[GT] Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Cinekk1988

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Witam wszystkich. Oto moja Alfa GT:
20131001008.jpg20131001009.jpg
Rok produkcji: 2005 (VIN mówi 2006)
Silnik: 1.9 JTD 150 KM
Wyposażenie: całkiem fajne
Przebieg: 180 tyś
Alfa sprowadzona z Belgi, bezwypadkowa (sprawdzona miernikiem grubości lakieru)
Tuż po zakupie dokonałem wymiany rozrządu i pompy wody (oryginalne części), termostat Behr, wszystkie filtry (MANN), wszystkie oleje i filtry (Valvoline + płyn hamulcowy ATE TYP200), motylek wraz z logiem.
W najbliższym czasie do wymiany jest jeszcze akumulator oraz zakup opon zimowych.
Więcej zdjęć lada dzień. Pozdrawiam.

Witam nowego użytkownika Alfy :) szerokości i bezawaryjności przede wszystkim ;)

Czekamy na większą ilość zdjęć ;)

ładna ;) witamy
i do mojej zapraszam ;D

Dzięki za miłe słowa. Jak dopisze pogoda to dodam jakieś lepsze zdjęcia. Alfę doprowadzam ciągle do idealnego stanu technicznego bo to jest dla mnie priorytet.
Wyczyszczony został ostatnio EGR oraz przepustnica. Do wymiany mam jeszcze tylne wahacze poprzeczne i tu się waham jakie zamówić. A może tuleje z poliuretanu? Proszę o poradę.

Alfa sprowadzona z Belgi, bezwypadkowa (sprawdzona miernikiem grubości lakieru)
Miernik to nie wszystko ;) już nie jedna taka "bezwypadkowa" widziałem ;)

Kuba tylko czy jest sens wkładać poliuretan na tył? Przecież na zwykłych gumowych tulejach zrobi kolejne 200tys.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Wiem, że miernik to nie wszystko ale alfa jest prześwietlona na wylot:) Po wymianie jest tylko przednia szyba ale to wiadomo jak z nimi jest.
Co do tulejek to właśnie chodzi mi po głowie strongflex lub nowe wahacze firmy vema.

Ja u siebie mam caly tyl vema i jak na razie bez uwag.
Sprawdze potem w ks to i przelot dopisze :-)

nie baw sie na tyl w strongflexy, nie ma sensu, dupsko wytrzymuje na normalnych tulejach sporo

Ten sam dylemat miałem, zamówiłem vemę i myślę że więcej nie trzeba.

Dzięki za poradę. Tak właśnie chyba zrobię, że zamówię vemę.
Dzisiaj GT dostało nowe opony zimowe Nokian WR A3 oraz gumowe dywaniki. Przygotowania do zimy pełną parą.

Po dłuższej nieobecności dodam takie oto zdjęcie:)
20140214_151210.jpg
Wahacze tylne poprzeczne założyłem firmy vema i póki co wszystko jest ok. Do wymiany mam jeszcze dolne przednie ale tu chyba zainwestuje już w TRW.

specem w gt niejestem ale sam ciekawy jestem czy w gt da rade tak jak 156 robiłem przednie zawieszenie to na dole firmowych nie brałem i 2lata dawały rade na 17 feldze i spore przebiegi:)a trw górne tylko brałem:)a teraz ktos moze wypowie sie z gt:)bo ciekawe jak masa silnika jtd ma sie do masy.2.0 ts

No to nie pomoge bo na przodzie mam trw gora i dol
W terminarze musialbym zagladnac zeby sprawdzic ile wytrzymaly do tej pory dolne bo gorne jakis czas temu byly regenerowane
Potem zerkne to dam znac ile nalatane maja

Ja się raczej zdecyduje na trw i tak myślę czy nie kupić razem z dolnymi i górnych i zrobić to kompletem, ale to nie jest jeszcze takie pilne bo dopiero słychać lekkie stukanie. Pierwsze założe nowe koła i zobaczymy jak będzie prezentowało się GT na 18" i seryjnym zawieszeniu bo może trzeba będzie pomyśleć jeszcze o jakiś sprężynach obniżających.

specem w gt niejestem ale sam ciekawy jestem czy w gt da rade tak jak 156 robiłem przednie zawieszenie to na dole firmowych nie brałem i 2lata dawały rade na 17 feldze i spore przebiegi:)a trw górne tylko brałem:)a teraz ktos moze wypowie sie z gt:)bo ciekawe jak masa silnika jtd ma sie do masy.2.0 ts

Różnica rzędu 30-40 Kg nie zrobi przy tym skoku zawieszenia wielkiej różnicy.

- - - Updated - - -

Ja się raczej zdecyduje na trw i tak myślę czy nie kupić razem z dolnymi i górnych i zrobić to kompletem, ale to nie jest jeszcze takie pilne bo dopiero słychać lekkie stukanie. Pierwsze założe nowe koła i zobaczymy jak będzie prezentowało się GT na 18" i seryjnym zawieszeniu bo może trzeba będzie pomyśleć jeszcze o jakiś sprężynach obniżających.

Jak założysz 18 to się dowiesz co Ci stuka po krótkim czasie...

Nie ma tragedii

Gt na serii na 18 ( 225/40 ) mnie pasuje i jakos stukania co chwile nie mam
No ale najpierw diagnoza co puka i potem dzialanie a nie na slepo bo kasy po prostu szkoda. ( wymienisz gore i dol a klepac bedzie np stabilizator )

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót