• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na tylni stabilizator dałem dobre gumy zamiast poliuretanów, tak szybko i tak się nie zużyją, a świadczy o tym fakt że z tłu miałem jeszcze oryginalne fabryczne lanci i obejmy wybijałem z nitów. Z przodu być może mniej miejsca, ale zdejmujesz koło, odkręcasz łącznik, amor odkręcasz od kielicha, wszystko opuszczasz na dół i wymieniasz, dramatu nie ma.

Wszystko się da, jak nie mogłem odkręcić łączników, poszła w ruch gumówka i po problemie.

Witajcie.
W dniach 4-14 sierpnia będę wypoczywać w okolicach Główczyc (trasa Słupsk-Łeba) ok 40 km od Słupska.
Jesli ktoś z Was jest zainteresowany zwiekszeniem mocy w jednostce JTD 1.9, 2.4 (EDC15 CF2 i CF3) w Alfie 146/156/166, czyli popularnie mówiąc czipem - możemy zorganizować wówczas jakieś spotkanie :)
Szczegóły (cena itp) juz na prv, lub telefon (w podpisie)

O hoho ja mam TS i mocy mi wystarczy :)

A mi tej mocy zaczyna brakować i prawdopodobnie będę sprzedawał Alfę. Ale dopiero jak się ogarnę z mieszkaniem, czyli prawdopodobnie po wakacjach

Osobiście nie znam auta...
Z tego co widzę na foto to nawet zadbana...
Ten pakiet optyczny jakoś do mnie nie przemawia... Wydaje mi się że w standardzie jednak lepiej wygląda ale to rzecz gustu...
No i z tym przebiegiem bym się zastanowił czy nie był przekręcony ponieważ jak na 1.8 to ma mało przejechane...
Jak by ten twój znajomy jechał oglądać to może odezwał by się do Motofana... Arek wziął by laptopa i bez problemu można by było sprawdzić faktyczny przebieg auta...

Te dokładki zendera były też chyba fabrycznie zakładane, ale mogę się mylić. Co do przebiegu, to nigdy nie wiadomo...może akurat faktyczny. Arka nie będę fatygował, też mam już FESa i gdyby po obejrzeniu auta znajomy był zadowolony, to bez problemu podjadę. No chyba że ktoś chciał by też podjechać?

Z tego co mówił facet z ogloszenia, to auto jest jego córki- od pół roku nie jeździ, bo wyjechała do pracy. A samo ogłoszenie wisi na allegro już jakieś 3 miesiące.

Ustecka Alfa okazała się klapą już po obejrzeniu, nawet nie przejechaniu się. Alfy ze słupska już nieaktualne.

Podjedzie ktoś jutro na spot?

a co tam było nie tak?
ja troche poźniej napisze czy będe na spocie...

siemka jestem z Miastka śmigam czarną 156 pozdro dla was ,dołączyłem do was;)dopiero od 2 miesięcy smigam moją Bella i to moja pierwsza Alfa;) pozdrawiam Słupsk ,Bytów, Koszalin

Witam kolegę, ja po niedzieli będę, może jak się uda to jeszcze w niedzielę to się może zobaczymy wszyscy wspólnie.

Amortyzatory
Powrót