Alfa Romeo 8C competizione

gdybym miał kasę na 8C lub F430 to naprawdę kwestia za ile sprzedam ten samochód po kilku latach byłaby nieistotna, kupiłbym sobie ten samochód, żeby na myśl o każdej przejażdżce posrywać się w galoty :mrgreen:
8C to niby alfa, ale wizualnie F430 dużo bardziej mi się widzi, no i jakby nei patrzeć znaczek który na na masce, tudzież w innych miejscach od dzieciństwa mi się marzy.

Swoją drogą ciekawe jak 8C jeździ, ale myślę, że F430 jest szybsze na torze.

bart napisał:
kupiłbym sobie ten samochód, żeby na myśl o każdej przejażdżce posrywać się w galoty
I to jest myśl.
Alfista napisał:
cos mi sie zdaje ze taki człowieczek co kupuje 8C, ferrari tez juz ma w garazu stac
A to druga :!:
To jest tak jak ktos kupuje sobie samochod z 5 l silnikiem, nie patrzy na ceny paliwa.
Osoba, ktora kupuje jeden z dwoch wspomnianych samochodów, kupuje je raczej z pasji. Mysle, ze fundusze spokojnie pozwalają mu na to aby kupic i ten i ten, jak to wspomniał Alfista :!:

F430 kupił używane, jest ich na rynku całkiem sporo, 8C też będzie można tak kupić.
Jedno na mobile.de już widziałem. Rynek rządzi się swoimi prawami - jeśli ktoś ma pieniądze - kupi praktycznie wszystko.

a ja mysle ze jak by bylo kogos stac na ten jeden z samochodow to wydaje mi sie stac go by bylo na oby dwa bo przeciez nikt nie sprzeda domu tesciowej i dzieci zeby zakupic wypasioną fure tylko ludzie kupujący takie samochody nie liczą sie z kasą i mają jej pod dostatkiem

Już za rok zobaczymy pierwsze oficjalne zdjęcia wersji seryjnej Alfy 8C Competizione w wersji otwartej ponieważ już oficjalnie potwierdzono wejście tego modelu do sprzedaży. Tak samo jak coupe powstanie tylko 500 sztuk tego modelu, a produkcja rozpocznie się w 2009 roku. Piszę "produkcja", a nie "wejdzie do sprzedaży" bo pewnie te 500 sztuk szybko się rozejdzie zanim jeszcze ujrzymy te piękność. ;) Będzie ona kosztować €165,000.

(c) motorauthority
News i Fotki dzięki Szakalowi z www.autogaleria.pl

PS. Może jakis mod zmienić nawę tematu na "Alfa Romeo 8C Competizione"

Nie wiem jak osiągi ale wyglądem nikt nie podskoczy 8C. To ósmy cud świata.
Czyż nie jest podobna?
giulia.jpg

To jak juz taki temat sie zrobil to wrzucam linka od jednego z userow IKARa.
Jest opis z jazdy i sporo rewelacyjnych zdjęć:

8C competizione

FRED

Ciekawe czy dostana ja do Top Gear bo ostatnio coraz rzadziej firmy daja im do testowania swoje super auta, a Clarkson juz sie na nia najarał ze sobie pojezdzi.

Ta perłowa biel jest genialna :shock: Auto jest przepiekne i IMO jest to najpieknijszy roadster swiata :!: :twisted: :twisted: :twisted:

Amortyzatory
Powrót