Alfa Romeo 8C Spider

nie musiałbyś , centrum miasta przyjechałoby pewnie do Ciebie jakbyś zaparkował dalej ;)

a tak serio - to naprawdę kompletnie nieistotne jak to auto jeździ... jakby koncern chciał to by jeździło jak F FXX - tylko po co ?

to tak jakby ktoś projektował garnitur na maraton :)

8C ma być podziwiana ...a Lambo niech płoną dalej :D

nie musiałbyś , centrum miasta przyjechałoby pewnie do Ciebie jakbyś zaparkował dalej ;)

a tak serio - to naprawdę kompletnie nieistotne jak to auto jeździ... jakby koncern chciał to by jeździło jak F FXX - tylko po co ?

to tak jakby ktoś projektował garnitur na maraton :)

8C ma być podziwiana ...a Lambo niech płoną dalej :D

Dokładnie, lepiej bym tego sam nie wyraził!

Nie przesadzacie z tym Clarksonem? jak powie że kwadrat jest kołem to też uwierzysz? 8C jest najprawdziwszą Alfą - no może poza sercem.

przepraszam za rozmiar ale to auto nie zasługuje na miniaturkę :)

czy wyobrażacie sobie drift w tym miejscu ? ja wolę jak się toczy dostojnie :)

...no i to 8C Competizione a nie Spider ale mam nadzieję że wybaczycie ;)

To auto budzi tyle pozytywnych emocji że nie potrafię tego opisać, raz miałem okazję zobaczyć to na drodze i czuje się z tego powodu normalnie szczęśliwy jak bym w lotka wygrał, mimo że trwało to dosłownie sekundę :')

Gdzie ja widziałeś?

http://www.youtube.com/watch?v=0e0V3XF5Yhg

sibkods, warunki w jakich Jeremy testuje Alfę chyba jednak nieco odbiegają od drogowych i śmiem przypuszczać, że w zwykłym poruszaniu się po mieście nie przysparza zbyt wielu problemów.
A nawet jeśli, to 'kto by się tym przejmował?'

Gdzie ja widziałeś?

http://www.youtube.com/watch?v=0e0V3XF5Yhg

sibkods, warunki w jakich Jeremy testuje Alfę chyba jednak nieco odbiegają od drogowych i śmiem przypuszczać, że w zwykłym poruszaniu się po mieście nie przysparza zbyt wielu problemów.
A nawet jeśli, to 'kto by się tym przejmował?'

Na autostradzie pomiędzy Nurnberg a Bayeruth, była przebudowa czy coś i ona jechała po przeciwnej stronie dość wolno więc miałem okazję zawiesić oko :D

Na autostradzie pomiędzy Nurnberg a Bayeruth, była przebudowa czy coś i ona jechała po przeciwnej stronie dość wolno więc miałem okazję zawiesić oko :D

Padłeś na kolana i całowałeś asfalt w miejscu styku z jej oponami, bo ja bym tak zrobił odrazu :P :D ;)

No niestety nie było okazji ;) Ale serio wk..... mnie że nie jechałem w tamtą stronę :(

W nowym Auto Świecie jest test 8C Spider. piszą że jeszcze można ją kupić! :D

To na co my jeszcze czekamy :P
Aż dziw że nie rozeszła się jeszcze za nim zaczęto ją produkować.
W końcu Alfa Romeo to firma z wieloletnią tradycją a wbrew pozorom te 200 tyś euro to nie tak dużo dla niektórych ludzi tego świata.

w artykule jest info o tym że silnik jest od Ferrari, a nie od Maserati przypadkiem?

Gdzies czytałem, że Maserati wzięło silnik od Ferrrari, a potem Alfa wzieła od Maserati :)

nie ma żadnych 8C Spider do kupienia... redaktorzyna mógłby się co nieco dowiedzieć na temat tego o czym pisze... to że producent podaje cenę nie oznacza że auto trafi do wolnej sprzedaży...

produkcja ściśle limitowana , odgórny podział ilościowy na kraje ...i obawiam się że podobnie jak w przypadku siostry z metalowym dachem - lista wybranych zostanie zamknięta na długo przed rozpoczęciem przyjmowania czeków :)

silnik Maserati w prostej linii pochodzi z F (np M 4200GT)

zrzuta wyszłaby po jakieś 80kzł na moje oko po opłatach , losowanie użytkowania robiłbym w podziale na pory roku i okresy tygodniowe

Ostatnia edycja:
Mając takie auto można zarabiać na: reklamach, sesjach dla gazet, jakichś pierdołach, trochę kasy by się zwróciło, a i tak taka przyjemność musi kosztować.

Aha, taka alfa dużo na wartości nie straci bo jest limitowana, a za jakieś 15 lat cena może zacząć rosnąć...

żeby ceny rosła musiałaby za 15 lat być w stanie kolekcjonerskim - czy byłaby w takim po max zabawach 12 userów - śmiem wątpić ;)

pewnie dałoby się ją okleić czymś co zapewniałoby kilka tysi miesięcznie , no może kilkanaście pod warunkiem umowy z określonymi miejscami pokazywania się auta i przebiegami

do wydania aut w 2010 jeszcze trochę czasu...

raczej pozostałe 150 nie zostało jeszcze rozdysponowanych co nie oznacza że można iść i sobie je po prostu zamówić

Amortyzatory
Powrót