• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[33] alfasud sprint veloce 1.5 79'

• Autor wątku Autor wątku szajba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    veloce
opis super
plany ambitne
historia bogata
zdjęcie silnika też niezłe
:confused:
pomimo tego auto piękne

Ostatnia edycja:
no no jaki klasyk...Jak dopieścisz lakier to będzie miód.

zaje..sty! jedno z moich marzeń :) napisz coś o nim :)

Sprinta przywiozłem 6 lat temu ze Szwajcarii (na liczniku 69tys). O dziwo nie wymagał zbyt dużo prac blacharskich (błotnik i próg) a pierwsze modele z południa i czasów kryzysu nie grzeszyły jakością - fabryka pomigliano d'arco (ciekawe czy historia zatoczy krąg taż mamy kryzys w motoryzacji i nowa panda trafiła właśnie do tej fabryki – UWAGA jakość jakość może być podobna ;D). Pomalowałem ja 5 lat temu kolorem z aktualnej palety alfa romeo. Wszystkie prace wykonałem sam z pomocą przyjaciół ;). Wszystkie elementy zawieszenia zostały wypiaskowane i pomalowane kataforetycznie a następnie proszkowo. Wymienione elementy gumowe. Nowe sprężyn i amortyzatory, układ wydechowy. Komplet naprawczy uszczelek do hamulców, nowe tarcze i klocki - model z hamulcami przy skrzyni biegów. Podwozie zakonserwowane. Filtry powietrza K&N – pięknie charczy jak sciągam noge z gazu. Jeżdżona okazjonalnie z jak największymi prędkościami – nie do opisania zdziwienia innych kierowców wyprzedzanych z prędkością 180 – a jest jeszcze zapas ;P.

- - - Updated - - -

opis super
plany ambitne
historia bogata
zdjęcie silnika też niezłe
:confused:
pomimo tego auto piękne

20100827091p.jpgP1090309.jpgP1090348.jpgP1090897.jpgP1090907.jpgP1100073.jpgP1100675.jpgP1100680.jpgP1100689.jpgP1100699.jpgZdjęcia-0017.jpgZdjęcia-0031.jpgP1100677.jpgP1100074.jpgP1100137.jpgP1100673.jpgP1100060.jpg

Boski!
Piękny!
Cudowny!
Elegancki!
No po prostu nie wiem... cudo! :)

Piękna !! Naprawdę zazdroszczę !

jakim stadem to się legitymuje?

jak wyżej. Tez bym chciał mieć taką furę. Zazdroszczę.

Piękny klasyk! Chętnie zasiadłbym za kierownicą.

Nic trudnego, bo ta Alfa jest wystawiona na sprzedaż ;) Szkoda, że dopiero przy tej okazji właściciel ją tu pokazuje.

A skoro próbuje ją sprzedać to zapytam:
Malowana w domowych warunkach? Bo widzę, że lakier powoli zaczyna odchodzić...

Amortyzatory
Powrót