[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta Sportiva 1.4T 170 / MT

• Autor wątku Autor wątku Artur KRK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Artur KRK

Guest
Witam Wszystkich,

Przyszedł czas, aby zaprezentować samochód, który mam przyjemność użytkować jako służbowy ;) a więc Alfę "Małą Julkę" Giuliettę w wersji Sportiva. Do Alfy przesiadłem się z Subaru Forestera rocznik 2007, którym jeździłem od nowości (2007-2012) przez 5 lat zupełnie bezawaryjnie. Tak więc Julka ma poprzeczkę zawieszoną niezwykle wysoko ;) Szczególnie, że lada moment Julka będzie mieć w garażu nowego sąsiada - Subaru Imprezę STi w ostentacyjnym, niebieskim kolorze Blue Mica (z bycia małym chłopcem mężczyźni nigdy nie wyrastają ;) )

Na dzień dzisiejszy Julka przejechała niecałe 8 tys km, lada moment dostanie nowy olej (mam dobre doświadczenia z Motulem) i płyn chłodniczy Evans Coolants PowerCool 180, który wystarczy do końca życia silnika :cool:

Julka jest w pięknym, czerwonym kolorze (niestety nie znam jego nazwy... :() i z czarno-srebrnymi, 18-calowymi obręczami ze stopów lekkich. W wersji letniej, na obręcze naciągnięte są opony 225/40/18 renomowanej firmy Pirelli P-Zero Rosso, w wersji zimowej Nokian WR A3 225/40/18.

Niestety, wstyd zamieszczać chociażby zdjęcie poglądowe, ponieważ od 2 tygodni nie jestem w stanie umyć samochodu :( - pogoda w Krakowie nas nie rozpieszcza... Wrócę do domu, to wieczorem wstawię jakieś ciekawe zdjęcie, a bliżej weekendu oddam samochód na zaprzyjaźnioną myjnię ręczną i wtedy zamieszczę dużo lepsze zdjęcia Julki w pełnej okazałości :)

Pozdrawiam

Artur

Brzmi zachęcająco,więc czekamy na foty! :D

Zazdroszczę Ci takiej pracy w której jako służbowy jest Giulietta :( dobrze Ci :)

@c5tourer, proszę bardzo, dwie na zachętę ;) ->

attachment.php

attachment.php

@SCHNNAZZI, Giulietta to był wybór zdroworozsądkowy ;) Po prostu nie lubię diesli, a z benzyn Alfa miała najlepszy silnik i najlepiej czułem się na jeździe testowej ;) Poza tym jak mawiał Jeremy Clarkson, nie możesz być prawdziwym fanem motoryzacji nie mając nigdy Alfy ;)

Dzięki Panowie za ciepłe słowa, pod koniec tygodnia wstawię coś godniejszego ;)

julka dobra :)

cos wiecej poprosze o

Nie to forum ;) :P

A tak serio, jak będzie (a ma być w lutym) to zrobię wspólną sesję zdjęciową i wrzucę na forum :cool: Z tym, że to będzie wersja 2004-2007, jakoś nie jestem fanem Lanosów (2008 - ) :rolleyes: :)

- - - Updated - - -

to jak na 2 tyg nie mycia to jest ok:) szerokości:)

Jak na moje standardy, samochód jest uper....ny jak stół Durczoka ;) Ale na razie nic nie poradzę, musi zostać tak jak jest... :(

Ten model felg w tego typu ujęciach wygląda jak kołpak. Przy karoserii julki nawet 18" wydaje się małe. Ale jak wiadomo czerwone najszybsze ;)

@radosuaf, ze środka dam w weekend jak dopieszczę Julkę ;) Sportiva ma z QV wszystko, poza właśnie układem wydechowym ;) ja mam 1 rurę, QV ma dwie. No i nie mam takiej szpanerskiej koniczyny na błotniku jak QV, tylko dużo skromniejszą z sygnaturą "Sportiva" ;)

@Greciu, dzięks, rzeczywiście fajny samochód, ale uwielbiam go w wersji "so fresh & so clean" ;)

@drift-r, hahaha, fakt, niespecjalnie wyszły te felgi na zdjęciu ;) z profilu wyglądają dużo lepiej, zapewniam :) Przy wyborze koloru nie kierowałem się kolorem, po prostu taka stała w salonie :)

No i mam do czego wzdychać. :D

@c5tourer, dzięki ;) fakt, samochód jest stylistycznie bardzo udany :) Ale poczekaj na zdjęcia po umyciu... :cool:

@Greciu, niestety, Alfa musi latać... :( Na wiosnę w nagrodę za dobre sprawowanie "dostanie" jakiś dobry wosk i środek chroniący lakier. W Foresterze lakier miałem w paskudnym stanie, bo za późno go zakonserwowałem, z Alfą nie powtórzę błędu :) Szkoda by było ;)

W mojej okolicy jest identyczna tylko QV. ;D
Ten kolor jest po prostu piękny i przyciąga wzrok. Jak ide ulicą to nie potrafie od niej oczu oderwac a dziewczyna jest zazdrosna. ;D
Na prawdę elegancka ta Julka, nawet jak jest brudna.
Pozdrawiam!

dobrze ze GD wersja :) tamte troche jednak stracily, 2.0 2.5 ? moca to na ktory celujesz ? :) temat zaloz potem koniecznie

@BigMen, QV to już by była przesada, nie potrzebuję tak szybkiego samochodu na co dzień ;) Poza tym jestem zwolennikiem myśli, że jeśli "ośka", to maks 200 bhp, powyżej to już jest tragedia z trakcją na innej nawierzchni niż suchy asfalt.

@kenobi, wątek założę tu i na forum Subaru, także spoko ;) Jeśli 2.5T, to musi być zakuty silnik (problemy z tzw UPG, czyli uszczelką pod głowicą, smokiem oleju itp), jeśli 2.0, to najchętniej z DCCD (kontrola dyfra). Myślałem też o EVO, ale jakoś bulgot mnie bardziej łapie za serce :crazy_pilot: ;)

A propos forum Subaru; zdjęcia ze spota w doborowym towarzystwie :cool:

attachment.php

powiem Tobie, ze chodzi mi po glowie szuruburu od pewnego czasu jak Tobie , 2.0 w sumie bo o UPG tez slyszalem :)

Amortyzatory
Powrót