Alfa Romeo do 10tys.

Którą wybrać ?

• 146 1.9 JTD, rocznik 1999 lub 2000

Głosów: 19 50.0%
  • 156 1.9 JTD, rocznik 1998 lub 1999

Głosów: 19 50.0%

• Łącznie głosujących
    38
Co do szukania 156 od 13 tys. Ja wystawiłem swoją, a zrobione jest z technicznego punktu widzenia wszystko, oczywiście nie jest to ideał bo ma trochę skaz na lakierze ale dalej ładnie się prezentuje. Wystawiłem za 12,500 zł i zadzwoniła jedna osoba, z ciekawości wystawiłem jeszcze raz za 10,900 i już miałem około 40 chętnych. Zastanowił bym się nad tą białą jeżeli to autentyczny przebieg to jeszcze mogłaby długo posłużyć. Ja swojej za 10 nie oddam ale już za 11,500 to byłbym skłonny.

Znajdziesz 156 1.9 jtd do 10 w naprawdę dobrym stanie. Szukaj wersji 105 KM, bo sprawiają najmniej problemów.
156 to dużo lepsze auto niż 146, więc nawet się nie zastanawiaj.
Ja szukając trafiłem na kilka naprawdę ciekawych 156 w tej cenie. U mnie 156 odpadła w końcu ze względu na miejsce - czy raczej jego brak - z tyłu. Poza tym to świetne auto.

ja powiem z 2 strony, szukajac 75 mialem ok 10 tys dlatego uzkalem auta do 6:) i tak kupilem za reszte zrobilem z nia porzadek po mojemu i powiedzmy ze jak na moje wymagania jest znosnie:) kwestia tego czy 10 tys to budzet na samo auto czy na auto i doprowadzenie? i jeszcze kwestia dalszych kosztow utrzymania

156 nie jest tak upierdliwa. IMO 1,5 - 2 tysiące dołożone do jeżdżącego i dobrze wyglądającego egzemplarza wystarczy w zupełności. Najczęściej nie są to też pieniądze, które trzeba wydawać zaraz po zakupie, choć tak jest zdecydowanie najlepiej.

Ja bym 156 za 10 tys nie kupowal zwlaszcza w JTD sama wymiana zawieszenia cie tysiaka wyniesie bo nie wierze , ze ktos sprzeda za tak niska cene igle bez wkladu. Same lozysko to kwota ok 300 zl , a do 145/146 ceny czesci b.niskie zwlaszcza , ze masz tylko 10 tys na auto. Jak chcesz 156 to nie ma sie co oklamywac musisz te 2-3 tys miec w rezerwie na wymiane czesci

Mam pytanie odnosnie 146 z silnikiem JTD. Posiadałem juz 145 z boxerkiem i powiem, ze w środku było dosyć głośno, a jak wygląda sprawa z JTD? Jest ciszej?

Amortyzatory
Powrót