym chciał.

Zapinaj białe.. do czerwonej pasują moim zdaniem super.. :)

62.jpg

Ostatnia edycja:
ewentualnie moze cos takiego jak ja mam? mysle ze tez dobrze leza. Foto w profilu. Brock b21 black

...no to się trza tłuc 550km w obie strony za pragnieniem :P

Człowieku ! Ja zapychałem z Kraka nad morze po tego bolida, co jest w załączeniu. PKP, w zimie. Wiadomo jak w PKP z ogrzewaniem.W dodatku dzień wcześniej coś nieodpowiedniego zżarłem i... wiesz jak w kiblach PKP w zimie piździ ;) Na miejscu nikt nie chciał się podjąć przeglądu i wiele innych przygód. Nic mnie nie powstrzymało ;) A Ty skarżysz się na 550 w obie strony ;)
Opłacało się, bo kupiłem bolida z limitowanej serii 500 sztuk bez konieczności sprowadzania z USA. Mam nadzieję, że Tobie też się opłaci.
63.jpg

Ale jaka przyjemność w drodze powrotnej http://www.fordprobe.pl/upload/files/dodgesound.mp3 ;)

Ostatnia edycja:
miałem na myśli moją żonę , kręci silnik pod 4000 obrotów, nie studzi turbiny, nie omija dziur, odpala na mrozie od razu i pedał w podłogę, olej wymienia jak mi się przypomni po 20 tys, itd

No wybacz, ale to nie świadczy o tym jak użytkują samochód młodzi ludzie, a jedynie o tym, że z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu nie potrafisz pokazać żonie jak powinna się obchodzić z samochodem.

147 w wyższych wersjach wyposażenia miała montowane spryskiwacze nawet bez ksenonów, a co dopiero z nimi. Tutaj jest po prostu zwykły tani, walący po oczach HID, za który nawiasy mówiąc policja powinna natychmiast zabierać dowód rejestracyjny.

Ostatnia edycja:
147 w wyższych wersjach wyposażenia miała montowane spryskiwacze nawet bez ksenonów, a co dopiero z nimi. Tutaj jest po prostu zwykły tani, walący po oczach HID, za który nawiasy mówiąc policja powinna natychmiast zabierać dowód rejestracyjny.
...ale zaglądałeś pod maskę czy dywagujesz bez sensu nie mająć zielonego pojęcia co tam jest ? ...a może są zamontowane oryginalne lampy xenonowe ..a może np. ma zestaw welldone za 800zł gdzie ogniskowanie jest takie jak trzeba i nie oślepia nikogo. Ogólnie nie mam nic przeciwko hidom, ale montowanym w soczewkowych lampach.. mają bardzo wyraźną granicę świecenia i nie rozpraszają strumienia.. byleby były dobrze ustawione.

...ale zaglądałeś pod maskę czy dywagujesz bez sensu nie mająć zielonego pojęcia co tam jest ? ...a może są zamontowane oryginalne lampy xenonowe ..a może np. ma zestaw welldone za 800zł gdzie ogniskowanie jest takie jak trzeba i nie oślepia nikogo. Ogólnie nie mam nic przeciwko hidom, ale montowanym w soczewkowych lampach.. mają bardzo wyraźną granicę świecenia i nie rozpraszają strumienia.. byleby były dobrze ustawione.
Nie ma spryskiwaczy - więc nie są to oryginalne światła ksenonowe. A jak świeci ogromna większość nieoryginalnych to doskonale wiem, wystarczy wyjechać wieczorem na ulicę i trafić na odpowiedniego golfa czy kadeta z przeciwka. Zgadzam się, że takie światła jeśli dobrze zrobione i wyposażone w soczewki oraz samopoziomowanie i czyszczenie reflektorów (spryskiwacze/wycieraczki) są użyteczne i nie oślepiają innych. Tutaj raczej jednak jest inaczej.

Ostatnia edycja:
moim zdaniem jezdzenie bez samopoziomowania, spryskiwaczy i w ogole na kombinowanych swaitlach niesie za soba podstawowe ryzyko.:

w momencie kolizji/wypadku z naszym udzialem, druga strona zawsze moze oswiadczyc ze np. kierowca zostal oslepiony przez nasze swiatla, a ich podstawowa ekspertyza wykaze ze sa niezgodne z przepisami, to jestesmy w tak zwanej czarnej dupie.

Takze jesli juz przerabiac to na orginalne lampy ksenonowe, samopoziomowanie + uklad czyszczenia albo w ogole nie przerabiac.

We wspomnianym przypadku jesli rzeczywiscie sa ksenony a nie ma spryskiwaczy - dla mnie wniosek jest prosty.

Witam:)
Transakcja z Glovashem przebiegła pomyślnie :) Tak jak mówiliście, że będę zadowolony...i jestem :) Na jeździe próbnej tylko wyszło, że coś ściąga w lewo... Mam nadzieję, że cokolwiek tam poszło, niedrogo się naprawi, sam zacznę od zamiany kół :) Wrażenia z jazdy - bezcenne, furka naprawdę ładnie utrzymana, zawieszenie czasem nieco ciut za niskie jak na te polskie drogi, bo małe obcierki niekiedy się zdarzały (szczególnie w koleinach).. Przesiadłem się z LPG 60km i z początku ciężko mi było opanować auto...:P, ale w drodze powrotnej......rozwinąłem skrzydła, a tu widzę jest co rozwinąć :D
Także dzięki Wszystkim za wszelkie porady :beer: :beer: Nie wiem czy kiedyś kupię już coś innego niż Alfę...jest bardzo w moim stylu :D
Pozdrawiam serdecznie ! Szczęśliwy posiadacz Rosso Alfa Romeo 147 1.9 JTD :)

Donarello, gratulacje, ale jeżeli lampy mają faktycznie tanie hidy, to albo je wywal albo załóż zestaw taki jaki powinien być ...bo... nie chciał bym cie spotkać w nocy z naprzeciwka jak mnie oślepiasz

Witam:)
Transakcja z Glovashem przebiegła pomyślnie :) Tak jak mówiliście, że będę zadowolony...i jestem :) Na jeździe próbnej tylko wyszło, że coś ściąga w lewo... Mam nadzieję, że cokolwiek tam poszło, niedrogo się naprawi, sam zacznę od zamiany kół :) Wrażenia z jazdy - bezcenne, furka naprawdę ładnie utrzymana, zawieszenie czasem nieco ciut za niskie jak na te polskie drogi, bo małe obcierki niekiedy się zdarzały (szczególnie w koleinach).. Przesiadłem się z LPG 60km i z początku ciężko mi było opanować auto...:P, ale w drodze powrotnej......rozwinąłem skrzydła, a tu widzę jest co rozwinąć :D
Także dzięki Wszystkim za wszelkie porady :beer: :beer: Nie wiem czy kiedyś kupię już coś innego niż Alfę...jest bardzo w moim stylu :D
Pozdrawiam serdecznie ! Szczęśliwy posiadacz Rosso Alfa Romeo 147 1.9 JTD :)

A niemówiłem że jest warta obejrzenia!!!!!!!!!zawieszenie jest takie jak u mnie bo na spocie porównywaliśmy i powiem tobie że to tylko kwestia przyzwyczajenia .Teraz tylko fajne alu i jazda w droge !!!!!!

Transakcja z Glovashem przebiegła pomyślnie Tak jak mówiliście, że będę zadowolony...i jestem

Witamy w klubie:)
Teraz przygotuj się na "znajomych", którzy mają golfy, astry i inne takie tam, którzy płacząc przy swoich pojazdach pod blokiem bo nie odpaliły, prosząc Cię o pomoc będą gadali: "Alfe kupiłeś? Weź, taki złom!!! Przecież to się psuje! Trzeba było Golfa kupić!" Hehehehehehhehe;)
Pozdrawiam

Mam nadzieję, że ALF się będzie sprawował...
Co do dywagacji na temat Xenonów - Błąd w ogłoszeniu MotoGratka..
Auto nie ma żadnych HIDów tylko zwykłe H7 Philips BlueVision.
Tak więc kolega nikogo nie będzie oślepiał...

Na diagnostyce wyszło, że są ustawione idealnie, więc bez paniki ;) Poza tym do wymiany wahacz górny i tulejki wahacza dolnego, także na tygodniu zakupię skądś, bo jeszcze nie wiem czy w sklepie, czy na Allegro taniej wyjdzie.:)

Amortyzatory
Powrót