Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kolejna garść doniesień odnośnie Tonale. Dwa główne newsy to to, że premiera przełożona o kolejne parę miesięcy by poprawić osiągi hybrydy, dwa, że jednak na platformie jeep compass
https://it.motor1.com/news/499627/alfa-romeo-tonale-rinvio-2022/
Hatchbacka już nie uświadczymy....
No są plotki o Giulettcie na bazie 308, ale oczywiście nic potwierdzonego
Artykuł o wszystkim i o niczym. Żenada.
Z tego poprzedniego artykulu (w języku ang.) wynika, że nowy szef Alfy Pan Imperato chce poprawić parametry techniczne bo nie jest z nich zadowolony. I jeśli rzeczywiście Tonale miało by mieć gorsze silniki i osiągi od Peugota 3008 to byłby jakiś nieśmieszny żart. Zatem ja się temu Panu wcale nie dziwię, że każe włochom poprawiać projekt. Przecież w Stelantis zgodnie z nową strategią Alfa ma być półkę wyżej niż Peżot, więc jeśli auto będzie droższe od 3008 a przy tym wolniejsze i mniej mocne to będzie kolejna poraża rynkowa...
No przecież pisałem - kupować Giulię i trzymać do końca życia. .
Tonale juz trochę przypomina auta DS'a, które moim zdaniem są brzydkie i przebajerowane, jak jeszcze dołożą supermini doładowany silnik, to będzie mega lipa.
Mam juz ostatniego fajnego fiata i chyba jedną z ostatnich fajnych alf.
Faktycznie to białe kruki za jakiś czas beda![]()