• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo Spider Mk3 (115) 1985

gmtb

Nowy
Auto
Alfa Romeo Spider 85' Mk3 115 2.0gi
A więc po autko pojechałem na Litwę do Kowna, wcześniej czyli do 2009 roku jeździł po ulicach Kalifornii:)
Mała czarna ( tak ją nazywam:) jest w całkiem niezłym stanie nie licząc źle położonego lakieru ale mam zamiar zrobić go od podstaw w przyszłym roku. Blach nie posiada rdzy, silniki pracuje równo i pięknie (nic nie cieknie), a zawieszenie jest w miarę ok ale to po zimie też będzie zrobione:)
Reasumując mój wyjazd na Litwę był bardzo udany. Tym bardziej że czarnulą wróciłem w 1 dzień na własnych kołach:)
4kwfq0.jpg

Ostatnia edycja:
Wygląda ładnie, ale daj więcej fotek, napisz coś więcej o aucie, jaki motor, itp...

Ładna ładna tylko te felgi troche nie pasują do całości gratuluje zakupu:)(o ile dobrze widzę to są dwu kolorowe a moim zdaniem to niebardzo pasuje do klasyka)

Ostatnia edycja:
Racja są dwukolorowe. Złoty i polerka ale mnie akurat się podobają. Wiadomo, kwestia gustu:)
A co do autka - jest to 2.0 16 zaworowy na wielopunktowym wtrysku, więc fajnie pracuje. Niedługo będę zderzaki odświeżał więc wtedy wrzucę parę fajnych zdjęć.

Sam się sliniłem na jej widok jak była wystawiona na Allegro:P Żeby nie było OT piękna bestia, sam mam w planach na przyszłość zakup takiej albo jeszcze starszej:D Miałem okazję jezdzić Spiderem 2.0 z 1973 roku i sie zakochałem w tym aucie bez opamiętania:P

Człowiek od którego ją kupiłem miał jeszcze jedną na sprzedaż:) Niebieską z 82' jak dobrze pamiętam, też piękny okaz:)

Już się zlatują lachony jak pszczoły do słodkiego:P

I oby tak dalej:) Co tu dużo mówić stare auta są piękne :) to moje pierwsze, ale mam nadzieję że nie ostatnie.
A modelka to znajoma, wierciła mi dziurę w brzuchu aby cyknąć parę fot:)

piękny samochód. Zapewne ma bogatą historię, zwłaszcza wnioskuję to po tym, że Alfa jeździła po ulicach Kalifornii ;) Więc warto opisać tą historię, jeżeli ją znasz :)

A modelka to znajoma, wierciła mi dziurę w brzuchu aby cyknąć parę fot
Powiedz jej że jak nie zgodzi się żeby wrzucić niezamazane zdjęcia, to całe forum będzie z niej cisnąć, że niby to rozmazanie miało ratować nas przed "niezbyt przyjemnym" widokiem :D :D :D

A co do autka to cudo i nic więcej nie trzeba dodawać ;)

Ostatnia edycja:
Historii niestety nie znam. Auto kupiłem od 2 właściciela na Litwie. dokumentacji brak :( ale za to ma amerykański VIN więc mogę sprawdzić co najwyżej carfax.

UPDATE! Kilka zdjęć z wczorajszej sesji :) całość jak zwykle u mnie na blogu: http://worldaccordingtovase.blogspot.com/2012/10/against-all-odds.html

107.jpg

108.jpg

109.jpg

jest piękna i wygląda lepiej niż milion dolarów :)
zdjęcia bardzo fajne, lajk !

Już Ci to mówiłem, a teraz napiszę - to jest dopiero wyzwanie mieć takie cudo !!!
Gratuluję i niech plany w stosunku do niej uda Ci się zrealizować w 100%
Przyjeżdżaj na spoty, bo znów sam muszę reprezentować Zgierz :)

Piękne auto, bez dwóch zdań. Mnie też marzy się Spider, najlepiej z lat 70', ale i 80' nie pogardzę :P

Amortyzatory
Powrót