• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo GT

Wojti GT

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT Q2
Witam wszystkich serdecznie.
To moj 2 post (1 witajacy).
Mam problem ze swoja GT.
Podczas porannego rozruchu po postoju Alfa pusci siwego,blekitnego dyma. Dzieje sie to na zimnym silniku. Jako ,ze staram sie w miare mozliwosci ogarniac sam, wszelkie sugestie pomocy mile widziane.
Klapy out,egr out, dpf on, oleju nie ubywa tak samo i plynu chlodniczego, dla pewnosci robiony dwukrotnie test na CO2
Plynem reakcyjnym wyszlo ok.
Silnik oczywiście 1.9JTD 150km CF4

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Mi tez tak dymi. A jak sie dpf wypala to wogole super :-) i tak dymi juz od poczatku nakies 30sec po odpaleniu. Mechanik nic na to nie mowil a silnik bez zastrzezen. 1,9 150KM

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

Mi tez tak dymi. A jak sie dpf wypala to wogole super :-) i tak dymi juz od poczatku nakies 30sec po odpaleniu. Mechanik nic na to nie mowil a silnik bez zastrzezen. 1,9 150KM

No to Ciekawe. Oleju plynow Ci nie ubywa? Dpf czesto sie wypala? Klapy,egr aktywne?
Dzieki za odzew

Mam cala ekologie zalozona. Niczego nie ubywa. A jak w zime Ci bedzie ciezko palil to masz to samo co ja. Czyli niewiadomo co. Ja obstawiam wtryski ale poki sie nie siada to wrozenie z fusow.

Mam cala ekologie zalozona. Niczego nie ubywa. A jak w zime Ci bedzie ciezko palil to masz to samo co ja. Czyli niewiadomo co. Ja obstawiam wtryski ale poki sie nie siada to wrozenie z fusow.

Ja jak kupilem to ciezko palil. Obstawialem wtryski lub zawor MPROP regulator cisn. Na pompie.
Wtryski sprawdzone, wymyte ultradzwiekowo, 2 zregenerowane. Zawor jako,ze sie przycinal kupiony nowy. Nie pomoglo.
Nastepnie rewizja usuniecie klap mycie kolektora oraz zaslepienie+wylaczenie EGR. Dalej to samo
Zmiana rozrusznika oraz podniesienie dawek rozruchowych. Rozrusznik bodajze byl jakis slaby 1,4KW badz 1,7KW (niby na cieple rynki szly mniejsze. Alfa z Wloch) kupilem 2,2KW i od wtedy Alfa zaczela krecic. Przed zmiana rozrusznika bywalo tak,ze po odpaleniu ostro zakopcila teraz jest o niebo lepiej i tez nie zawsze ale jednak jest

Ostatnia edycja:
Nie ma nikt zadnego pomyslu na powyzszy problem?

Odpalanie.
Alfa po postoju ok 7 godzin. Temperatura otoczenia ok 8stopni.
[ttps://youtu.be/RsIUQdu4-Lo]

Kolejne odpalenie.
Alfa po postoju ok 11godzin. Temperatura otoczenia ok 7stopni.
W obu przypadkach silnik zimny.
Jako,ze nie moge wklejac jeszcze linkow prosze o dodanie sobie do adreau litery "h" wtedy otworzy sie link
ttps://youtu.be/Uk1LM-q6roI

Ostatnia edycja:
ja mam dokladnie tak samo od kad go kupilem , szkoda sobie szukac wydatkow na sile , jezdzic obserwowac ;d a tak na serio ja na zimnym mam to samo jezdze tak juz rok i jest ok , tymbardziej ze delikatnie puszcza dymka z minute potem jest ok

Wejdziesz na priv?

Amortyzatory
Powrót