Alfa Romeo do 10tys.

Którą wybrać ?

• 146 1.9 JTD, rocznik 1999 lub 2000

Głosów: 19 50.0%
  • 156 1.9 JTD, rocznik 1998 lub 1999

Głosów: 19 50.0%

• Łącznie głosujących
    38

r0bertos

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Tonale 1.6 JTD Veloce
Witam

Początkiem września planuje zakup następnej Alfy. Jestem zainteresowany dwoma modelami: 146(rocznik 2000 ewentualnie 1999) lub 156(rocznik 1998 lub 1999). W grę wchodzi silnik 1.9 JTD. Jeśli chodzi o wyposażenie to musi być klima i abs. Do wydania będę mial 10 000 zł.Co wybrac? Doradźcie.

Ja bym wybrał... 164 V6 :D Ale mam inne upodobania jak widzę :)

Za 10 tys kupi się albo bardzo dobry egzemplarz 146, albo wrak 156. Taka kwota to według mnie za mało na zadbaną 156 z dieslem na dodatek. Poza tym 146 jest rzadszym widokiem na drodze a to dla mnie plus. Z kolei za 156 przemawiają walory estetyczne.

146 z boxerem...
Tylko, że one mają poważną wadę w przeciwieństwie do JTD.
Chcesz słyszeć ich dźwięk, a żeby to zrobić musisz wkręcić auto na obroty, a jeśli to zrobisz to boxerek swoje spali, bo komputer mu paliwa nie żałuje :D
Raz udało mi się uzyskać spalanie 5,6l/100km...
Raz...

Możesz ewentualnie zagazować... ale są zwolennicy i przeciwnicy tej praktyki...
Ja szukałem Alfy bez gazu... bo po to ją kupiłem, żeby nie jeździć oszczędnie :)
Diesel moim zdaniem to optymalny wybór między oszczędzaniem, a przyjemnością z jazdy...

Powodzenia ;)

Kup 145 w JTD to dobry samochód i w miarę oszczędny

Ja bym wybrał... 164 V6 :D Ale mam inne upodobania jak widzę :)

Za 10 tys kupi się albo bardzo dobry egzemplarz 146, albo wrak 156. Taka kwota to według mnie za mało na zadbaną 156 z dieslem na dodatek. Poza tym 146 jest rzadszym widokiem na drodze a to dla mnie plus. Z kolei za 156 przemawiają walory estetyczne.

za 10tyś zł, kupi zadbaną jtd tylko trzeba poszukać ;)
na rynku jest ich coraz więcej, co za tym idzie ceny idą w dół. Napewno nie będzie to perełka czy igiełka... ale też nie szrot ;)

szukaj 146 i 156, kup to w lepszym stanie.

146 z boxerem...
Tylko, że one mają poważną wadę w przeciwieństwie do JTD.
Chcesz słyszeć ich dźwięk, a żeby to zrobić musisz wkręcić auto na obroty, a jeśli to zrobisz to boxerek swoje spali, bo komputer mu paliwa nie żałuje :D
Raz udało mi się uzyskać spalanie 5,6l/100km...
Raz...

Możesz ewentualnie zagazować... ale są zwolennicy i przeciwnicy tej praktyki...
Ja szukałem Alfy bez gazu... bo po to ją kupiłem, żeby nie jeździć oszczędnie :)
Diesel moim zdaniem to optymalny wybór między oszczędzaniem, a przyjemnością z jazdy...

Powodzenia ;)

Już mialem 145 z boxerkiem(nawet zagazowanego) a teraz szukam czegoś oszczędniejszego,cichszego i bardziej praktycznego(4 drzwi). Za 156 przemawia do mnie w miarę nowoczesna linia nadwozia tylko obawiam sie, że w tej cenie moge kupić niezłą "skarbonkę". Za 146 przemawia to, że kupie bardziej zadbany egzemplarz, ktory nie będzie wymagał aż takich nakładów finansowych. Trudna decyzja.

Ostatnia edycja:
nawet jak sie ma pieniadze to 146 jtd tez trudno znalezc zadbaną i bezwypadkową

sorry, ale czemu ma ten temat służyć? kupisz auto takie jak większośc forumowiczów zagłosuje? auto kupuje się dla siebie, i wybór jest oczywisty, albo chcesz mniejsze auto, albo nieco większe i bardziej popularne

sorry ale ten temat dział służy zbieraniu informacji o modelach a nie robieniu ankiet
przenosze do ogólnego.

Początkiem września planuje zakup następnej Alfy. Jestem zainteresowany dwoma modelami: 146(rocznik 2000 ewentualnie 1999) lub 156(rocznik 1998 lub 1999). W grę wchodzi silnik 1.9 JTD. Jeśli chodzi o wyposażenie to musi być klima i abs. Do wydania będę mial 10 000 zł.Co wybrac? Doradźcie.

kolego jesteś bardzo naiwny,nie łudź się że za 10 tyś.zł kupisz dobrą 156 lub 146 i to jeszcze JTD.

a jeśli już taką kupisz to niebawem z wielbiciela AR staniesz się jej zagorzałym wrogiem.

samochodu do jazdy trzeba zacząć szukać od 13 tyś.zł.

pozdrawiam!!!

Ostatnia edycja:
Znaczkow z tylu nie ma ,a lakier wyglada , az za dobrze to raczej malowana byla. A cena duza jak do oplat chyba ze jest 100 % sprawna.

Co to za nowy model Alfa GTS :D a pozatym nie ma 115 km bo to stary JTD 105 konny :D

Ostatnia edycja:
kolego jesteś bardzo naiwny,nie łudź się że za 10 tyś.zł kupisz dobrą 156 lub 146 i to jeszcze JTD.

a jeśli już taką kupisz to niebawem z wielbiciela AR staniesz się jej zagorzałym wrogiem.

samochodu do jazdy trzeba zacząć szukać od 13 tyś.zł.

pozdrawiam!!!

kolego nie mam zamiaru wydawać 13tys. na samochód który byl projektowany w polowie lat 90. Jak dla mnie to możesz sobie kupic 146 nawet za 20 tys. jesli przeplacanie sprawia ci przyjemność. Kazde auto jest warte tyle ile zaplaci za nie klient a nie to kto ile za niego woła. Cena nie zawsze odzwierciedla tego w jakim stanie technicznym jest auto.

Amortyzatory
Powrót