• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV Spider] Alfa Romeo SPIDER 916 by SCHNNAZZI

SCHNNAZZI

Nowy
Auto
Fiat Tipo 2020 bianca
W końcu jest upragniony Spider :) auto nieziemskie dające wiele przyjemności z jazdy. Ahhhhh :) to jest to.
Fura o wiele wygodniejsza od mojej 156. Szersza, pewniejsza. Kupiona wczoraj i już opita! :) na razie przezimuję sobie w garażu. Jest parę rzeczy do zrobienia, ale to na wiosnę. Wiadomo jak to jest z używanymi autami :)
Silnik: 2.0 TS + LPG - 150KM
Kolor: niebieski
Rocznik: 1996
Przebieg: 201tys km.

Auto w czarnej skórze. Podłoga bardzo ładna. Zawieszenie w porządku. Rozrząd niby wymieniony 30tys km temu.
Z ciekawostek Alfa była w Walii na wczasach w tym roku. Bezproblemowo wróciła.
Gratis gość dorzucił komplet opon zimowych na 17 calowych aluminiowych oryginalnych felgach AR.
Link:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-2-0-gaz-sliczna-zobacz-C24209766.html

Opłacało się czekać do zimy :D cena stała w czerwcu w okolicach 10tys chyba jak dobrze pamiętam :D

gratulacje pajączka:)

ps.w jakim stanie jest autko jak można spytać?
bo sprzedawał się bardzooo długo,i jestem tego ciekaw,gdyż cenna mega śmieszna

ciekaw jestem jak butla prezentuje sie w tym bagażniku:P
gratuluje zakupu i powodzenia:)

też bym chętnie zobaczył tą butlę w bagażniku:)

Fotkę dam jutro :D heh śmiesznie to wsadzone jest i będę myślał nad wykonaniem zaślepki - dywanika na ta butlę bo wygląda nieciekawie. Ale zakupy się zmieszczą.
Nie wiem dlaczego ta Alfa stała tak tanio i to jeszcze z gazem. Właściciel bogaty. Prowadzi dwie firmy. Umowę spisywałem u niego w chacie (wypasiona). Moim zdaniem nie przywiązywał wagi bardzo do tego ile weźmie. Auto na zdjęciu z komisu, ale stało sobie cały czas w garażu po rodzinie :) bo komis należy do jakiegoś kuzyna czy coś w tym rodzaju (nie wnikałem). Facet wcześniej miał 156 i teraz może znowu do takiego modelu wróci - coś wspominał :) ogólnie ma w domu jeszcze 3 samochody, a w tym roku jeszcze moto kupuje, bożona śmiga ścigawką a on jeszcze nie, więc nie chce być gorszy :D
Facet bardzo przyjemny. Na start od razu chciał jechać na diagnostykę do przeze mnie wybranego warsztatu. Ale nie pojechaliśmy, bo mi się nie chciało. Poza tym tak naciskał na tą diagnostykę więc wierzę, że AR jest w porządku. Ogólnie stan auta bardzo dobry. Podłoga to bajka. Silnika ładnie pracuje. Środek zadbany. W 2009 sprowadzony z zagranicy, w 2010 założony gaz i przez niego kupiony.
W aucie do zrobienia jest:
- lusterko lewe od kierowcy, bo silniczek działa ale lusterko stoi w miejscu
- przesmarować mechanizm opuszcvzania szyb od pasażera bo wolno podnosi szybę
- wymienić olej i filtr oleju
- trzeba kupić dywaniki bo nie ma
- wymienić znaczki z napisem pininfarina, bo brakuje jednego - z prawej strony, a z lewej jest wyblaknięty
- wymienić znaczki Alfa Romeo przód - tył
- zmiana felunku na 18tki
- ogólnie porządnie wymyć, wyczyścić
I chyba to wszystko.

Auto kupiłem z myślą utrzymania go w pełnym oryginale. Bez przeróbek, tuningu itd. Ma być fabryka :D
Wystarczy, że 156 przerabiam, modyfikuje :)

Ajajaj, zazdroszczę Ci. Wbijecie na świątecznego nią? :)
Czekam na zdjęcia tej butli, mam nadzieję że zostało Ci pieniędzy na aparat i nie będą to zdjęcia mikrofalówką robione :P

Do zobaczyska :)

Ostatnia edycja:
Ostatnio ją na necie przeglądałem :) Gratulacje i bezawaryjności ;)
Zazdroszczę ! :)

Fotkę zrobię :) parę złociszy zostało, ale w tym kraju to szybko kasa się rozchodzi.
Niestety Spiderem nie przyjedziemy, bo myślę żeby siostrę wziąć :) Więc tylko 156 wchodzi w grę ;)

Też mam Blu Atollo ;) tyle że z dachem :P

gratuluję zakupu no i życzę czerpania przyjemności z jazdy z otwartym dachem ( ale to dopiero tak za kilka miesięcy :))

Swoją drogą piękny kolorek co nie xD
Te przetłoczenia na masce, na klepie, drzwiach ahh to trzeba dotknąć i zobaczyć na własne oczy. Żadna focisza tego nie oddaje :) auto jest bardzo niskie. Mimo, że ma standardowe zawieszenie. Dziś stałem na parkingu, to po prostu linia dachu jest o wiele niższa niż w zwykłych autach. Bardzo fajnie to wygląda. Wsiadanie i wysiadanie do tego auta to też wyzwanie :) ja na razie się uczę :)
Dziś jak wsiadłem do Punta zaraz po przesiadce z Alfy to myślałem że na stołku siedzę tak wysoko xD

Swoją drogą piękny kolorek co nie xD
Te przetłoczenia na masce, na klepie, drzwiach ahh to trzeba dotknąć i zobaczyć na własne oczy. Żadna focisza tego nie oddaje :) auto jest bardzo niskie. Mimo, że ma standardowe zawieszenie. Dziś stałem na parkingu, to po prostu linia dachu jest o wiele niższa niż w zwykłych autach. Bardzo fajnie to wygląda. Wsiadanie i wysiadanie do tego auta to też wyzwanie :) ja na razie się uczę :)
Dziś jak wsiadłem do Punta zaraz po przesiadce z Alfy to myślałem że na stołku siedzę tak wysoko xD
Spoko. Przyzwyczaisz się że w każdym innym aucie będziesz się czuł właśnie, jakbyś na stołku siedział :P

P.S. bo to nie jest "zwykłe" auto :)

Przesadziłeś !
Za takie pieniądze taka gablota, do tego LPG czyli tanio będziesz latać..kurde pare groszy do punciaka dołożyłeś i jest piękna fura na niedzielę :)
GRATULUJĘ :)

Kinga Cię wygoniła z domu, że zimować w garażu chcesz ? :D

PS. Nie mogłeś mi wczoraj napisać, że to ta, o której rozmawialiśmy ? :D

- - - Updated - - -

(...) Na start od razu chciał jechać na diagnostykę do przeze mnie wybranego warsztatu. Ale nie pojechaliśmy, bo mi się nie chciało. Poza tym tak naciskał na tą diagnostykę więc wierzę, że AR jest w porządku.
TO TAKI CHWYT :D Wiedział, że jak będzie naciskał, to nie pojedziesz :D

- - - Updated - - -

Fajna furka, fajna :) Ale o tym już były dysputy na FB :D

Oby się dobrze sprawowała ! TFU TFU !

Dziś zdrapałem już naklejkę z adresem komisu, bo jeździła na klapie bagażnika, a ja nie lubię żadnych oznaczeń ani naklejek na klapach:mad: Za chwilę idę zrobić fotkę tego bagażnika :D

Tak Wojtek rozmawialiśmy o niej :) miałem ci powiedzieć.

Kinga powiedziała,że nie cierpi tego auta... mówiła tak dopóty dopóki nie wsiadła i się nie przejechała :D

Mam pyt. Co proponujecie?
Wyciągnąć aku i odpalić ją dopiero na wiosnę?
Czy odpalać co tydzień?
Bo sam nie wiem. Nie będę na razie nią jeździł, bo nie ma sensu.

- - - Updated - - -

A tak przy okazji Alfa pali mi mniej niż 156.... dziwne. Zrobiłem 150km za 30zł .... w 156 robię za 30zł ok. 120km. A różnica w silnikach znaczna.

Amortyzatory
Powrót