• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Alfa Romeo GT Junior 1600 1976r.

• Autor wątku Autor wątku czarlz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    junior
C

czarlz

Guest
Cześć. Chciałem Wam przedstawić mój wynalazek. Auto mam mniej więcej od roku, remont generalny już jakiś czas temu został rozpoczęty. Co jakiś czas będę wrzucał zdjęcia z postępów prac. Mam nadzieje, że chętnie rzucicie okiem ;-).

Zdjęcia z Holandii:
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

..oraz zdjęcia już z Polski:

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

No nareszcie jakiś porządny wóz na tym forum! Witamy! :D Jakbyś potrzebował namiar na dobry warsztat od tego typu alf, chętnie damy Ci namiar (o ile już nie masz lepszego). :>

Ostatnia edycja:
Dobra fura :crazy_pilot:

Czeka Cię pewnie trochę roboty ale efekt końcowy będzie na pewno świetny...
Jak z kompletnością auta??

Piękna, również czekam na kolejne zdjęcia i postępy prac!

Trochę fotek z dalszej rozbiórki auta. Widać ładnie, że im dalej w las tym ciemniej, a tak naprawdę to bardziej rudo :D. Na niektórych zdjęciach widać ile roboty trzeba będzie w to wszystko włożyć.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

Jak z kompletnością auta??

Poza drobnymi detalami maszyna jest kompletna. Nawet jeśli, to nie byłoby to problemem, ponieważ praktycznie każdą śrubkę można do niej dokupić (i to nową!).

---------- Post dodany o godzinie 00:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:14 ----------

Rekonstrukcja słupka:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

Na razie to tyle ;-). Z dalszych postępów prac będę meldował, jak tylko będą. Temat traktuję hobbystycznie i po godzinach pracy, więc nie zawsze starcza czasu na wszystko :-).

---------- Post dodany o godzinie 00:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:23 ----------

Jakbyś potrzebował namiar na dobry warsztat od tego typu alf, chętnie damy Ci namiar (o ile już nie masz lepszego). :>

A poproszę o namiar. Może czegoś kiedyś będę potrzebował. Tak w ogóle, to też kiedyś mieszkałem w Bełchatowie.. ;-)

MarcinP napisał:
Polecam Tobie wątki z naszego poznańskiego forum, na którym Mikołaj opisał swoją przygodę z renowacją GTV 1750.

Jakbyś mógł rzucić linkiem to byłbym wdzięczny ;-)

Dodałem zaraz pod tekstem, jest część pierwsza i druga, czy nie możesz otworzyć?

Przeoczyłem je. Bardzo fajne zdjęcia. Moja sztuka jest chyba w nieco gorszym stanie, z tego co widzę ;-)

jak ją zrobisz do końca, i dopniesz na ostatni guzik, będzie piękna i wyjątkowa. dużo cierpliwości ;) i powodzenia w dalszej rekonstrukcji.

Poza drobnymi detalami maszyna jest kompletna. Nawet jeśli, to nie byłoby to problemem, ponieważ praktycznie każdą śrubkę można do niej dokupić (i to nową!).

No właśnie swego czasu przeglądałem ofertę jakiegoś sklepu z tymi rzeczami...
Mówisz o jakichś sklepach zza wielkiej wody?? Czy jest coś bliżej nas?? ;);)

Piękna sztuka :), tylko teraz trochę roboty Cię czeka. Ale doprowadzenie takiego autka do stanu idealnego samemu daje nie lada satysfakcję. Powodzonka w renowacji.

No właśnie swego czasu przeglądałem ofertę jakiegoś sklepu z tymi rzeczami...
Mówisz o jakichś sklepach zza wielkiej wody?? Czy jest coś bliżej nas?? ;);)

Jasne, że jest. W samej Anglii są ze 2-3 duże firmy zajmujące sie dystrybucją części do Alfa Romeo wszelkiej maści. Np:

http://www.classicalfa.com/
http://www.ebspares.co.uk/
http://www.alfaholics.com/
http://www.highwoodalfa.com/

W Niemczech też jest jakaś duża, ale w tym momencie jej nazwa wyleciała mi z głowy.

poskim dystrybutorem myalfa.eu jest rez-cc.com, Rafał zjadł zęby na tych samochodach, koledze ostatnio załatwiałem m.in reperaturki do błotników w GTV 1750, nam podpowiada trochę apropo 75tek które budujemy w forzy

swoją drogą we Wrocławiu i okolicach masz kilku zapaleńców zajmujących się podobnymi autami

106.jpg

powodzenia w projekcie :)

poskim dystrybutorem myalfa.eu jest rez-cc.com, Rafał zjadł zęby na tych samochodach, koledze ostatnio załatwiałem m.in reperaturki do błotników w GTV 1750, nam podpowiada trochę apropo 75tek które budujemy w forzy

swoją drogą we Wrocławiu i okolicach masz kilku zapaleńców zajmujących się podobnymi autami

106.jpg

powodzenia w projekcie :)

Wiem, że w Oleśnicy jest ładna GTV 1750, ale nigdzie nie udało mi się namierzyć kontaktu do jej właściciela. Chętnie bym się z nim spotkał i wymienił doświadczeniami. Nie wiecie czasem o kogo chodzi?

Podeślij mi na PW namiary do siebie, przekażę, je właścicielowi tego auta

Odezwał się do forzy jakiś czas temu i pojechałem się z nim spotkać, sam z ojcem odbudował auto :cool:

Amortyzatory
Powrót