[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zawieszenie

Jeżdzić się będzie tak samo jak innymi wersjami z zawieszeniem sportowym czyli mam nadzieję nie najgorzej.:) Bardzo się cieszę że chłopaki zamówili takie fajne wersje, dzięki temu dowiemy się jak Giulietta spisuje się z tymi silnikami :) Tylko pogratulować :D

Rosmen , czyli w krk beda juz dwie Giullietty :) widziałem pare Mito ale G ani jednej. Moja jest w wersji Distinctive z pakietem premium czyli bi-ksenony , czujniki parkowania i blue&me , silnik 1.4 170KM.

Tak czytam Was od dłuższego czasu i dochodzę do wniosku, że nie dogodzi.:)

Tu gałka, tam brak czegoś, tu plastik, tam kierownica, tu 17cali, tam sportowe zawieszenie. Hehe można się uśmiać w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Jeździłem multiairem 170KM. Fajnie przyśpiesza w dynamic. Hamulce miała tylko za słabe, ale można domówić 330mm. Z zewnątrz jak dla mnie bomba. W środku też nie można się w zasadzie do niczego dowalić. Ogólnie Alfa pełną gębą. Jak się taką parkuje od razu rzuca się w oczy i o to w tym chodzi.

Widziałem QV nie miałem się niestety okazji przejechać, ale kolega z salonu Alfy się zaprzysięgał, że jeździ świetnie nawet szybciej od mojej "niuni" się zbiera.
Wsiadł, przewiozłem go wysiadł zielony i zmienił zdanie.

Dorzucę czego mi brakuje jak już tak marudzimy. Gulietta QV nie ma dźwięku motoru, nawet wydech jest standardowy. Wystarczyło tylko skonfigurować wydech i by było cacy.

Auto moim zdaniem nietuzinkowe, tylko dla wybranych.

Nikt kto jest po polsku normalny nie wybierze Alfy, o której przecież na każdej imprezie słyszy od znawców, że to stoi po serwisach, a nie jeździ. Już nawet nie wspomnę, żę goście w życiu nie mieli Alfy, ba większość z nich nawet nimi nie jeździła.

I to właśnie jest piękne. Lepiej na mieście spotkach 10 guliett niż setkę golfów. Gdyby jeździło dużo Alf to by nie było to już takie zacne.

Kolega jeździł seatami i hondą. Mówił, że nigdy nie kupi Alfy bo to złom. Teraz idzie po 159SW. Eh jak to jazda tym autem zmienia światopogląd.

Pozdrawiam serdecznie nowych właścicieli Alfy Romeo.:D

Przy okazji, czy ktoś się u nich zaopatrywał, pytam o opinie.
http://alfastumper.dk/oscommerce_st/catalog/index.php?cPath=270

Ostatnia edycja:
To koledzy pozamiatajmy do końca.Zainteresowanych najlepszą wersją Julki w Polsce zapraszam do Viamotu.Przepraszam za "skromność" ale nie wytrzymałem.QV,8c,szklany dach i wszystko co dało się zamówić :)
Niestety czekam na dosłanie papierów z Włoch i odbiór w następnym tygodniu. Proszę nie dotykać:)

No to pojechałeś...

Gratuluje zakupu. Jak tylko odbierzesz to wrzuc Foty.

Na pewno kiepsko. Przecież to nie alfa i w ogóle do 147 się nie umywa. nie rozumiem więc ciekawości.

Spieszę z tłumaczeniem:
- niżej powieszona,
- twardsza,
- felgi 18", profil 40 jeśli dobrze pamiętam.

Jesli to jest wg Ciebie komfortowe zawieszenie do jazdy po polskich drogach, szczególnie w mieście, to ja przepraszam.

Auto moim zdaniem nietuzinkowe, tylko dla wybranych.

I to właśnie jest piękne. Lepiej na mieście spotkach 10 guliett niż setkę golfów. Gdyby jeździło dużo Alf to by nie było to już takie zacne.

Z punktu widzenia interesów firmy i wizji ratunkowej Sergio Marchionne to są stwierdzenia mocne, jak gwoździe do trumny.

---------- Post dodany o godzinie 13:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:00 ----------

Spieszę z tłumaczeniem:
- niżej powieszona,
- twardsza,
- felgi 18", profil 40 jeśli dobrze pamiętam.

Jesli to jest wg Ciebie komfortowe zawieszenie do jazdy po polskich drogach, szczególnie w mieście, to ja przepraszam.

Radziu:) brawo, jeden jedyny głos rozsądku w tym towarzystkie beztroskich szpanerów:))

QV

Kupując Alfę QV kierowca nastawia się raczej na sportowe doznania podczas jazdy niż na komfort. Nie każdy lubi bujające się w każdą strone samochody, niektórzy wolą sztywne i dobrze trzymające się drogi :) Nawet za cenę komfortu. Nie wyolbrzymiałbym jednak problemu twardego zawieszenia w Alfie Giulietcie - przecież masz wybór wersji zawieszenia i dobierasz pod swój gust. Z moich doświadczeń wynika że w G. Punto Sport koła 17cali to trochę przegięcie, max to 16cie. Podobnie w Mito. Za to w większym Bravo jeżdziłem na 17tkach na zawieszeniu sportowym i było dobrze, lepiej niż w Punto nawet na 15tkach ! Podejrzewam że do Julki 17tka jest optymalna a i 18tka może by przeszła ale to już ocenią uzytkownicy i na pewną dadzą nam znać :) Trzeba wziąść poprawkę że to całkiem duży samochód i ma nowoczesne wielowachaczowe zawieszenie także nie ma co sie bać większych kół.

Zaraz się okaże, że normalna Giulietta się buja :). Tu najmniej chodzi o komfort, bardziej o podjeżdżanie pod krawężniki, wpadanie w dziury itp. Ja już prostowałem moje dwie 15" (a w weekend jadę zmieniać na zimówki i jestem ciekaw, czy wszystkie będą proste) przez rok a i kilka razy podłogą czy przednim zderzakiem łupnąłem o krawężnik np. A staram się jeździć w miarę ostrożnie.

zawieszenie

Jeśli masz samochód o zawieszeniu sportowym i koła o niskim profilu to normalne że musisz podwójnie uważać. Jak ktoś ma fatalne drogi w okolicy i nie lubi pieścić się z samochodem to rozumiem że wybiera kartofle zamiast niskiego profilu:) Szkoda tylko że samochód traci przy tym na wyglądzie i charakterze:( A dla mnie Alfa to przede wszystkim wygląd i charakter :)

Rockduck jaki kolor wybrałeś?
Co do profilu opon i zawieszenia to przejechalem na 18nastkach prawie 120 kkm bez draśnięcia felg, więc jestem spokojny.

Tu najmniej chodzi o komfort, bardziej o podjeżdżanie pod krawężniki, wpadanie w dziury itp. Ja już prostowałem moje dwie 15" (a w weekend jadę zmieniać na zimówki i jestem ciekaw, czy wszystkie będą proste) przez rok a i kilka razy podłogą czy przednim zderzakiem łupnąłem o krawężnik np. A staram się jeździć w miarę ostrożnie.

2 posty wyżej :).

Witam. Ten post powinien być raczej w innym dziale... ale mniejsza o to. Przeżyłem lekki szok. Dzisiaj w Gorlicach, około godziny 10:00 na moście nad rz. Ropa, minąłem się z powolutku jadącą z naprzeciwka białą Guliettą na rzeszowskich blachach. Gdybyście mogli zobaczyć moją reakcje i reakcje przechodniów hehe...... To auto na żywo robi naprawdę piorunujące wrażenie. Nawet przód auta który na fotkach przyprawiał mnie o lekkie mdłości, w "reallu" wygląda bardzo elegancko....może nie specjalnie zadziornie, ale dystyngowanie, z zachowaniem znakomitych proporcji.
Może to ktoś z forum??

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót