Alfa Romeo Spider z 1976 r.

Nooo właśnie, bo ona taka jest!! Takie życzenie zleceniodawcy :/
Strasznie się burzyłam robiąc ten kolor, no ale co mi do tego?

Oryginalnie była w kolorze Rosso Alfa?

Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
Nie mam pojęcia w jakim była kolorze oryginalnie, bo do nas trafiła w jakimś zielonym metaliku i to też nie był kolor "wyjsciowy".
Taki kolor chciał właściciel... jak dla mnie zbyt pomarańczowy.

Gdzieś chyba mam jej VIN, może ktoś by rozkodował i wtedy wiedzielibyśmy wszystko (prawie). Momentami nawet zastanawiam się nad tym, czy ona na pewno jest z '76...

Nie mam pojęcia w jakim była kolorze oryginalnie, bo do nas trafiła w jakimś zielonym metaliku i to też nie był kolor "wyjsciowy".
Taki kolor chciał właściciel... jak dla mnie zbyt pomarańczowy.

Gdzieś chyba mam jej VIN, może ktoś by rozkodował i wtedy wiedzielibyśmy wszystko (prawie). Momentami nawet zastanawiam się nad tym, czy ona na pewno jest z '76...

Jak przed 1985, to szanse, że coś będzie w ePER oceniałbym na bliskie zeru :).

Tak, jest. Nie byli w stanie określić, czy mój silnik to 146 czy 148KM (były 2 wersje TS) oraz czy mój samochód był fabrycznie wyposażony w katalizator. Ale można się dowiedzieć, jaki miał kolor i kiedy oraz gdzie został sprzedany :D.

Podaj VIN, zobaczę co mogę sprawdzić.

-----------------------------------------------------
www.classiccarrestorationcenter.com

Dodano po 5 minutes:

Tak, zgadza się we wtorek Alfa wracała na zachód - fajnie, że ktoś zauważył ją na trasie :)
Już dotarła do właściciela, który jest pozytywnie zaskoczony :) - aczkolwiek mnie razi ta niedokończona robota :/

Zdjęcia robiłam w pędzie, i jeszcze nie do końca złożonej (widać, to np. po osłonach reflektorów, które zostały tylko przyłożone na potrzeby zdjęcia) - później już nie dałam rady, bo miałam zbyt duży
ruch w sklepie :/ ... jednak myślę, że efekt na pewno widać :)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

... i coś zamiast tureckich dywanów ;P :
attachment.php

ARRIVEDERCI ALFA!

attachment.php

Rozumiem, że robiliście tylko blachę i lakier. Auto ma nieoryginalne boczki drzwi, brak uszczelek pod klamki i znaczki pininfarina itd. Szkoda, że nie udało się zrobić całości, żeby efekt końcowy był zadowalający. Chromy też widzę, że do odnowienia i nie wszystko jest. Takie auto po kompletnej renowacji może kosztować 15-20000 euro. Lakier wygląda bardzo ładnie. Jeśli jeszcze to Cię interesuje, to mogę spróbować sprawdzić to auto - podaj VIN.

Ostatnia edycja:
Rozumiem, że robiliście tylko blachę i lakier. Auto ma nieoryginalne boczki drzwi, brak uszczelek pod klamki i znaczki pininfarina itd. Szkoda, że nie udało się zrobić całości, żeby efekt końcowy był zadowalający. Chromy też widzę, że do odnowienia i nie wszystko jest. Takie auto po kompletnej renowacji może kosztować 15-20000 euro. Lakier wygląda bardzo ładnie. Jeśli jeszcze to Cię interesuje, to mogę spróbować sprawdzić to auto - podaj VIN.

Tak, my robiliśmy tylko blacharkę i lakierowanie...

Prześlę Ci info na PW
Dziękuję za chęć pomocy :)

Amortyzatory
Powrót