• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Rosso 130 B/B

kubakostek

Nowy
Auto
.,
Witam Panów i Panie,
Nadeszła pora wymienić kilka elementów karoserii w mojej Alfie, w tym maski. Mam kolor Rosso 130 B/B więc dość popularny.Wymieniał ktoś z was części "w kolor" ?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Ma to jakiś sens? Wiem, że rosso z czasem robi się malinowy, ale tak czy tak jestem zmuszony maskę wymienić (po roku zaczęła wychodzić szpachla spod lakieru), w ogóle lakiernik odwalił straszną fuszerkę i mam zamiar wymienić wszystkie części, które spartolił. Czekam na wasze opinie :)

wymieniałem czesci w kolorze zielonym (verde) i przy 3 wymianach 3 razy trafilem kolorem za pierwszym razem.
W rosso ktos wymienial zderzak przede mna - i widac róznice pomiedzy elementami

Dzięki za szybką odpowiedź, u mnie i tak widać różnicę między błotnikami a drzwiami, malowano mi komplet błotniki + maska. Różnica jest kolosalna? Wolę mieć różniący się lekko kolor niż sznity i matową maskę w kilku miejscach :)

Cieżko będzie ci trafić odcieniem jezeli chodzi o czerwony kolor na alfie. Niestety jest duze prawdopodobienstwo ze bedzie sie znacznie roznic.

Marne szanse ale jak podjedziesz sprawdzić to zawsze można spróbować. Ja nie wymieniałem elementów ale mam znajomego co ma identyczną jak moja rosso proteo i jak się postawi auta obok siebie to na pierwszy rzut oka widać że odcieniem się różnią :) nie wiem czy nie taniej i pewniej będzie dać do lakiernika.

Jakby ktoś miał podobną zagwozdkę, to dzisiaj byłem przymierzać swoją klapkę paliwa do alfy o tym samym kolorze. Auto było tylko 3 lata starsze a odcień całkiem inny. Ponoć Rosso po 2000 roku jest bardziej malinowe i w tym przypadku teza się potwierdziła.

Moim zdaniem gra nie warta świeczki. Wolałbym znaleźć element w bardzo dobrym stanie i polakierować z cieniowaniem. Na kolor lakieru może mieć wpływ: rocznik, to czy auto było garażowane, to czy było i ile razy polerowane i td. Bardzo rzadko udaje się trafić z kolorem elementu, a nawet jeśli jest blisko to i tak trzeba mocno spolerować lakier by zgubić różnicę. Zawsze możesz zrobić fotorelacje z prac przy aucie - przy odsprzedaży nikt nie powie, że auto było odwijane ze słupa.

jeśli jest kolor fabryczny to znajdziesz bez większego problemu taki sam odcień; Pomalować nigdy nie dobierzesz lakieru do 130B/B
i niech nikt nie opowiada bajek że da sie dobrac taki sam kolor

Amortyzatory
Powrót