• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Rosso Giulia Veloce

Colsztok

Nowy
Auto
Giulietta 1,4MA 2015 / Giulia Veloce 2019
Kolor: Alfa Rosso
Wnętrze: brązowa skóra, dodatkowa skóra na drzwiach/podszybiu + Harman Kardon. To z ciekawszych rzeczy.

Spalanie na ten moment 12,5l/100km, przebieg 700km.

Trochę spostrzeżeń:
- reakcja na gaz natychmiastowa, nie czuć opisywanego "laga",
- warto było wziąć lepsze nagłośnienie, przy słabych plikach gra średnio, ale przy FLAC jest naprawdę ok, na pewno basu nie ma za mało, w domu mam kolumny Monitor Audio + wzmacniacz Cambridge CXA80 i musiałem nawet ściągnąć bas na -2 w Giulii bo było go za dużo. Tony wysokie nie są tak krystalicznie czyste jak w domowym audio, ale jest przyzwoicie.

O prowadzeniu to chyba nie mu już co pisać : )

Pozdrawiam.

IMG_20190201_110044.jpg

Kolejna Veloce na forum.
Idealne połączenie.
Gratulacje.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. daj więcej fotek

Gratulacje, bella. Audio się nie przejmuj, słuchaj motoru.

Zajebista fotka, to połączenie w Giulii, czerwień z czarnymi wstawkami... Najlepsze :) Misano blue niech się jednak chowa.

MAŁO FOTEK!
Ale gratuluje zakupu i konfiguracji - moje ulubione zestawienie kolorów...takie a'la ferrari - czerwień i brąz :)

PicsArt_02-02-09.14.14.jpg

Ciężko zrobić zdjęcia jak się cały czas jeździ :P Wrzucę więcej później. Pozdrawiam.

piekna, oczywiscie odpowiedni kolor, niech sluzy i daje duzo funu z jazdy, gratulacje wyboru

IMG_20190205_132417.jpgIMG_20190205_132445.jpgIMG_20190205_132500.jpgIMG_20190205_132551.jpg

W pełnym słońcu kolor na zdjęciach jest bardziej malinowy niż w rzeczywistości, najlepiej kolor oddają zdjęcia, gdy jest zachmurzone. Pozdrawiam.

Dobrze że nie mam rosso competizione bo bym się tylko gapił na nią :D

Świetna konfiguracja, widzę że masz też obszytą deskę. Klasa.

To jest Alfa Rosso.

Mój błąd. Dobrze że nie mam Alfa Rosso ani Competizione Red, bo bym się tylko gapił :D

Następna będzie czerwona na bank. Póki co Monza Red - która jest bardzo fajnym lakierem, to nie do końca to jednak.

Mój błąd. Dobrze że nie mam Alfa Rosso ani Competizione Red, bo bym się tylko gapił :D

Następna będzie czerwona na bank. Póki co Monza Red - która jest bardzo fajnym lakierem, to nie do końca to jednak.

Nie ma problemu, wolę napisać bo sam pamiętam jaki miałem kłopot z doborem koloru przed zamówieniem samochodu - może komuś się przyda. Obawiałem się, że kolor będzie taki nijaki, malinowy, ale jest naprawdę super. Dodatkowo jest nałożona powłoka ceramiczna.

Audio masz najwyższy model jaki był do wzięcia ? Ile głośników ? Ile to Ciebie kosztowało ? Może być na priv.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Audio najwyższy, bez tego nie można wziąć dodatkowej skóry na desce itd. Kosztowało tak jak w cenniku (chyba 6000zł),(minus rabat jaki dostałem na samochód). Ile głośników? Nie mam pojęcia, wziąłem tylko dla tej skóry :P Ale gra dobrze.

To ciekawe wersje będą kiedyś do kupienia :)

Amortyzatory
Powrót