[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16 by Izane

Izane

Nowy
Auto
Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD
Hej ;)

Po 9 latach ze 156stką w końcu przyszedł czas na zmianę - a padło na Giuliettę QV TCT z 2016 roku... w końcu :)

Udało się trafić prawie "nówkę" sztukę [w sumie jeszcze na gwarancji] z przebiegiem 20 tyś km i praktycznie w pełni wyposażoną - nie było to łatwe... o dziwo idą jak świeże bułki.

Z wyposażenia dodatkowego:
- Dach przeszkolony
- felgi 18stki [będę mógł śpiewać jak [MENTION=3477]bocian[/MENTION]@ , cztery osiemnastki tylko w moim samochodzie... :) ]
- Nawigacja UConnect 6,5" z DAB
- Sportowe siedzenia podgrzewane
- Audio Hi-FI Bose (i tu mnie dziwi, że przy takim czymś korektor audio to tylko ustawienia suwaka BASS, MID, TREBLE... ??? )
- dołożony alarm

W sumie z podstawy to został chyba tylko kolor pastelowy czerwony Alfa Rosso... ale wygląda i tak fajnie :)

Na razie planów na przyszłość brak - muszę porozglądać się u innych co ciekawego można zrobić/zmienić w tym aucie... chociaż o dyfuzorze tylnym myślę już bardziej - znacznie fajniej wygląda wtedy auto z wyżłobieniami.
Potem może jakiś wydech i program u Cinka - zobaczymy :)

Zdjęć w sumie jak na razie brak... tyle co z aukcji :)

Giulietta.jpg
giulietta2.jpg
giulietta3.jpg
giulietta4.jpg

Izane, pięka Julka!
Super wersja i świetny kolor - najszybszy ;)

A jak wrażenia po przesiadce ze 156?
Julka nie za mała? ;)

no w końcu temat na forum
pochwal się 29.04 na kopcu - bedo jazdy testowe ? :-)

Izane, pięka Julka!
Super wersja i świetny kolor - najszybszy ;)

A jak wrażenia po przesiadce ze 156?
Julka nie za mała? ;)

Dzięki! :)
Wrażenia na bardzo duży plus - przeskok technologiczny jest masakryczny to nie ma się co dziwić... w 156 jedynce co było lepsze to spalanie :D

Julka tylko wydaje się na zdjęciach mała... a w sumie taka nie jest :) Jak weźmiemy surowe wymiary to...
156 długość: 4430 mm
Julka długość: 4351 mm - tak więc to tylko 7,9 cm różnicy

Natomiast Julka jest szersza bo ma 1798 mm, a 156 1745 mm czyli 5,3 cm więcej :)
Julka jest też wyższa o ~ 5 cm

Przez co w środku Julka wydaje się bardziej pojemna (chociażby z przodu, bo z tyłu przez te masywne fotele i kanapę z tyłu wizualnie się tak nie wydaje)
Bagażnik praktycznie też to samo 350 dm3 Julka, 378 dm3 156stka :)

no w końcu temat na forum
pochwal się 29.04 na kopcu - bedo jazdy testowe ? :-)

Będę się starał być 29stego - bardzo dużo planów wtedy na głowie :D
Jazdy testowe jeszcze nie wiem czy będą uwzględnione :D

to chociaż kreska ( ino dej mie ta sekunda do prozdu :-) )

Piękna, widziałem na ogłoszeniach jak szukałem dla siebie. Jedyne co bym w niej, a zarazem w swojej zmienił to tylny zderzak...mam niestety gładki zderzak tak jak u Ciebie. Uważam, że QV powinna mieć w standardzie zderzak z dyfuzorem.

Piękna, widziałem na ogłoszeniach jak szukałem dla siebie. Jedyne co bym w niej, a zarazem w swojej zmienił to tylny zderzak...mam niestety gładki zderzak tak jak u Ciebie. Uważam, że QV powinna mieć w standardzie zderzak z dyfuzorem.

Dzięki :)
Dokładnie tak jak piszesz i o czym wspomniałem, to właśnie zmiana na dyfuzor, który robi robotę i zarazem ani trochę nie zwiększa punktów do wieś tuningu :D

Świetna jest. A co z 156? Sprzedajesz? Czy sprzedana?

Super sztuka, no i QV jeszcze, nie jakieś tam "Veloce".

Świetna jest. A co z 156? Sprzedajesz? Czy sprzedana?
Dzięki!
156 idzie na sprzedaż, muszę w końcu wystawić, chociaż kolega niby chce kupić i ma mi jutro dać znać bo przejechał się i stwierdził, że to jest chyba to :D

Super sztuka, no i QV jeszcze, nie jakieś tam "Veloce".

Dzięki :) fakt dobrze, że to jeszcze wersja QV bo miło się patrzy na emblematy :) no ale nie powiem, nowe scudetto i zderzak w veloce wyglądają świetnie :-)

Spotkałem się z Cinkiem aby sprawdzić jak to auto trzyma serię oraz dowiedzieć się czy można coś więcej z tego wyciągnąć - lecz najpierw muszę poczytać jak wyglądają sprawy "gwarancji" - to mnie tylko powstrzymuje przed modyfikacją - a do zrobienia jest frontowy cooller (bardzo mały jest- a miejsca sporoooo) i program - to na start.

Co do serii - jest około +10 KM i 20 NM więcej (hamowane na jeszcze starym filtrze powietrza bo nie było na stanie w ASO i dopiero będę wymieniał, świece też od nowości no i Cinek powiedział, że paliwo coś słabej jakości, chociaż zatankowane RON98 z BP... widocznie muszę omijać tę stację)

NM trzeba dodać 40 do maks z wykresu - ponieważ auto hamowane w trybie Natural, a nie Dynamic (kwestie zabezpieczeniowe przez Fiata)

Wykres poniżej :)
Aktualny przebieg: 24500 km

giulietta hamownia.jpg

Brawo fajna furka dodaj pakiet zendera .... a jaki tam motorek?

Piękna QVka :driver: Fajna opcja, szkoda że nie ma PODŁOKIETNIKA :bootyshake:
Zapraszam do mojego tematu w przedsionku, bo idę na ilość komentarzy :withstupid: (da się usunąć to 'with' z emotikonki?)

Brawo fajna furka dodaj pakiet zendera .... a jaki tam motorek?

Rafale to QVka :) czyli 1.75 TBI :) chociaż koni tyle co 3.2 Busso :)
Pakietu Zendera raczej nie dam - jedyne co chce zmienić to dyfuzor na żebrowany - ale cholerstwo jest tak trudno dostać, że szok - a za kawałek plastiku 1300 zł w ASO płacić mi się nie widzi :)

Piękna QVka :driver: Fajna opcja, szkoda że nie ma PODŁOKIETNIKA :bootyshake:
Zapraszam do mojego tematu w przedsionku, bo idę na ilość komentarzy :withstupid: (da się usunąć to 'with' z emotikonki?)

Spoko Quattro - skomentuje Ci :D
Dzięki! podłokietnika nie chce aby bardziej machać ręką w trasie i ćwiczyć BAJCEPS :)

EDIT: masz - zrobiłem Ci edit - będziesz miał swoją ulubioną emotkę :)

stupid.png

Ostatnia edycja:
W końcu wybrałem się na auto-detailing :)

Zrobione:
- korekta lakieru
- powłoka kwarcowa
- niewidzialne wycieraczki na wszystkie szyby + szyberdach
- w końcu domyte felgi + zabezpieczone
- wydech który był okopcony teraz świeci + zabezpieczony

Efekt na filmiku poniżej :)

Można zdradzić ile taki zabieg dla Giulietty ? Może być na PW, też myślę aby swojej zafundować takie odświeżenie.
Co do dyfuzora - jak najbardziej polecam, można zobaczyć różnicę przed i po założeniu w moim temacie. Tak auto powinno wyjeżdżać z fabryki ;)

Można zdradzić ile taki zabieg dla Giulietty ? Może być na PW, też myślę aby swojej zafundować takie odświeżenie.
Co do dyfuzora - jak najbardziej polecam, można zobaczyć różnicę przed i po założeniu w moim temacie. Tak auto powinno wyjeżdżać z fabryki ;)

Robione miałem przez znajomego co zajmuje się tym od lat - ale teraz rozkręca biznes prywatnie :) tak więc cena bardzo indywidualna :)

Tak dyfuzor już prawie się przekonałem do wydania tej kwoty na kawałek plastiku... tylko czy montaż aby na pewno jest plug and play? ;) od 2010 do 2018? bo ja chce kupić dyfuzor ale bez tych "dokładek" po bokach czyli z wersji Launch Edition

szukaj z Veloce z tym czerwonym paskiem - można dorwać - jak kupiłem za 120 pln - zamalowałem tylko ten czerwony element. montaż - ok 15 minut z demontażem starej.:)20171219_141907.jpg20171219_141929.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót