• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 8C

fiergloo

Redaktor naczelny
Auto
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi
A większośc z was i tak będzie zaskoczona po kliknięciu na link

Alfa Romeo 8C

zaj..ste:D jak sie czyta takie rzeczy to az zal ze nie zyje sie w tamtych latach. dobrze sie stalo ze fiat uratowal jedna z najwazniejszych ikon sportow samochodowych. szkoda tylko ze to byl zastrzyk uspokajajacy temperament tworcow AR.

W 8c Competizione silnik pochodzi z Enzo

To teraz można mówić, że Ferrari napędza silnik z Alfy ;)

Ostatnia edycja:
to nie jest dokladnie ten sam silnik :) wzieto go od maserati o poj 4.3 i rozwiercono do 4.7l. teraz za to maserati wzielo od alfy juz rozwiercony silnik i w granturismo i quattroporte tez maja 4.7 z tym ze slabszy o 10 km.

Nie ma co sie dziwic w końcy Maserati tez nalezy do koncernu FIAT'a .
A propo, jakis rok temu widziałem nowe maserati na poboczu z otwarta maską :(

A propo, jakis rok temu widziałem nowe maserati na poboczu z otwarta maską

Bo to, że coś się nazywa BMW/Maserati/Ferrari/Koenigsegg to nie znaczy, że prawa mechaniki i eksploatacji tych silników nie dotyczą.

Nie ma co sie dziwic w końcy Maserati tez nalezy do koncernu FIAT'a .
A propo, jakis rok temu widziałem nowe maserati na poboczu z otwarta maską :(

a dokładniej Maserati należy do Alfy po tym jak Ferrari się go pozbyło ( z braku czasu na zajmowanie sie pierdołami.... ) i tk naprawde Ferrari skonstruowało dla Maserati model Quattroporte i pomagało im przy silnikach ... teraz trójzebna marka należy do Alfy i dlatego 8C jest mozna powiedziec bliźniaczym modelem maserati .... nawet miały razem robioną akcje serwisową i za oceanem 8c są serwisowane w ASO Maserarti
[coś z tylnim mostem ]

Amortyzatory
Powrót